Maukas ruoka ja hyvä palvelu vetävät asiakkaita Kahvila-Ravintola Armakseen

Kahvila-Ravintola Armaksessa palvelee asiakkaita Elina Vuori.
Kahvila-Ravintola Armaksessa palvelee asiakkaita Elina Vuori.
28.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Kahvila-Ravintola Armas on toiminut Joensuun Voimatiellä joulukuusta lähtien. Arkiaamuisin tarjolla on aamupalaa ja päivisin lounasta.

Laadukasta kotiruokaa sisältävän lounasbuffetin lisäksi listalta löytyvät myös päivän leike, burgeri ja pizza. Kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan keittiöstä annoksena pöytään. Lounaan kylkeen luonnollisesti kuuluvat salaattipöydän antimet sekä pieni jälkiruoka ja kahvi/tee. Lounas on tarjolla klo 10.30–14.00.

– Leipää leivomme paljon itse. Vaaleaa rouheleipää, saaristolaisleipää ja ciabattaa. Hyvä leipä on vetovoimatekijä lounaskävijöille, sanoo Armaksen yrittäjä Marko Ilves.

– Olemme panostaneet paikallisuuteen ja lähiruokaan. Suuri osa leipä- ja kahvilatuotteista tulee meille Nurmeksesta Pielispakarilta. Kahvikin on paahdettu omassa maakunnassa, Joensuussa Unison Coffeella, kertoo Arttu Hiltunen, yrittäjäkaksikon toinen osapuoli.

Pizzaperjantai on suosittu, uutena teemapäivänä burgeribuffa

Armaksen pizzaperjantaista on tullut suosittu teemapäivä, eikä ihme, sillä Armaksessa on ainoana Joensuussa lounasbuffetissa käsin paikan päällä pyöritetyt pizzat.

– Paisto tehdään tietenkin aidossa kiviuunissa, korostaa Marko Ilves, jonka kokemus pizzerioiden vetämisestä alkaa olla pian 30-vuotinen.

– Meidän pizzaperjantaimme ovat saaneet asiakkailta niin hyvän vastaanoton, että menestyvän konseptin kopiointi näyttää kiinnostavan muita pizza- ja lounaspaikkoja. Se on tietysti eri asia, pystyvätkö muut toteuttamaan ideaa yhtä tasokkaasti ja ammattimaisesti kuin me, Ilves lisää.

Arttu Hiltunen kertoo, että Armakseen on mietinnässä myös uudenlaisia teemoja arkipäiviin.

– Burgeribuffa on ollut jo muutamalla viikolla, ja sitä aiomme jatkossakin silloin tällöin tarjota.

– Kannattaa seurata viestintäämme Facebookissa ja Instagramissa. Lounaslistat julkaisemme some-kanavien lisäksi omilla armasravintola.fi-sivuillamme, sanomalehti Karjalaisen lounaspaikka-palvelussa sekä lounaat.infossa.

– Myös lauantaipäiviksi olemme suunnittelemassa buffetlounasta. Kysyntää sellaiselle olisi, mutta idean toteuttamiseen tarvitsemme hieman lisää henkilöstöresursseja.

Päivän alkuun terveellinen aamupala

Armaksen ravitseva aamupalatarjotin polkaisee päivän topakasti käyntiin. Tarjottimelle saa puuroa ja hilloa, rahkaa myslin ja/tai marjojen kanssa, täytetyn bagelin, mehua sekä kahvin tai teen. Aamupala on tarjolla klo 7.00–9.30.

– Vaihtoehtoina ovat myös pelkkä puuro tai pelkkä bagel, ja niihin optioina kahvi tai tee, Arttu Hiltunen mainitsee.

– Aamiaiseemme ei kuulu pekonia, nakkeja tai muita epäterveellisyyksiä, huomauttaa puolestaan Marko Ilves.

Kahville kauppareissun lomassa

Aamiais- ja lounastarjonnan täydentää kahvila, jossa voi pistäytyä nauttimassa kupposen kuumaa juomaa leivonnaisen kera. Vitriinistä löytyy aina tuoreita leipomotuotteita, suolaisia ja makeita. Tarjolla on sekä Armaksen omia että Pielispakarin tekemiä herkkuja.

– Kahvila on selkeästi kasvattanut suosiotaan, kun paikka on tullut asiakkaille tutuksi. Esimerkiksi kermamunkit ovat kysyttyjä, Arttu Hiltunen vinkkaa.

Cateringpalvelut vankalla kokemuksella

Kahvila-Ravintola Armaksesta voi tilata myös cateringpalvelut. Armaksen ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa maukasta syötävää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

– Hankimme äskettäin ajoneuvon, jonka avulla voimme cateringpalveluita toimittaa asiakkaiden luokse, Hiltunen kertoo.

– Tarkoituksemme on vähitellen lisätä cateringpalveluiden mainontaa ja sitä myötä niiden tekemistä. Henkilöstöllämme on vahvaa cateringkokemusta kaikkialta Suomesta.

Kahvila-Ravintola Armaksen keittiö on viimeisen päälle varusteltu ja moderni. Henkilöstössä ovat ammattilaiset asialla.

– Haimme kokeneita ja osaavia ihmisiä, ja sellaiset saimme. Pitkän linjan ammattilaisia kaikki, mainitsee Marko Ilves.

Ravintolatila on vuokrattavissa tilaisuuksien järjestämiseen

Armaksen tilat ovat vuokrattavissa erilaisten tilaisuuksien pitämiseen yksityistilaisuuksista yritystapahtumiin. Istumapaikkoja on 90 hengelle.

– Paikka on käytettävissä vierusnaapurina olevan autoliike Hedin Automotiven aukioloaikojen jälkeen iltaisin, toteaa Arttu Hiltunen.

Vetävä sijainti, paljon parkkipaikkoja

Kahvila-Ravintola Armaksen yrittäjistä Arttu Hiltusen urahistoria ja päivätyö on finanssialalla, ja Marko Ilves toimii Armaksen lisäksi myös Papinkadun ja Niinivaaran Pizzapoikien yrittäjänä.

– Armaksen taival on lähtenyt mukavasti liikkeelle, vaikka avasimme lounasravintolan kannalta hankalaan kauteen keskelle jouluryysistä ja pakkastalvea. Viikoittainen myynti on koko ajan kasvanut, yrittäjät kertovat.

Edellisen toimijan vetäydyttyä Voimatie 1:stä kesällä 2023 ehti ravintolatoiminta kyseisessä sijainnissa olla pysähdyksissä puoli vuotta, mikä on hektisessä lounasbisneksessä pitkä aika.

– Viestimme on ollut, että Voimatie ykkösestä saa taas lounasta ja kahvilakin palvelee. Ilahduttavan monet aiemman ravintolan asiakkaat ovat löytäneet tiensä jälleen tänne.

– Ruokahan meillä on mahdottoman hyvää ja sijainti otollisella paikalla. Pysäköintitilaa lähellä sisäänkäyntiä on runsaasti.

Arttu Hiltusen ja Marko Ilveksen mukaan Kahvila-Ravintola Armas kuuntelee herkällä korvalla asiakkaiden toiveita ja reagoi ripeästi palautteeseen.

– Toimimme joustavasti ja seuraamme aktiivisesti ruokalajien suosiota. Jos jokin ruokalaji ei näytä kiinnostavan asiakkaita, vaihdamme sen oitis toiseen.

– Tervetuloa aterioimaan ja kahvittelemaan! Teemme aina parhaamme ja luotamme siihen, että ensimmäinen käynti ei jää ainoaksi.

Kahvila-Ravintola Armas
Voimatie 1, Joensuu
Ma–pe 7–15, la 10–14
040 0850240, [email protected]

www.armasravintola.fi

Facebook | Instagram

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä