Pyydä tarjous

Koukkulaite JST Prohook vaihtolavojen helppoon siirtoon

Digipalvelut
04.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Logistiikassa keskeisenä tavoitteena on toiminnan kustannustehokkuus ja asiakastyytyväisyys. Koneet lisälaitteineen muodostavat tuotantoyksikön, joka tuottaa tehokkaasti ja laadukkaan lopputuotteen.

Sastamalasta käsin toimiva JST Kuljetuspalvelut Oy päätti tarttua vaihtolavan käsittelyn aiheuttamiin haasteisiin rakennus- ja purkutyömaiden hallinnassa. Kehitystyön tuloksena syntyi turvallinen ja tehokas JST Prohook -koukkulaite, joka mullistaa työmaalogistiikan. Koukkulaitteen ominaisuudet täyttävät alan vaativimmatkin kriteerit niin tehokkuuden, turvallisuuden kuin helpon käytettävyydenkin kannalta.

Vaihtolavojen optimaalinen hyödyntäminen edellyttää tehokasta toimintaa

- JST Kuljetuspalvelut kehitti JST Prohook-koukkulaitteen ammattikuljettajien toiveiden ja kokemusten pohjalta, yrittäjä Jukka Tuominiemi kertoo.

- Päädyimme käyttämään oman koukkulaitteemme pohjana RKP:n malliversiota. Selvitimme kaikki kuljettajien koukkulaitteelle asettamat vaatimukset, jonka jälkeen aloitimme suunnitteluprosessin.

- Koukkulaitteen toimivuus on varmistettu JST Kuljetuspalvelun omissa työtehtävissä. Ensimmäinen valmis versio otettiin omaan käyttöön noin viisi vuotta sitten. Tuote on osoittautunut erittäin toimivaksi. Koukkulaitteen myynti käynnistyi alkuvuodesta ja ensimmäiset asiakaskappaleet on jo toimitettu. Palaute koukkulaitteesta on ollut hyvää ja tuote on vastannut odotuksiin, Tuominiemi toteaa.

Monipuoliset ominaisuudet lisäävät käyttömahdollisuuksia

- Koukkulaite on tarkoitettu kovaan ammattikäyttöön. Koukkulaitteen hyviä ominaisuuksia ovat muun muassa kippauksen vakaus, matalalta vedon helppous, kauko-ohjaus sekä turvallisuusominaisuudet. Hydrauliikassa käytetään laadukkaita komponentteja ja rakenteet ovat nykypäivän erikoislujia teräksiä. Koukkulaitteessa ainutlaatuista on myös se, että laite toimii sylinterillä. Laite on myös kauko-ohjattu, jolloin voidaan välttää vaikeissa olosuhteissa koukutusvahinkoja, Tuominiemi selvittää.

Laitteen saa halutessaan myös koekäyttöön, jolloin asiakas voi rauhassa testata laitteen toimivuutta omissa työtehtävissä.

JST Prohookin toimivuutta määritellessä Jukka Tuominiemi siteeraakin myhäillen kuuluisaa Einari Vidgréniä, joka luonnehti omaa metsäkonettaan ”Se on mualiman paras”.

Vahvaa osaamista ja aitoa kumppanuutta

Vuonna 2007 perustettu JST Kuljetuspalvelut on purku-, kierrätys sekä betonimurskeen toimitukseen erikoistunut yritys, joka alihankkijoineen työllistää noin 25 alan ammattilaista. Yrityksen päätoimialue on Pirkanmaan ja Uudenmaan talousalueilla. Asiakaskunta muodostuu sekä keskisuurista että pienistä yrityksistä; kuljetusyrittäjät, maarakentajat ja kierrätysalan yritykset.

Jukka Tuominiemi uskoo, että jatkuva kehitys, erikoistuminen ja toiminnan linjaus on yrityksen kilpailuetu.

- Laatu on meidän yrityksen perusedellytys, ja se merkitsee asiakassuhteessa asiakkaan kuuntelemista ja heidän toiveiden viemistä käytäntöön. Kuuntelemme tarkalla korvalla alan ammattilaisia kuten esimerkiksi kuljettajia. Koukkulaitteen kehittäminen on ollut asiakaslähtöistä, sillä parhaat ajatukset ja ideat syntyvät useimmiten töitä tehdessä. Asiakkaan toiveiden ja tarpeiden tinkimätön huomioonottaminen tuotteen suunnittelusta käyttöönottoon varmistavat juuri halutun lopputuloksen, Jukka Tuominiemi luonnehtii JST Kuljetuspalvelut Oy:n toimintaa.

jstkuljetus.fi

[email protected]

045 113 8307