Pyydä tarjous

Laukaanportista lyhyt matka kaikkialle Suomeen

Digipalvelut
18.10.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Laukaanportin yritysalueen ehdoton etu on sijainti Vuorenmäessä aivan Jyväskylän lentoaseman vieressä, uuden VT 4:n liittymien välittömässä läheisyydessä. Laukaanportin paikka on ihanteellinen logistiikan, matkustajaliikenteen ja teollisuuden tarpeisiin sekä niitä palvelevaan toimintaan.

– Nelostien eritasoliittymät lentoasemalle ovat aivan vieressä, joten Laukaanportin alueelta on todella kätevää lähteä raskaallakin kalustolla pohjoiseen tai etelään. Raskasta liikennettä alueella on runsaasti jo nyt, sillä siellä sijaitsee Lidlin iso jakelukeskus, jossa käy toistasataa rekkaa vuorokaudessa, kertoo Laukaan kunnan elinkeinojohtaja Teemu Pinomäki.

Infra on valmiina

Laukaanportin yritysalueen markkinointi on käynnistynyt viime kesänä. Teemu Pinomäen mukaan tilanne on lupaava, sillä kaksi tonttia on jo luovutettu.

– Alueella on 8,2 ha vapaata tonttimaata. Kadut on asfaltoitu ja vesi- sekä viemäriverkosto on rakennettu valmiiksi. Alueella on myös kattava kevyen liikenteen väyläverkosto.

Kaavoitus ja infra on alkuvaiheessa tehty isoja yrityksiä silmällä pitäen, mutta ajatuksena on, että tulevaisuudessa alueelle voi sijoittua pienempiäkin yrityksiä, joille suurkortteleista lohkottaisiin sopivia tontteja.

– Asemakaava sallii kaksikerroksisen rakentamisen, ja osa tonteista sijaitsee Nelostiehen nähden sopivasti siten, että yrityksen pylon tai mainostorni näkyisi hyvin tielle, Pinomäki mainitsee.

Moottoritielle ensi vuonna

VT 4:n parantaminen välillä Kirri-Tikkakoski (Jyväskylä) ja Vehniä (Laukaa) alkoi vuonna 2019. Valtatien liikenne välillä Puuppola-Vehniä on siirretty rinnakkaistielle elokuussa 2020. Moottoritien rakentaminen on edennyt suunniteltua nopeammin. Näillä näkymin moottoritiellä ajetaan kesällä 2022.

– Jyvässeudun näkökulmasta Laukaanportti on sikälikin merkittävä, että muita yritysalueita ei seudulla Nelostien varrella ole.

Uusia tontteja tulossa

Teemu Pinomäki kertoo, että Laukaan kunta on ostanut VT 4:n ja sen vierellä kulkevan rinnakkaistien välistä useita hehtaareja raakamaata, jonka kaavoitus käynnistyy lähiaikoina.

– Maa-alueen sijainti on kerrassaan erinomainen, ja lisäksi alue on erittäin tasaista, mikä helpottaa raskaan liikenteen ajoa talvikeleillä.

Positiivinen vire

Yritysten näkymät ja toimintaedellytykset Jyvässeudulla ovat hyvät. Esimerkiksi Jyväskylään on tullut uusia toimijoita niin teollisuuteen kuin ICT-sektorille.

– Positiivinen suunta näkyy myös meillä Laukaassa kasvaneena yritystonttien kysyntänä. Tästäkin syystä on tärkeää, että kunnalla on jatkuvasti tarjottavanaan laadukkaita yritystontteja, Pinomäki korostaa.

– Kunnan elinvoiman kannalta on oikeastaan elinehto, että kunnassa on vireitä yrityksiä, jotka työllistävät paikallisia ihmisiä.

Laukaan yrityspalvelut tarjoaa apua yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen sekä yritysten sijoittumiseen Laukaan alueelle yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa.

– Laukaa on noin 19 000 asukkaan kunta, jolla kokonsa puolesta on mukavasti muskeleita, mutta joka toisaalta pystyy toimimaan dynaamisesti ja joustavasti. Asiat ratkeavat yhteistyöllä, luonnehtii Teemu Pinomäki.

– Yritystonttiasioissa voi huoletta soittaa suoraan minulle. Pääsen tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla tonttia näyttämään.

Viihtyisä kunta on panostanut kouluverkostoonsa

Sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä ja upeiden järvimaisemien äärellä tarjoaa laukaalaisille viihtyisän ja monimuotoisen asuinympäristön.

– Kunta kaavoittaa aktiivisesti uusia pientalotontteja, jotka menevät kuin kuumille kiville, Pinomäki kertoo.

Peruspalvelut Laukaassa toimivat hyvin. Viime vuosina on mm. rakennettu useita kouluja, esimerkiksi lukiorakennus on aivan uusi.

– Laukaan lukio on opiskelijahaussa erittäin suosittu opinahjo. Laajaa kiinnostusta on herättänyt myös Satavuon koulu, eli Vuonteen kylässä toimiva ekokoulu, joka rakennettiin kestävän kehityksen periaatteita noudattaen sadalle oppilaalle sadaksi vuodeksi

– Kunta tekee yhteistyötä myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poken kanssa. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen on kunnan ja seutukunnan keskeisiä menestystekijöitä.

www.laukaanyrityspalvelut.fi/laukaanportti

Elinkeinojohtaja Teemu Pinomäki
050 4720 120
[email protected]

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.