Pyydä tarjous

Lapinlahden Koneistus on osavalmistuksen varma kumppani

Emmi Hiltunen, tuotannon assistentti, monen asian taitaja; loistava esimerkki siitä, miten kaikkea voi oppia, jos niin haluaa. Kuva: Timo Villanen
Emmi Hiltunen, tuotannon assistentti, monen asian taitaja; loistava esimerkki siitä, miten kaikkea voi oppia, jos niin haluaa. Kuva: Timo Villanen
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Koneistamojen joukossa korkeatasoisia komponentteja ja osakokonaisuuksia valmistava Lapinlahden Koneistus on toimintatavoiltaan erottuva perheyhtiö, jolla on vahvat juuret ja selkeät, tunnistetut vahvuudet. Yritys tunnetaan kehittäjäyrityksenä, joka uudistaa alalle tyypillisiä tapoja tehdä työtä ja ymmärtää asiakkaan tarpeet. Lapinlahden Koneistuksen ideologia näkyy asiakkaille sujuvana palveluna ja kustannustehokkuutena.

- Kehittyminen yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa on yritystoimintamme perusta. Olemme koneistuksen asiantuntija, joka hyödyntää koneiden tekniikkaa täysimääräisesti ja käyttää älyään uuden tiedon hankkimiseen ja soveltamiseen. Tuloksena on korkeatasoista ja arkijärkistä sekä digitaalisuutta hyödyntävää koneistamista, kertoo hallintojohtaja Mirja Litmanen.

Lapinlahden Koneistus on aloittanut toimintansa vuonna 2005. Erittäin ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö on ollut yksi yrityksen suurista vahvuuksista, josta pidetään hyvää huolta. Sukupolven vaihdos lokakuussa 2021 on vahvistanut entisestään perinteikkään yrityksen toimintatapoja.

- Yrityksemme on aina koettu perheyritykseksi sen laajassa merkityksessä ja siihen kuuluu olennaisena osana henkilöstö, joka on ylivoimaisesti tärkein voimavara kaikkina aikoina. Tällä hetkellä meitä on kaiken kaikkiaan 18 henkeä. Pidämme jatkossakin kiinni siitä, että toiminnan keskiössä on aina ihminen, sillä kasvu, osaaminen ja korkea laatu ovat lähtöisin asiakkaidemme ja henkilöstömme kehityksestä, jatkaa Mirja Litmanen.

Osavalmistuksen luotettava kumppani

CNC-koneistuksiin erikoistunut metalliteollisuuden sopimusvalmistaja ja alihankintayritys Lapinlahden Koneistus valmistaa korkeatasoisia komponentteja ja osakokonaisuuksia alansa kärjessä toimiville kone- ja laitevalmistajille.

- Asiakaskuntaamme ovat vahvat kone- ja laitevalmistaja-asiakkaat, joille yhteistyökumppanin palvelun laatu ja toimitusvarmuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Autamme mielellämme asiakasta jo suunnittelu- ja tuotekehitysvaiheessa, jotta tuotteet voidaan valmistaa kustannustehokkaasti koneita, menetelmiä sekä modernia teknologiaa hyödyntäen. Mottomme on ”anna asiakkaalle enemmän kuin asiakas osaa odottaa”, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Litmanen.

Ideologiana kustannustehokas, sujuva palvelu

Lapinlahden Koneistus on kehittäjäyritys, joka uudistaa alalle tyypillisiä tapoja tehdä työtä ja ymmärtää asiakkaan tarpeet. Ideologia näkyy asiakkaille sujuvana palveluna ja kustannustehokkuutena. Sekä valmistuksessa että tuotekehityspuolella on haettava koko ajan uusia ideoita.

- Laadukas toimintamme kulminoituu omaan nykyaikaisimpien tuotantovälineiden ja osaavan henkilöstön pettämättömään yhdistelmään. Meidän tehtävämme on myös kuunnella tarkalla korvalla asiakkaiden toiveita. Pitkäjänteisen yhteistyön kautta tiedämme asiakkaan erityistarpeet sekä tunnemme heidän tuotteensa. Tämän kautta saavutetaan joustavuutta sekä kustannussäästöjä. Suunnitelmallisesta ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä saavat molemmat osapuolet parhaan hyödyn, määrittelee Tuomas Litmanen.

Toimintaa suunnataan vaativaan erikoiskoneistukseen

Lapinlahden Koneistus on viime vuosina tehnyt merkittäviä investointeja uuteen konekantaan.

- Uudet koneinvestoinnit ovat askel siihen suuntaan, että olemme ryhtyneet valmistamaan haastavampia ja monimutkaisempia kappaleita, joilla nostamme yrityksen toiminnan tasoa entisestään. Monipuolistaminen ja osaamisen syventäminen ovat yrityksen kilpailukyvyn edellytyksiä, linjaa Mirja Litmanen.

Kokonaisvaltainen toimintatapa parantaa asiakkaiden kilpailukykyä

- Kilpailu tuo kovia haasteita. Asiakkaan kilpailukyky on viime kädessä meidänkin etumme. Siksi on tärkeää jatkuvasti kehittää toimintaa vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia. Meidän osaamisemme on koneistamisessa ja pyrimme tuomaan tietotaitomme mukaan myös asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen ja autamme tehokkaimpien ratkaisujen löytämisessä, niin uusissa projekteissa kuin jo olemassa olevien ratkaisujen tehostamisessa. On tärkeää tarkastella asiaa molemminpuolisena kokonaisuutena, sieltä kehityskohteet löytyvät sekä asiakkaan että valmistajan näkökulmasta.

Erkki (vas.) ja Tuomas. Kuva: Timo Villanen

Tulevaisuus turvattu perheyrityksen voimin

Lapinlahden Koneistuksen perustaja Erkki Litmanen on siirtynyt tuotannon puolelta vaimonsa Mirja Litmasen kaveriksi toimistoon jo vuosia sitten. Useita vuosia yrityksessä menetelmäkehittäjänä toiminut Tuomas Litmanen on nyt ottanut vetovastuun uutena toimitusjohtajana.

- Olemme rakentaneet sukupolvenvaihdoksesta aikajanan, jonka mukaan olemme edenneet. Henkilöstön informointi ja tukeminen ovat olleet tärkeässä asemassa, mutta myös asiakas- ja toimittajaverkoston ajan tasalla pitäminen siitä, että tulevaisuus tässä talossa on edelleenkin turvattu ja että tietyt perustavanlaatuiset arvot ja asiat eivät tule muuttumaan sukupolvenvaihdoksenkaan myötä, toteaa lopuksi Tuomas Litmanen.

www.lapinlahdenkoneistus.fi

Muita uutisia