Kun salaojissa ja sadevesijärjestelmissä on ongelmia, J. Kallionsivu Oy auttaa

Facebook
16.08.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Jos rakennuksen kellariin tulee vettä keväisin tai seinät ovat kosteat, rakenteisiin voi tulla kosteus- ja homevaurioita. Kellarittomissa kiinteistöissä, joiden sokkelissa/kivijalassa ei pysy maali tai muut pinnoitteet, on seinänvierusta saatava kuivumaan. Erityisesti 1980- ja 1990-lukujen valesokkelitaloissa salaojien olisi erittäin tärkeää olla kunnossa, jolloin vältyttäisiin rungon tyypillisiltä laho-ongelmilta.

– Teen näihin tarpeisiin liittyen puolueettomia arviointi- ja kartoituskäyntejä, jolloin kiinteistönomistaja saa hyvän arvion todellisesta tilanteesta. Jos talo sijaitsee kuivalla sorakankaalla, eikä sinne ole tehty mitään maaperän vesitalouteen vaikuttavia rakenteita, on salaojien tekeminen täysin turhaa, koska kuivalla sorakankaalla vesi ei pääse kertymään talon rakenteisiin. Tilanne on toinen notkelmissa sekä vanhoilla peltomailla, koska usein maita ei ole vaihdeltu, tai maat jotka on vaihdettu, ovat tyypillisesti seulomatonta hienojakoista hiekkaa, jolloin vesi jää seisomaan tontille, yrittäjä Jani Kallionsivu opastaa.

Salaojien ja sadevesijärjestelmien on syytä olla kunnossa

On aina iso rasite kiinteistölle, jos sadevedet valuvat seinänvarsia pitkin. Vettä voi tulla Kallionsivun mukaan jopa 80–100 mm viikossa, ja kun katolta tuleva vesi vielä usein kerätään seinän viereen, se tuo melkoisen kosteusrasituksen talon seinustalle.

– Monesti tilannetta auttaa jo se, että tontin sadevedet saadaan johdettua lähimpään ojaan, etteivät ne jää seisomaan seinänvierustoille. Jos kohteessa on perusmuurilevy (patolevy) ja toimivat salaojat, silloin katolta tulevat sadevedet eivät yleensä aiheuta rakenteiden kostumisen vaaraa. Mutta jos kohteessa ei ole salaojia ja sadevedet johdetaan seinänvarteen, sinne kertyy valtavat määrät sadevettä vuoden aikana.

Maanpinta nousee ja aiheuttaa riskin valesokkelikohteissa

Vanhan nurmialueen korko nousee jatkuvasti, joka johtuu nurmen leikkaamisesta ja leikkuujätteen maatumisesta. Joissakin valesokkelikohteissa nurmialue voi olla jo korkeammalla kuin kynnys.

– Valesokkelitalossa ovi on melkein maantasossa, eikä ovelle ole rappusia. Tämän kaltaisissa kohteissa riskit ovat kohtalaisen suuria, ellei sadevesiä saada johdettua pois seinänvierustoilta. Ongelmat ovat usein ratkaistavissa salaojilla ja sadevesijärjestelmillä. On myös huomionarvoista, että kun tontin vesitalous saadaan toimimaan oikein ja pihamaa kuivuu, myös maaperän routiminen vähenee.

Kallionsivun mukaan normaaliperustuksille tehdyissä taloissa kosteuden siirtyminen seinärakenteisiin on paljon epätodennäköisempää, vaikkakin mahdollista.

Näppärä kalusto

J. Kallionsivu operoi tehokkaalla Kubotan U27-4 GL HI -minikaivurilla sekä kolmiakselisella vaihtolava-autolla. Lisäksi yhtiön huoltoautosta löytyvät kaikki tarvittavat putki- ja sähköpuolen työkalut sekä tarvikkeet.

J. Kallionsivu on ollut toteuttamassa lukuisia rivitalo- ja omakotitalokohteita, joissa tehty mm. pihojen massojen vaihtoja sekä nurmikoiden uudelleen rajauksia. Yritys operoi pääasiassa pohjoisen Keski-Suomen alueella. Yritys on tehnyt alihankintana myös valokuituasennuksia.

J. Kallionsivu auttaa monipuolisesti kiinteistöjen saneeraustarpeissa

J. Kallionsivu Oy on keskittynyt maanrakennustöihin, joihin kuuluvat pienkaivinkoneella ja vaihtolava-autolla tehtävät pihatyöt ja massojen vaihdot, suodatuskentät, salaoja- sekä sadevesiremontit. Maanrakennuspalveluiden lisäksi yritys tarjoaa kokonaisvaltaisia saneerauspalveluita omakotitaloille ja rivitaloyhtiöille, joihin kuuluu mm. huoneisto- ja käyttövesiremontteja sekä ilmalämpö- ja maalämpöpumppujen asennuksia.

– Otamme nyt vastaan kyselyitä ja varauksia pihahommista sekä salaoja- ja sadevesiremonteista ensi kesän osalta, Kallionsivu toteaa.

J.Kallionsivu Oy on 2011 perustettu kokonaisvaltainen talotekniikka-alan yritys, joka tarjoaa asiakkailleen maanrakennustöiden lisäksi kattavat LVIS-työt.

Putki- ja sähkötyöt sekä remonttipalvelut

– Maanrakennustöiden lisäksi teemme putki- ja sähkötöitäkin aktiivisesti, varsinkin maalämpö- ja ilmalämpöpumppuasennuksia teen säännöllisesti.

– Olen tehnyt myös omakoti- ja rivitalokokoluokassa käyttövesisaneerauksia. Olemme toteuttaneet myös kokonaisvaltaisia pesuhuone- ja huoneistoremontteja rivitaloyhtiöille sisältäen sähkö-, putki- sekä rakennustyöt. Tähän mennessä suurin toteutettu kohde on ollut 22 huoneiston rivitalokohteen käyttövesisaneeraus.

www.jkallionsivu.fi
Facebook | Instagram

Puh. 020 786 1691
[email protected]
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä