Merijärven kunta – pieni ja pirteä ja paljon muuta

Kuvassa kunnan keskustaajamassa oleva Aittatori, jossa pidetään kesällä kahvilaa sekä erilaisia tilaisuuksia. Kahvila on ollut hyvin suosittu myös naapurikuntien asukkaiden käyntipaikkana.
Kuvassa kunnan keskustaajamassa oleva Aittatori, jossa pidetään kesällä kahvilaa sekä erilaisia tilaisuuksia. Kahvila on ollut hyvin suosittu myös naapurikuntien asukkaiden käyntipaikkana.
22.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Merijärvi on elinvoimainen pikkukunta, jossa on panostettu hyvän elämän edellytyksiin sekä yrittämiseen. Kunnan sijainti keskellä isompien naapurikuntien muodostamaa talousaluetta luo monipuoliset mahdollisuudet ajatellen alueella asuvia ja työskenteleviä ihmisiä. Työmatkat ovat lyhyitä, eläminen edullista ja mukavaa sekä ympärillä kaunis luonto tunnetun Pyhänkosken läheisyydessä. Koko kunnan kattava, nopea valokuituyhteys mahdollistaa erinomaisesti etätyön tekemisen tai vaikka yrityksen yhteydet.

- Merijärvellä pidetään sekä asukkaista että yrittäjistä hyvää huolta. Esimerkiksi kuntamme elinkeinopolitiikka on aktiivista ja turhaa byrokratiaa ei päätöksenteossa tarvita. Tarjoamme yrityksille hyvät puitteet toimia, kunnalla on tarjolla runsaasti yritystontteja niin vuokralle kuin omaksikin. Myös toimitiloja on tarjolla ja uusien rakentaminen on mahdollista.

- Olemme panostaneet myös vahvasti peruspalveluihin; uusimpana juuri rakennettu päiväkoti- ja esikoulurakennus nykyisen koulukeskuksen yhteydessä. Kunta on myös kaavoittanut asukkaille uusia, kohtuuhintaisia omakotitalotontteja. Koko kunnan alueella on nopea ja varma valokuituyhteys, jonka nopeudet ovat 200/200 Mb/s ja jopa 1 Gb/s, kertoo Merijärven kunnanjohtaja Kari Jokela.

Päiväkoti

Hyvä sijainti mahdollistaa monta asiaa

Merijärven kunta sijaitsee lähietäisyydellä Kalajoelta, Ylivieskasta, Oulaisista sekä Raahesta. Monet isommissa naapurikunnissa ja kaupungeissa työskentelevät ovatkin löytäneet Merijärvestä ihanteellisen paikan asua ja elää.

- Meillä on tilaa elää mukavasti, kaikki peruspalvelut ovat kunnossa ja sijaintimme on keskeinen, mahdollistaen lyhyet matkat kaikkiin lähikaupunkeihimme ja rannikkoalueelle. Perheitä ajatellen, meillä ei ole jonoja päiväkotihoitoon, alueella ei ole suuria ruuhkia sekä elämiskustannukset ovat huomattavasti maltillisemmat verrattuna moniin kaupunkialueisiin, korostaa Jokela.

Kunta tukee vahvasti yrittäjyyttä, apuna myös ELY-keskus ja Leader Rieska

Merijärven kunta tukee merijärvisiä yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia tarjoamalla ilmaista neuvontaa kunnan asiantuntijoiden kautta. Kunnalla on kaavoitettuna edullisia teollisuustontteja, joille sopii sijoittumaan suurikin yritys. Kunnalla on myös vapaana yritystiloja, joita vuokrataan kohtuullisella vuokralla. Kunta edesauttaa uusien yritysten syntymistä alueelle myös starttirahalla.

Merijärvi ja Ylivieskan seutukunta kuuluvat alueiden kehittämistä koskevassa lainsäädännössä II tukialueeseen yhdessä muun Itä- ja Pohjois-Suomen kanssa. ELY-keskus voi myöntää alueen yritysten investointiavustuksiin kehittämistukea enimmillään 35 % investoinnin hankintamenosta.

- Kehittämistukea voidaan myöntää paitsi investointeihin, myös muihin kehittämistoimenpiteisiin sekä lisäksi pienelle yritykselle uusien työpaikkojen aiheuttamien palkkamenojen ja muiden toiminnan aloittamiseen tai laajentamiseen liittyvien menojen perusteella. Tukiprosentit vaihtelevat hieman yrityksen koon ja hankkeen mukaan, joten hankkeesta kannattaa neuvotella hyvissä ajoin ELY-keskuksen kanssa, jatkaa Jokela.

- Alueellamme toimii Rieska-Leader ry, joka on osana valtakunnallista Leader - ryhmää. Leader-rahoitus on merkittävä rahoituslähde pienille yrityksille. Merijärvi kuuluu Rieska-Leaderin toiminta-alueeseen yhdessä Ylivieskan seutukunnan muiden kuntien ja Kannuksen kaupungin kanssa. Leaderin kautta pienyritykset voivat saada rahoitusta muun muassa kehittämishankkeisiin, investointeihin tai vaikkapa uuden työntekijän palkkaamiseen, sanoo lopuksi Jokela.

www.merijarvi.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia