Pyydä tarjous

Lempäälä tarjoaa avaimet menestyksekkääseen yritystoimintaan

Facebook
27.01.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Monien mahdollisuuksien Lempäälä sijaitsee aivan Tampereen metropolin kainalossa, logistisesti optimaalisella sijainnilla, tarjoten sekä moottoritie- että raideliikenneyhteyden Suomen kasvukäytävällä. Lempäälä toimii myös vuoden 2026 asuntomessujen näyttämönä.

– Yritystemme menestyksestä hyötyvät myös Lempäälän kunta ja kuntalaiset, joten sitä kautta syntyy positiivisuuden kehä, Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Ahti Laakso avaa kunnan yritysmyönteisyyttä.

Lempäälän Marjamäestä löytyy logistisesti hyvällä sijainnilla yritystontteja Ideapark-alueen välittömässä läheisyydessä. Toimistotiloja hyvien liikenneyhteyksien vierestä löytyy puolestaan Helsinki-Tampere-junaradan varrelta, Lempäälä-talon Ideakeskukselta. Työmatkaliikennöinti junalla Tampereelta Ideakeskukselle onnistuu noin 10 minuutissa.

Ideakeskuksen yrityksillä on käytössään oma multimediastudio

– Lempäälän keskustassa sijaitseva Ideakeskus on yhteisötila, joka tarjoaa oman huoneen rauhan, tapahtumia sekä yhteistiloja. Ideakeskuksen yritykset ovat toimialoiltaan hyvin monipuolisia, käsittäen mm. tapahtuma- ja tilitoimistoja sekä konsultteja.

Lempäälän Kehitys Oy:n kehittämispäällikkö Anette Almi mainitsee, että Ideakeskus tarjoaa yhteisöllistä ja nykyaikaista monitoimityötilaa muodostaen omanlaisensa ekosysteemin, sillä tiloista löytyy taukotila, kokoustila videoneuvottelulaitteilla, tiimihuone, tapahtumat mahdollistava yhteistila sekä yrittäjien käyttöön rakennettu multimediastudio.

– Ideakeskuksen omasta multimediastudiosta löytyy mm. laadukkaat kaiuttimet, mikrofonit ja kamerat, joita meille sijoittuvat yritykset voivat hyödyntää esim. striimauksen, podcastien ja pienimuotoisen videotuotannon osalta. Ideakeskuksella järjestetään kaikille yrittäjille avoimia tapahtumia kuten teemakahveja ja verkostoitumistilaisuuksia.

Lempäälä tarjoaa tilaa monenlaiselle yritystoiminnalle

Lempäälä sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla. Tulevaisuudessa Sääksjärven alue tulee olemaan tärkeä alue yritysten sijoittumisen näkökulmasta. Sääksjärven alue sijaitsee Lempäälän ja Pirkkalan rajamailla, missä moottoritietä (vt 3) ollaan oikaisemassa Sääksjärveltä kohti Pirkkalan lentokenttää.

Laakso mainitsee, että tähän liittyy myös merkittävä mahdollisuus, koska tulevaisuuden isossa kuvassa kyseinen alue nähdään paljon tilaa vaativan teollisuuden alueena.

– Kyseessä on Pirkanmaan ainoa iso yhtenäinen alue, jonne on vielä mahdollista tehdä suuri logistiikkapuisto.

Laakso on juuri käynyt tutustumassa vastaavanlaiseen logistiikkapuistoon Eskilstunassa. Kyseinen puisto oli kooltaan 420 hehtaaria ja se on tuonut kymmenessä vuodessa 4500 uutta työpaikkaa.

– Kyllä vierailun aikana usko vahvistui, että tämä on suuri mahdollisuus ja mahdollista toteuttaa. Alue tulisi tarjoamaan toteutuessaan tilaa mm. isoille logistiikka-alan toimijoille.

Lempäälän Marjamäen alueella on jo nyt olemassa olevia logistiikka-alan toimijoille soveltuvia tontteja. Alueelle on jo sijoittuneena mm. DB Schenker, Auramaa -yhtiöt ja Jääsaukko.

Alueelle kaivataan verkkokaupan varastointiin keskittyneitä yrityksiä

Lempäälän suurin yritystoimija on tällä hetkellä kemianteollisuuden Kiilto Oy. Lempäälästä käsin toimivat myös koneiden tukkukauppaa tekevä Real Machinery sekä teräsrakenteita valmistava Teräselementti Oy.

– Tänne soveltuisi ehdottomasti verkkokaupan eri liiketoimintoja, kuten varastointiin keskittyneitä yrityksiä sekä lajittelukeskuksia, koska meillä on jo olemassa olevaa kuljetus- ja logistiikkakapasiteettia, jolloin autot saattavat ajella toiseen suuntaan puolityhjinä, Laakso mainitsee.

Asuntomessut 2026 rakentuvat Lempäälän Saikan alueelle

Ilmastopositiivinen Saikan alue sijaitsee lähellä jo olemassa olevia runsaita palveluita.

– Ajatuksena on tukea uudella asuinalueella nykyisen yhdyskuntarakenteen tiivistämistä ja sitä, että palvelut ovat jo valmiina alueen vieressä. Saikan asuntomessualuetta vastapäätä, moottoritien toiselle puolella, on Ideapark, jonne rakentuu jatkossa kylpylä ja uimahalli, hiihtoputki sekä hotelli. Asuntomessualueelle tulee myös oma koulu ja päiväkoti.

– Ideaparkilla tullaan järjestämään Koti Lempäälässä -teematapahtumia, joiden kautta markkinoidaan vuoden 2026 asuntomessuja. Ideaparkin tiloissa tulee sijaitsemaan myös Asuntomessujen toimisto.

Asuinkuntana Lempäälän sanotaan Laakson mukaan olevan Suomen suurin kyläyhteisö, joka tarjoaa turvallista ja rauhallista asumista Tampereen metropolin kainalossa.

– Matkailojoille Lempäälä tarjoaa upean luonnon ja vesistöt. Birgitan polku on Lempäälän kunnan ylläpitämä yli 50 kilometrin mittainen patikkareitti, jossa on viime vuosina tehty merkittäviä kunnostustöitä, kertoo Lempäälän Kehitys Oy:n yhteysjohtaja Elina Kivi. Kuntakeskuksen voi kiertää melomalla tai suppaamalla n. 10 km mittaisella Kanavareitillä ja perinteinen vesibussikin pysähtyy Lempäälässä.

www.lempaala.fi
www.businesslempaala.fi
www.ideakeskus.fi
www.visitlempaala.fi
Facebook
Twitter
Instagram