Nummelaan avattiin huhtikuun alussa uusi työ- ja vapaa-ajan asusteiden sekä varusteiden erikoisliike

Facebook
05.05.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Nummelaan avattiin huhtikuun alussa korona-ajasta huolimatta uusi työ- ja vapaa-ajan asusteiden ja varusteiden erikoisliike. Kivijalkamyymälän asiantuntijat auttavat asiakasta tarvitsemiansa laadukkaiden tuotteiden löytämisessä. Myös yrityksen verkkokauppa on lähdössä hyvään nousukiitoon.

Idea uuden työ- ja vapaa-ajan asusteiden sekä jalkineiden ja muiden työmaalla tarvittavien varusteiden erikoisliikkeen perustamisesta eteläiseen Suomeen syntyi viime vuonna nummelalaisen Mikko Halmeen tavatessa liikeasioissa pari joensuulaista miestä. Asiat alkoivat edistyä, ja jo maaliskuun alussa koronaitkuja ihmettelevät, ”vastavirtaan uivat” Mikko Halme, Peter Hiltula ja Kari Pitko ostivat yhdessä neljännen osakkaan kanssa perinteikkään jo vuodesta 1982 toimineen joensuulaisen Teokem Oy:n liiketoiminnan. Uusista omistajista Hiltula on toimitusjohtaja, Pitko myyntijohtaja ja Halme hallituksen puheenjohtaja.

Teokemin toiminnan kehittäminen alkoi välittömästi. Uuden myymälän tilat löytyivät Asemantieltä Nummelan Varaosan liikekiinteistöstä ja avaamaan päästiin heti huhtikuun alussa.

– Tämä on loistava liikepaikka. Alueella on runsaasti asiakasvirtaa ja sijainti Asematien varrella on erinomainen. Myös yhteiset aukioloajat Nummelan Varaosan kanssa hyödyttävät meitä molempia, tyytyväiset yrittäjät korostavat.

Hyville tuotteille on kysyntää

Yritttäjät kertovat nähneensä selkeän markkinaraon yrityksen laatutuotteiden tehostamiseen erityisesti pääkaupunkiseudun markkinoilla.

–Meidän keskeiset tavarantoimittajamme ovat tunnettuja yrityksiä. Vain paras kelpaa, tuotenimet ovat tämän alan tunnettuja ja käyttäjien keskuudessa hyviksi havaittuja brändejä, kuten Dimex, Sievi ja Peltor, Nummelan myymälävastaava Emmi Kojola toteaa.

Teokem Oy työllistää tällä hetkellä yhteensä kuusi henkeä Joensuussa ja Nummelassa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on yritystoiminnan laajentaminen ja kolmannen toimipisteen avaaminen kehäkolmosen sisäpuolelle syksyllä. Muita liikepaikkoja kuten Tampere ja Turku on myös kiikarissa. Lisäksi toimintaa on jo jonkin verran Virossa ja tähtäimessä on kipuaminen myös naapurimaa Ruotsin markkinoille.

–Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin. Sopivan pienenä ja ketteränä toimijana uskomme vahvasti yrittämisen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Laadukkaita tuotteitamme vaativiinkin työhommiin tarvitaan aina, oli yleistilanne mikä tahansa, toimitusjohtaja Peter Hiltula muistuttaa.

www.teokem.fi

Artikkeli on julkaistu Helsingin Yritysmaailma -lehdessä 1/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä