Laadukkaat Huddig-erikoiskoneet räätälöidään aina asiakaskohtaisesti

Facebook
05.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Pitkät toiminnan juuret omaava Huddig on lähtöisin Ruotsista. Kilpailijoistaan poiketen Huddig käyttää koneissaan kuusisylinterisiä Cummins-moottoreita, joten ne ovat teholtaan pykälää järeämpi. Koneita käytetään kaupunkitöissä, mutta lisäksi niitä käytetään paljon rata- ja linjanhoitotöissä sekä nykyisin myös tuulivoimalatyömailla. Koneisiin saa lisävarusteita hyvin monipuolisesti, kuten ratapyörät sekä erilaiset nostimet, mahdollisuuksia on lähes rajattomasti.

22.4.2020 alkaen Huddigin uusi maahantuonti- ja myynti- ja huolto-organisaatio Suomessa on ollut Uudenmaan Konehuolto Oy, joka lanseerasi uuden Heavy Machines -konseptin koneiden maahantuonti ja myyntipalveluille.

– Puhutaan että Huddig on kaivurikuormaajien Rolls-Royce. Pitkäaikaisten asiakkaiden mukaan koneet ovat olleet todella vähävikaisia, ja jopa yli 20 vuotta vanhat koneetkin toimivat edelleen ilman suurempia ongelmia, Uudenmaan Konehuolto Oy:n toimitusjohtaja Ville Hallström kommentoi.

Kolme suorituskykyistä konemallia

Huddig CITY 1260E on nopea sekä monikäyttöinen työkone, joka tarjoaa laajan käyttökapasiteetin erilaisissa käyttökohteissa. Koneeseen on saatavilla monia tehtaalla asennettavia lisävarusteita, joiden avulla on mahdollista luoda käyttäjälleen täydellinen kokonaisuus. Tehtaan lisävarustelun lisäksi asiakkaiden persoonallisemmat toiveet toteutetaan loppuvarustelussa Heavy Machinesin toimesta Keravalla.

Koneelta vaaditaan voimaa, ketteryyttä ja turvallisuutta, jotta ääriolosuhteissa sekä korkeissa ja vaikeissa kohteissa voidaan suorittaa vaaditut työt turvamääräyksiä noudattaen. HUDDIG CABLE 1260E on kone, joka tasoittaa tietä kaikenlaiselle uudelle rakentamiselle ympäri maailman. Linjanrakennuskoneita Huddig tarjoaa kolmella eri nostinvaihtoehdolla LIFT1420B (14,2 m), LIFT2000B (20,1 m) sekä LIFT2200 (21,5 m).

HUDDIG RAIL 1260E voidaan ajaa puolestaan kiskoille nopeasti ja ketterästi. Nopean liikkuvuuden ansiosta sekä nostimella varustettuna (LIFT 1420B tai 2000B), tämä monipuolinen kaivurikuormaaja pystyy hoitamaan kaikki rautatien rakennus- ja kunnossapitotyöt.

Koneisiin on tarjolla lähes rajaton määrä eri lisälaitevalmistajien lisävarusteita ja koneet ovat aina asiakaskohtaisesti räätälöityjä. Huddig täyttää myös kaikki uudet nostinvaatimukset sekä ratapuolella esimerkiksi RCI-laitteiston osalta.

– Huddigit ovat hyvin monipuolisia. Niitä menee peräkärryvarustuksella ja jotkut laittavat esimerkiksi vesakkoleikkureita puomien päähän. Koneiden käyttömahdollisuudet ovat lisälaitteiden kautta lähes rajattomat, Hallström mainitsee.

Myös Kuopion Koneurakointi Oy luottaa Huddig-laatuun.

– Kuopion Koneurakointi tekee sekalaista verkonrakennusta. Heille on nyt menossa linjavarustuksella oleva kone, jossa on henkilönostin. Heiltä tulee vastaava, hieman vanhempi, Huddig-kone vaihdossa. Huddigia ei ole tarvinnut varsinaisesti myydä, vaan asiakkaat ovat pikemminkin soittaneet meidän suuntaan.

Itä-Euroopan Huddig-keskus Suomeen

Suomeen perustettiin vuonna 2012 tehtaan oma myyntiyhtiö Huddig Oy, jonka kautta maahantuontia alettiin alun perin tekemään.

– Viime vuoden huhtikuussa allekirjoitimme maahantuontisopimuksen Uudenmaan Konehuollon kanssa. Huddig Oy jäi tätä kautta Itä-Euroopan keskukseksi, eli täältä johdetaan jatkossa kaikkea Itä-Euroopan vientiä ja toimimme myös tehtaan haarakonttorina. Muuten myynti ja kaikki muukin tapahtuu Suomessa Uudenmaan Konehuollon kautta, Huddigin Itä-Euroopan aluemyyntipäällikkö Veikka-Pekka Huunonen kertoo.

Huunonen mainitsee, että Suomessa on päivittäisessä käytössä arviolta toista sataa Huddig-konetta.

– Luotettavuus ja laatu ovat tärkeimpiä syitä Huddigin valintaan, jonka ansiosta olemme saavuttaneet konemaailman laatumerkin maineen heti toimintamme alkumetreiltä. Kyseessä on ruotsalainen laatukone, joka on rakennettu ruotsalaisella insinööritaidolla ja laatukomponenteista.

Monipuolinen erikoiskone

– Huddigin osalta puhutaan traktorikaivurista tai kaivurikuormaajasta, mutta tänä päivänä käyttäisin myös termiä erikoiskone, koska siihen voidaan lisätä henkilönostimen lisäksi myös samanaikaisesti etukuormaajaan asennettava erillinen kappaletavaranostin. Muuten etukuormaajaa hyödynnetään pyöräkuormaajakäytössä ja kaivuulaitetta kaivinkonekäytössä, joihin molempiin voidaan lisätä myös lukematon määrä erilaisia lisävarusteita muilta laitevalmistajilta.

Huunosen mukaan kyseessä on hyvin monipuolinen kone, jossa on ainoastaan käyttäjän mielikuvitus rajana. Koneessa itsessään riittää kapasiteettia.

– Kun koneeseen laitetaan kiskovarustus, voidaan kiskoilla liikkua todella helposti ja vaivattomasti. Radalle ja radalta pois päästään todella helposti, lähes missä kohtaa rataa tahansa, koneen runkonivellyksen suomien ajo-ominaisuuksien ansiosta. Laitteen etukuormaajan hyödyntäminen tekee Huddigista entistäkin monipuolisemman esimerkiksi tavaran kuljetukseen, jos perävaunu mahdollisuutta ei voida hyödyntää, jolloin kaikki työmaalla tarvittavat työlaitteet kulkevat silti samassa koneessa.

Huunonen kertoo, että kiskovarustusten osalta on tarjolla ns. perinteinen versio sekä hydraulivetoinen malli. Normaalimallissa konetta liikuttaa koneen kumipyörät, mutta hydraulivetoisessa versiossa Huddig kulkee raiteilla vain kiskopyörillään veturintapaisesti.

Kattava huoltoverkosto

– Päätoimija huoltopuolella on Uudenmaan Konehuolto Oy, jonka lisäksi meillä on Sipoon puolella yksi sopimushuoltoliike. Suurimmat asiakasalueemme on katettu tällä hetkellä niin, että Turussa, Kuopion alueella, Vaasassa ja Pudasjärvellä on omat sopimushuoltoliikkeensä, Huunonen toteaa.

www.uudenmaankonehuolto.fi

www.huddig.com

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä