Pyydä tarjous

Oulainen on tyytyväisten ihmisten elinvoimainen kaupunki, jossa syntyy ja tapahtuu

Digipalvelut
22.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Oulaisten kaupunki on noin 7 200 asukkaan virkeä, nuorekas ja kompakti kaupunki. Kaupungin elinvoimassa korostuvat alueelliset sairaanhoidon, terveydenhuollon ja koulutuksen palvelut. Kaupungissa on vireää teollisuutta ja monipuoliset vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet. Oulaisten keskustaa hallitsee kaupungin halki virtaava luonnonkaunis Pyhäjoki.

Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet. Kaupungin keskustan halki kulkevat niin vilkkaasti liikennöity kt 86 kuin Pohjanmaan rata. Oulun lentokentälle on matkaa alle 100 km.

Viime joulukuun alussa Oulaisten uutena kaupunginjohtajana aloittaneen Riikka Moilasen tavoitteet ovat selkeät: muuttoliikkeen kääntäminen voitolliseksi, ilmapiiriä on kehitettävä ja yritysten määrää on kasvatettava.

Riikka Moilanen on aiemmin toiminut Oulaisten kaupungin hallintojohtajan sijaisena vuonna 2020.

- Työelämäni aikana olen toiminut 10 vuotta yrittäjänä, sote-alan yrityksien toimitusjohtajana ja aluejohtajana sekä noin 10 vuoden ajan päätoimisesti yhteiskunnallisissa tehtävissä, muun muassa kansanedustajana vuosina 2003-2007, Moilanen kertoo.

Hyvinvoinnin ja myönteisen kehityksen perustan muodostaa vahva yrittäjyys ja monipuolinen elinkeinorakenne

Moilanen toteaa, että tällä hetkellä tulevaisuuden näkymä on koko maailmassa epävakaa johtuen Ukrainan sodasta.

- Me kuitenkin käynnistämme uuden kaupunkistrategian valmistelun toukokuussa ja asetamme toiminnallamme uusia tavoitteita. Tämä tehdään tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että meidän tulisi saada muuttoliike kääntymään voitolliseksi. Tästä syystä kaupunkimme imagoon ja brändäykseen pitäisi satsata aiempaa enemmän. Lisäksi toivoisin, että löydämme yhteisiä keinoja kaupunkikuvamme kohottamiseksi, Moilanen toteaa ja jatkaa:

- Meillä on pitkä perinne toimintamallilla, jossa kaupunki ja yritykset tekevät yhteistyötä. Kaupunginhallituksen nimeämä elinkeinotoimikunnan (ELPO) tehtäviä täsmennettiin muutama viikko sitten. Sen tehtävänä on mm. edistää kaupungin ja yrityksien välistä vuoropuhelua sekä olla aktiivisesti mukana kaupunkikehittämisessä. Oulaisista löytyy hyvin toimivat ja yrittäjäläheiset elinkeinopalvelut, jotka palvelevat paikallisia yrityksiä ja yrittäjäksi aikovia. Henkilökohtaisesti pyrin vierailemaan oulaistelaisissa yrityksissä ja olenkin sitä jo tehnyt. Vastaanotto on ollut hyvin myönteistä, Moilanen toteaa.

Luonnonkaunis asuinympäristö

Moilanen kertoo, että Oulaisissa löytyy monipuolisesti tontteja niin asumiseen kuin yrityksien käyttöön.

- Oulaisten kaupungin kaavoituksella on tavoitteena luoda hyvä, toimiva ja viihtyisä asuin- ja elinympäristö sekä tarjota riittävä tonttivaranto eri tarpeisiin. Oulaisissa voi rakentaa keskustan tuntumaan kaupallisten palvelujen ja esimerkiksi junayhteyksien läheisyyteen. Uudelle kodille voi löytää kauniin paikan joko joki- tai järvimaisemalla. Kaupungistamme löytyy hyvin elinvoimaisia kyliä, joissa luonto on läsnä kodin arjessa, Moilanen kuvaa.

Oulaisten kaupungin tekninen keskus neuvoo ja ohjaa rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Oulainen – opiskelijakaupunki

Moilanen kertoo, että Oulaisissa on satsattu erittäin paljon esimerkiksi opetukseen ja sosiaali- ja terveyspalveluihin.

- Tästä syystä kuntalaiset ovat palveluihimme hyvin tyytyväisiä. Varhaiskasvatuksen näemme vetovoimatekijänä ja tästä syystä rakennamme uuden päiväkodin Oulaisiin. Haluamme, että meille muuttaisi uusia asukkaita. Meidän yksi merkittävimmistä asioista on kaupunkimme työpaikkaomavaraisuus, joka on 112 %. Oulaista löytyy siis töitä, palveluja ja hyvät asumisolosuhteet. Lisäksi kaupungissa on poikkeuksellisen monipuolinen koulutustarjonta suhteessa asukasmäärään. Oulaisissa voi opiskella lukiossa, toisen asteen koulutuksessa (JEDU) ja ammattikorkeakoulussa (OAMK), Moilanen selvittää.

Oulainen on sote-osaajien kaupunki

Moilanen sanoo, että Oulaisista löytyy hyvin paljon sote-alan yrityksiä ja organisaatioita.

- Olemme tehneet toimijoiden välistä yhteistyötä uuden verkostomallin kautta. Verkostoon kuuluvat koulutusorganisaatiot, sote-alan yrityksiä ja Oulaisten kaupunki. ”Oulainen sote-osaajien kaupunki” työnimellä ideoimme uudenlaista markkinointia ja toimintamalleja, jotta sote-alan työvoimapula helpottaisi Tarjottimelta löytyy työpaikkoja, edullista asumista, hyvin toimivat palvelut, monipuolista vapaa-ajanviettoa ja viihtyisä elinympäristö. Paljon enemmänkin voidaan vielä tehdä ja töitä koko kaupungin puolesta teemme joka päivä, kaupunginjohtaja Riikka Moilanen kiteyttää.

oulainen.fi

Viime vuoden lopussa Oulaisten uutena kaupunginjohtajana aloittaneen Riikka Moilasen tavoitteet ovat selkeät: muuttoliikkeen kääntäminen voitolliseksi, ilmapiiriä on kehitettävä ja yritysten määrää on kasvatettava.