Merkityksellisiä yritys- ja liikelahjoja Kolo Design Oy:ltä

Myyntijohtaja Jani Niemeläinen esittelee nopealla aikataululla kehitettyä Vauhti 360 suksivoidesarjan esittelytelinettä.  
Myyntijohtaja Jani Niemeläinen esittelee nopealla aikataululla kehitettyä Vauhti 360 suksivoidesarjan esittelytelinettä.  
18.10.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Ekologisten ja kauniiden KOLO Designtuotteiden juuret juontavat nykyään yrittäjänä ja suunnittelijana toimivan Olli Lyytikäisen peltojen ja metsän ympäröimään lapsuuden kotiin. Ollin isä veikin pojan jo pienenä halkosavottaan ja näytti verstaassaan, kuinka työkaluja käytetään. Samalla poika oppi ymmärtämään suomalaisen, salaisuuksia ja viisauksia sisälleen kätkevän puun arvon. Ollin näppärissä käsissä puu saikin nopeasti uuden elämän ja taipui monenlaisiin tarpeisiin aina jousipyssystä huonekaluihin.

Nykyään KOLO Design Oy suunnittelee ja valmistaa tyylikkäitä, käytännöllisiä ja vastuullisesti valmistettuja tuotteita erityisesti suomalaisesta koivusta ja tammesta. Pitkäjänteisen suunnittelun tuloksena syntyneet patentoidut liitosmenetelmät mahdollistavat tuotteiden kokoamisen ilman liimaa, ruuveja tai työkaluja. Valmiit tuotteet mahtuvat kätevän kokoisiin valmiisiin lahjapakkauksiin, jolloin niitä on helppo kuljettaa tai lähettää vaikkapa postitse suoraan valmistajalta.

– KOLO Design tuotteet ovat suomalaisia, käsityönä Joensuun omalla tehtaalla valmistettuja avainlipputuotteita. Käyttöä varten suunniteltu ja vastuullisesti tuotettu lahja kertoo saajalleen myös antajan omista arvoista, KOLO Design Oy:n myyntijohtaja ja osakas Jani Niemeläinen muistuttaa.

Monipuolinen liikelahjavalikoima

KOLO Design ainutlaatuinen valikoima erottuu joukosta yksinkertaisuudellaan ja ympäristöystävällisyydellään. Laadukkaista puuesineistä huokuva kauneus ja käytännöllisyys tuovat saajalleen iloa vuosiksi eteenpäin.

– Laajasta valikoimastamme löytyy varmasti mieleinen tuote. Suosittuja liikelahjoja ovat esimerkiksi ajattomat kellot, sauna- ja kahvisetit sekä erilaiset rasiat, joiden kannen alle sopii yllätykseksi vaikkapa makeisia tai kalastuksen harrastajalle uistin. Yritysten ja henkilökunnan lahjat kannattaa varustaa tietenkin yrityksen omalla logolla, jolloin saa varmasti pitkäaikaisen näkyvyyden omalle brändilleen, Niemeläinen korostaa.

Edullisia jakotuotteita

Niemeläinen muistuttaa, että pienet jakotavarat ja promotuotteet jättävät positiivisen mielikuvan yrityksestäsi.

– Sopivia jakotuotteita ovat muun muassa yksilölliset puiset avaimenperät, parkkikiekot, jääraapat ja käyntikortit. Kaikki tuotteet varustetaan asiakkaan toiveiden mukaisilla logoilla ja teksteillä. Tuotteiden kirjo on laaja ja ainahan voimme räätälöidä toiveidenne mukaisestikin.

Palveleva sopimusvalmistus

KOLO Design valmistaa toiveidesi mukaisen osan, osakokonaisuuden tai täysin valmiin lopputuotteen.

– Hyvänä esimerkkinä meidän joustavasta toiminnasta voisi mainita KAPPA- juureslaatikon, jonka suunnittelimme ainoalle kotimaiselle kodin kylmälaitteiden valmistaja Suomen Kotikylmiö Oy:lle. Heidän valmistamien Festivo-kotitalouslaitteiden kotimaisuusaste on yli 80 %, joten yritystemme arvot kohtasivat. Suunnitteluprosessi eteni vauhdilla ja lopullinen tuote syntyi nopeasti viime syksynä, Niemeläinen toteaa.

Yritysmaailman toimituksen vierailuhetkellä Joensuun tehtaalla valmistui uniikki esittely- ja myyntiteline suomalaiselle, myöskin Joensuussa toimivalle suksivoidevalmistaja Vauhdille.

– Halusimme uuden luonnonraaka-aineisiin perustuvan Vauhti 360 suksivoidesarjan globaaliin lanseeraukseen näyttävän ja ekologisen esillepanon vähittäiskauppoihin. KOLO Design oli meille tuttu yritys. Otimme yhteyttä tuotesuunnittelija Olli Lyytikäiseen, jonka suunnittelema ensimmäinen proto valmistuikin pikaisesti. Nopeasti meillä olikin lopullinen versio, joka vielä ylitti omat odotuksemmekin, iloitsee Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen.

– Hyvä muotoilu on ajatonta, toimivaa ja kestävää. KOLO Design-tuotteet ovat laadukkaita valintoja yritys- tai liikelahjoiksi ja osaavan suunnittelupalvelumme ansiosta voimme toteuttaa mitä erilaisempia kokonaisuuksia, korostaa Niemeläinen lopuksi.

Kaikki alkoi siitä, kun Festivon tehtaanjohtaja Seppo Argillander sai käteensä lahjaksi linnunpöntön osat, jossa yhdessä palasessa luki "vaarille". Seppo ajatteli ensimmäisenä, että kukahan "onneton" on tämänkin palapelin suunnitellut... Tarkemmin tutustuttuaan linnunpönttöön, hän totesi tuotteen kerrassaan nerokkaaksi ja mikä parasta – täysin kotimaiseksi! Tästä syntyi ajatus, että ehkäpä Festivon juuri päivitetyn malliston juureslaatikkokin voisi saada uuden ilmeen kotimaisen Kolo Designin avulla!

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia