Nyt on hyvä hetki myydä auto autoliikkeelle – suosituimmista malleista käydään kovaa kilpailua

"Meillä on lähitulevaisuudelle vielä nykyistäkin kovemmat kasvutavoitteet", kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen ostopäällikkö Mikko Vesala.
"Meillä on lähitulevaisuudelle vielä nykyistäkin kovemmat kasvutavoitteet", kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen ostopäällikkö Mikko Vesala.
04.04.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Käytettyjen autojen kauppa käy kuumana – myös kuluttajilta autoliikkeiden suuntaan. Liikkeet maksavat suosituimmista automalleista tällä hetkellä hyvän hinnan ja kotimaan kysyntää pyritään lisääntyvässä määrin kattamaan myös ulkomaan tuonneilla.

Rinta-Joupin Autoliikkeen ostopäällikkö Mikko Vesala kertoo, että tällä hetkellä autoja ostetaan liikkeisiin enemmän viime vuoteen verrattuna. Esimerkiksi uusien autojen kauppa on ollut viime aikoina hieman alamaissa, joten uusia autoja myyvät liikkeetkin ovat aktivoineet käytettyjen autojen ostotoiminnan.

– Ostojen määrä on kasvanut ja meillä on lähitulevaisuudelle vielä nykyistäkin kovemmat kasvutavoitteet.

Käytettyjen autojen kaupassa osto on kriittinen osa autokaupan liiketoimintaa; jos autoja ei osteta riittävästi sisään liikkeeseen, ei myyntiäkään luonnollisesti ole riittävästi. Keväällä moni autoliike kasvattaakin myyntivarastoaan kesän kuuminta sesonkia varten.

– Myyntisesonkien erot ovat tasoittuneet, mutta silti kesäsesonki on se kaikkein tärkein. Monet autoliikkeet haalivat juuri kesäksi paljon myytävää, selventää Vesala.

Halutuimmista autoista maksetaan hyvä hinta

Tällä hetkellä autoliikkeet ostavat kotimaan autokannasta ensisijaisesti suosituimpia automalleja, jotka ovat myyneet Suomessa vuosien saatossa eniten uutena, ja jotka ovat sitä myöten halutuimpia myös käytettyinä. Rinta-Joupin Autoliikkeen haavissa ovat erityisesti alle 180 000 kilometriä ajetut yksilöt.

– Kysytyimpien autojen hinnat ovat vakiintuneet ja isommat hinnanmuutokset tasaantuneet, mutta hyvistä autoista on jatkuvasti pulaa ja niistä maksetaan erittäin hyvä hinta, Vesala avaa.

Voiko kuluttaja itse vaikuttaa siihen, kuinka hyvän hinnan autostaan saa? Vesalan mukaan voi. Hintaan vaikuttaa vuosimallin, ajokilometrien ja auton mallin lisäksi moitteeton huoltohistoria sekä se, kuinka hyvin autosta on pidetty huolta.

Tuontiautojen merkitys korostuu tulevaisuudessa

Suomessa uusien autojen kauppa on tällä hetkellä vaisua, minkä vuoksi markkinoille ei myöskään tule riittävästi uudehkoja käytettyjä vaihtoautoja. Tämän vuoksi autoliikkeiden tulee Vesalan mukaan suunnata katseet entistä enemmän ulkomaiseen ostotoimintaan.

– Uskomme tuonnin merkityksen kasvavan tulevaisuudessa, sillä Suomessa ei lähitulevaisuudessa ole riittävästi haluttuja, tuoreita käytettyjä autoja.

Suurin osa tuontiautoista tuodaan Ruotsista. Seuraavana suosituin tuontimaa on Saksa, jota seuraavat muut maat.

– Ruotsi on tällä hetkellä tärkein tuontimaa, sillä valuuttasuhdanne on meidän puolellamme, toteaa Vesala.

Hybridiautojen osuus kasvaa tuontiautojen myötä

Kotimainen käytettyjen hybridiautojen kanta kasvaa tällä hetkellä osaltaan juuri tuontiautojen ansiosta. Ulkomailta etsitään nyt erityisesti hieman uudempia hybridejä vastaamaan kotimaan kysyntään.

– Uudehkoja hybridiautoja ei tällä hetkellä ole kotimaassa riittävästi tarjolla, toteaa Vesala.

Vesala sanoo, että tuontiautoistakin on tällä hetkellä kova kilpailu. Hän on kuitenkin luottavainen, että Rinta-Joupin Autoliikkeeseen löydetään ne parhaimmat yksilöt.

– Meillä on vuosikymmenten saatossa muodostuneet erinomaiset ja luotettavat kanavat, joiden kautta saamme hankittua laadukkaita autoja asiakkaillemme.

Lähde: Rinta-Joupin Autoliike

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia