LubeJerryn avulla työkoneiden voiteluhuolto on paitsi ekologista, myös taloudellista

Facebook
09.12.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Voitelujärjestelmien parissa palveleva Voiteluosa Oy tuo voitelujärjestelmiin oman asiantuntemuksensa ja uusia näkökulmia sekä tietoa nykytekniikan sovellutuksista.

Vuonna 2012 perustettu Voiteluosa Oy myy ajoneuvojen ja koneiden keskusvoitelujärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita.

- Olemme käytännönläheinen ja innovointikykyinen yritys, joka toimii tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja luotettavien yhteistyökumppanien kanssa. Asiakaskuntaamme kuuluu kaikki liikkuvan kaluston yrittäjät. Toimintamme tarkoituksena on ylläpitää asiakkaidemme koneiden käyttöä ja pidentää koneiden toimintakunnon ikää, saada aikaan kustannussäästöjä sekä lisätä suorituskykyä, yrittäjä Tuula Havumäki luonnehtii Voiteluosa Oy:n toimintaa.

Monipuolinen verkkokauppa palvelee

Havumäki kertoo, että yrityksen toimintaa on kehitetty entistä asiakaslähtöisemmäksi muu muassa verkkokaupan kautta.

- Meillä on erittäin kattava varasto, joten toimitukset jopa samana päivänä. Kaikki verkkokaupastamme tehdyt tilaukset käsitellään vuorokauden kuluessa tilauksen saapumisesta.

SKF-voitelulaitteet – täydellinen ratkaisu jokaiseen käyttökohteeseen

- Toimintamme tukena ovat alan parhaat tuotteet ja niiden valmistajien antama täysi tuki. Olemme Oy SKF Ab:n yhteistyökumppani. SKF tekee jatkuvaa työtä uusien ja yhä suorituskykyisempien voitelulaitteiden kehittämiseksi. Tässä työssä SKF nojaa pitkään kokemukseensa ja tiiviiseen vuorovaikutukseen asiakkaiden sekä ajoneuvo- ja konevalmistajien kanssa. Kauttamme saat myös teollisuusvoitelujärjestelmien sekä kaikki SKF-voitelujärjestelmien varaosat. Myynnin lisäksi tarjoamme myös huollon ja asennukset, Havumäki kertoo.

LubeJerryn idea syntyi arjen tarpeista

Voiteluosan uusinta tuoteryhmää edustaa yrityksen voitelurasvalle kehittämä, täysin uudenlainen, puolijuokseville voiteluaineille (NLGI 1-luokkaan asti) tarkoitettu täyttöastia LubeJerry. Havumäki kertoo, että LubeJerryn idea syntyi arjen tarpeista.

- Perinteisesti voitelujärjestelmien täyttämisessä käytössä olevat rasva-astiat täyttöpumppuineen ovat raskaita ja hankalia kantaa työkoneen luo. Huolta aiheutti myös rasvatynnyreiden käytön aiheuttamat ympäristöhaitat. Pohjaan jäävän hukkarasvan vuoksi vanhat sottaiset tynnyrit on hävitettävä ongelmajätteenä. Niiden kuljettaminen keräyspisteisiin on aikaa vievää ja kallista. Näin ollen uudelle, tämän päivän vaatimukset täyttävälle ratkaisulle oli todellinen tarve, Havumäki kertoo ja jatkaa:

- LubeJerry valmistetaan Suomessa. LubeJerry tähtää koneiden sujuvaan ja harmittomaan käyttöön, ylläpitoon ja pitkään toimintaikään. LubeJerry helpottaa koneiden voiteluhuoltoa. Sen avulla työkoneiden voiteluhuolto on paitsi ekologista, se myös pienentää kustannuksia. Astian uudelleentäytettävyys vähentää rasvahävikkiä, joten kaikki rasva saadaan taloudellisesti ja tarkasti hyötykäyttöön. Myös ympäristöystävällisyys toteutuu loppumetreille asti, koska hävitettävää ongelmajätettä ei synny. Vastaavaa ratkaisua ei markkinoilta löydy, Havumäki selvittää.

LubeJerry vähentää epäpuhtausongelmia voitelujärjestelmissä

- Voitelujärjestelmissä isoimmat ongelmat ilmenevät yleensä siinä tilanteessa, kun rasvatäytön mukana voitelujärjestelmään pumpataan ilmaa ja epäpuhtauksia. Täysin tiivis LubeJerry vähentää epäpuhtausongelmia voitelujärjestelmissä.

Havumäki kertoo, että LubeJerry osoitti testikäytössä olevan lupaustensa mittainen.

- Erityistä kiitosta saa LubeJerryn helppokäyttöisyys. Litteä, kanisterimallinen täyttöastia on helppo ja ergonominen kantaa työkoneelle vaikeakulkuisessakin maastossa. Pumppausyksikkönä on markkinoiden paras SKF:n korkealaatuinen täyttöpumppu, Havumäki kuvaa.

Havumäki kertoo, että SKF on kehittänyt myös erittäin laadukkaan LGLS 0 yleisrasvan voitelujärjestelmiin, jossa korkea perusöljyn viskositeetti takaa hyvän voiteluominaisuuden, eikä se myöskään sotke konetta lämpöiselläkään kelillä erinomaisen tarttuvuuden ansiosta. Hyvin pumppautuva voiteluaine sopii ympärivuotiseen käyttöön kaikissa SKF:n ajoneuvojen rasvavoitelujärjestelmissä.

Voitelujärjestelmien ammattilaiset

Voiteluosa Oy on vakavarainen voitelujärjestelmien, varaosien ja voiteluaineiden jälleenmyyjä ja luotettu toimittaja, jonka Tuula Havumäki perusti työskenneltyään pitkän rupeaman nykyisellä toimittajalla Oy SKF AB:llä.

Tuulan puoliso Jukka Havumäki pyörittää Voiteluasennus Havumäki Oy:tä ja molempien yritysten kotipaikka on maatilalla Asikkalassa, Päijät-Hämeessä.

- Voiteluasennus Havumäki Oy tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua liittyen voitelujärjestelmiin, yritys myy, asentaa ja huoltaa raskaan ajoneuvokaluston ja työkoneiden SKF ja Lincoln keskusvoitelujärjestelmiä. Lisäksi meiltä saa alkuperäiset varaosat voitelujärjestelmiin. Yrityksen toiminta-aluetta on koko Etelä-Suomi. Olemme toimineet vuodesta 1995, joten voitelujärjestelmistä on useiden vuosien kokemus, joka takaa ammattitaitoisen palvelun, Jukka Havumäki kertoo.

- Yksilöinä olemme ammattilaisia ja tiiminä vankka alamme osaaja. Laatu on meidän yritysten perusedellytys ja se merkitsee asiakassuhteessa asiakkaan kuuntelemista ja toiveiden viemistä käytäntöön. Tarjoamme asiakkaillemme osaamisemme ja pitkän kokemuksemme, Tuula ja Jukka Havumäki luonnehtivat yritystensä toimintaa.

voiteluosa.fi

voiteluasennus.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä