Pyydä tarjous

Masterpark vastaa yrityksesi tilantarpeisiin Joensuun seudulla

Digipalvelut
14.12.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Masterpark on Lehmossa sijaitseva kehittyvä yrityspuisto, jonne suunnitellaan jo seitsemättä liikerakennusta. Master Yhtiöt Oy:n myyntipäällikkö Simo Väänänen kertoo, että uuteen liikerakennukseen haetaan parhaillaan toimijoita.

– Tavoitteena on käynnistää rakentaminen kesällä 2023. Räätälöimme rakennettavat tilat tulevien vuokralaisten tarpeiden mukaan. Turhista neliöistä ei tarvitse maksaa, ja modernilla rakentamisella päästään toteuttamaan kiinteistölle järkevä kulurakenne.

Masterparkiin sijoittumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ottaa yhteyttä Simo Väänäseen. Tilannekartoituksen jälkeen Master Yhtiöt Oy:n suunnittelijat ryhtyvät hiomaan yrityksen toiveiden mukaista kokonaisuutta.

– Samalla voidaan huomioida mahdollinen laajennustarve tulevaisuudessa, Väänänen muistuttaa.

Räätälöidyt tilat

Simo Väänänen korostaa, että Masterpark tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan toimitilatalouteensa pitkällä aikajänteellä.

– Energian hinnannousu ja koronapandemia ovat muuttaneet yritysten tarpeita. Monet yritykset toimivat iäkkäissä sähkölämmitteisissä kiinteistöissä, mikä on hyvin kallista. Etätyöt ovat yleistyneet. Kun tarvepohja muuttuu, tarvitaan uusia, räätälöityjä ratkaisuja, joilla päästään sopivaan vuokratasoon.

– Myös uudet Masterparkin kiinteistöt tulevat maalämmölle, kuten aiemmatkin. Kiinnitämme paljon huomiota energiatehokkuuteen mm. sähkönkäytössä ja ilmanvaihdossa.

Jo valmistuneissa rakennuksissa toimii monipuolisesti eri alojen yrityksiä, joiden henkilöstöä ja kaikkia muitakin asiakkaita palvelevat lounasravintola, parturi-kampaamo ja fysioterapiayritys. Masterparkin alueella on myös mm. padelhalli sekä halliosakerakennus.

– Masterparkia on kehitetty palvelut edellä. Rakennusoikeutta on jäljellä runsaasti, mikä mahdollistaa hyvinkin erilaisia toimintoja. Tällä hetkellä Masterparkissa on reilut 200 työpaikkaa, tulevaisuudessa määrä kasvanee neljään-viiteen sataan, Simo Väänänen mainitsee.

Masterpark on siisti, selkeä ja viihtyisä alue, jonka rakennuskanta on arkkitehtonisesti harkittua ja linjakasta. Sokkeloisuus loistaa poissaolollaan.

– Rakentaminen meillä on hioutunut tehokkaaksi ja sujuvaksi vuosien mittaan.

Master Yhtiöt Oy:n myyntipäällikkö Simo Väänänen kertoo, että yrityspuisto Masterparkin uuteen liikerakennukseen haetaan parhaillaan toimijoita.

Erinomainen sijainti

Masterparkin valttikortti on erinomainen sijainti ja saavutettavuus lähellä Joensuun keskustaa. Matkaa torille on vain reilut 4 km. Väljää pysäköintitilaa on paljon, joten työntekijöiden ja asiakkaiden on helppo tulla paikalle.

Masterpark on logistisesti vetävien väylien lähellä. Raatekankaan eritasoliittymästä pääsee sujuvasti valtateille Lappeenrannan, Kuopion ja Kajaanin suuntiin. Myös julkinen liikenne Masterparkin vieritse toimii hyvin.

Sijainti on keskeinen myös seudun asukasjakaumaan nähden. Joensuussa eniten asukkaita on Rantakylän-Mutalan-Utran alueella, yhteensä n. 16 000. Kontiolahdella Masterparkin kyljessä on jatkuvasti kasvava Lehmo, jossa tällä hetkellä on n. 6 000 asukasta. Masterpark on näiden alueiden keskellä.

Peruspalvelut kohdallaan

Masterparkin alue on Kontiolahden puolella. Simo Väänäsen mukaan Master Yhtiöt kehittää aluetta hyvässä yhteistyössä kunnan kanssa.

– Kunnalle luontainen kasvusuunta on Joensuun suunta. Kontiolahden asukasluku kasvaa, ja väestö on nuorta. Lehmoon valmistuu yhtenäiskoulu, ja päiväkotejakin on mukavasti lähistöllä.

– Masterpark ja siihen liittyvä asuinalue ovat hyvässä vauhdissa. Kysyntää on, ja alue kiinnostaa uusia tulijoita.

Vehreä asuinalue

Masterparkin yrityspuiston yhteyteen on tulossa n. 700 asukkaan moderni asuinalue, johon on kaavailtu omakotitaloja sekä rivi- ja kerrostaloja. Simo Väänänen toivoo, että kaavoitus valmistuu viimeistään vuoden 2023 alussa.

– Lehmonkankaan asuinalueella toteutuu maailmalla yleinen ”15 minuutin kaupunki” -idea, tai oikeastaan voisimme puhua ”viiden minuutin kaupungista”, sillä työpaikat, palvelut ja harrastukset ovat parhaimmillaan vain muutaman minuutin kävely- tai pyöräilymatkan päässä.

Tällainen yhdyskuntasuunnittelu säästää luontoa ja energiaa ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta.

– Asuinalueesta pyrimme tekemään vehreän: väljiä, mukavia tontteja, joiden kupeessa on metsää tai puistikkoa. Kaavasuunnitelmassa on kuusi kerrostalotonttia, 35 okt-tonttia ja kymmenkunta rivitalotonttia.

Lähellä asuinaluetta on hyvät harrastemahdollisuudet ja hienot ulkoilumaastot Utranharjuineen ja Onkilampineen. Onkilammen uimarannalle on asuinalueelta vain n. 500 m.

– Harrastuksista puheen olleen, miksipä emme voisi lohkaista Masterparkin alueelta tonttia uimahallille, joka palvelisi sekä Joensuun että Kontiolahden asukkaita, Simo Väänänen pohtii ja heittää vinkin kunnallisten tahojen suuntaan.


Myyntipäällikkö Simo Väänänen
[email protected]
Puh. 050 387 1812
www.masteryhtiot.fi


Master Yhtiöt Oy:n koti on Kontiolahdella

– Master Yhtiöt Oy on kontiolahtelainen ja pohjoiskarjalainen yritys, ja sellaisena haluamme pysyä. Pääkonttorimme on ensimmäisessä Masterparkiin valmistuneessa liikerakennuksessa, myyntipäällikkö Simo Väänänen toteaa.

Master Yhtiöt Oy:n alaa ovat kiinteistöjen kehittäminen, asunto- ja toimitilarakentaminen sekä yrityssijoittaminen.

– Valtaosa liikevaihdostamme tulee Helsingin ja Tampereen seuduilta. Pyrimme kasvamaan hallitusti. Vuoden 2021 liikevaihtomme oli 44,8 milj. € ja liiketuloksemme 2,6 milj. €.

– Tahtotilamme on kehittää kotimaakuntaa. Masterparkin vieminen eteenpäin on siinä yksi tapa. Toisena alueena meillä on Paihola, jota myös olemme kehittäneet ja kehitämme voimakkaasti.

Paiholassa on nykyisellään vuokra-asumista, hoiva-alan yritystoimintaa ja muita toimitiloja, kokoustiloja ja erilaisia aktiviteetteja.

– Uutena konseptina kehitämme Paiholaan hoivatilojen aluetta, jossa on vuokrattavana esim. hieronta-, terapia- ja fysioterapiapalveluiden tarjoajille huoneita edullisesti asiakkaiden vastaanottamista varten.

– Tässäkin kohtaa menemme palvelut edellä. Ajattelemme niin, että kun alueella on palveluja, siellä on myös muuta toimintaa, Simo Väänänen kuvailee.

Virkistysalueena Paihola on suosittu. Vetovoimaisimmat palvelut ovat viehättävä kesäkahvila, 18-väyläinen frisbeegolfrata ja upea maisemasauna. Alueella on nyt myös karavaanareiden matkaparkki.

– Viime kesänä Cafe Kakkulaiturilla kävi noin 15 000 henkeä, ja frisbeegolfrataa käytti arviolta 20 000 pelaajaa.