Parhaat matkailuautot ja -vaunut Jokicaravanilta

Jokicaravanin toimitusjohtaja Matti Silvennoinen ja Dethleffs Globetrail -retkeilyauto Ford Transitin alustalla. Retkeilyautojen kysyntä on kasvussa.
Jokicaravanin toimitusjohtaja Matti Silvennoinen ja Dethleffs Globetrail -retkeilyauto Ford Transitin alustalla. Retkeilyautojen kysyntä on kasvussa.
27.06.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Jokicaravan juhlisti toukokuussa 10-vuotissyntymäpäiviään jokavuotisen viikonloppunäyttelynsä yhteydessä.

– Tarjosimme täytekakkua perinteisen näyttelytarjoilun lisäksi. Väkeä kävi ennätysmäärä, kertoo toimitusjohtaja Matti Silvennoinen.

– Kymmenen vuoden taival on ollut mielenkiintoinen, trendit ja suhdanteet ovat tänä aikana ehtineet kovasti vaihdella. Vuonna 2020 avasimme toisen toimipisteen Lappeenrantaan. Henkilöstöä meillä on Joensuussa neljä, samoin Lappeenrannassa.

Myynti, tarvikkeet, varaosat, huolto ja vuokraus

Jokicaravan on täyden palvelun matkailuauto- ja matkailuvaunuliike. Ajoneuvo-, varaosa- ja tarvikemyynnin lisäksi palveluita ovat huolto sekä Joensuussa lisäksi vuokraus.

– Paikallisuus ja tavoitettavuus ovat valttikorttejamme. Meillä on helppo asioida paikan päällä, Silvennoinen korostaa.

Uusissa ajoneuvoissa Jokicaravanin edustuksessa ovat tunnetut saksalaiset laatumerkit. Näillä valmistajilla tuotekehitys on jatkuvaa, joka vuosi markkinoille tulee jotakin uutta.

– Saksalainen tuote on laadukas, turvallinen ja Suomenkin olosuhteissa toimiva jopa ympäri vuoden.

– Käytetyille ajoneuvoille teemme kattavan kuntotarkastuksen ennen myyntiin laittamista.


Jokicaravanin edustuksessa:

  • Dethleffs
  • Sunlight
  • Weinsberg
  • Knaus
  • Hobby
  • T@B
  • Kulkuri


Legendaarisen matkailuvaunun Knaus Südwindin 60-vuotisjuhlamallit ovat nyt myynnissä. Kuvissa Knaus Südwind 650 UX ulkoa ja sisältä. Kuvat: Knaus Mediaservice

Ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua

Ammattitaitoinen henkilöstö palvelee Jokicaravanilla niin myynnissä kuin huollossa. Kaiken karavaanarielämään liittyvän saa saman katon alta Joensuussa Kuurnankadulta ja Lappeenrannassa Eteläkadulta.

– Olemme saaneet toiminnastamme hyvää palautetta. Asiakkaat arvostavat erityisesti hyvää palvelua ja luotettavuutta. Mitä lupaamme, sen pidämme, Matti Silvennoinen toteaa.

– Monet asiakkaat ovat hankkineet meiltä vuosien kuluessa useita ajoneuvoja.

Retkeilyautojen kysyntä kasvussa

Matti Silvennoisen mukaan viime aikoina suosiotaan kasvattanut ajoneuvotyyppi on retkeilyauto.

– Retkeilyauton varusteet ovat samat kuin matkailuautossa, mutta retkeilyauto on rakennettu pakettiauton peltikuorien sisään, kun taas matkailuauton asuinosa on erikseen valmistettu.

– Kompaktin kokoinen retkeilyauto käy sekä vapaa-aikaan että tavalliseen arkiajoon. Jos esimerkiksi kotitaloudessa on kaksi autoa, niin toisen voi huoletta korvata retkeilyautolla.

Kotitoimisto pyörien päällä. Kuva: Sunlight Press Room

Näkymä Sunlight Cliff -retkeilyauton etuosaan. Kuva: Sunlight Press Room

Alustavaihtoehdoissa laajempi skaala

Toinen tuore suuntaus alalla on matkailuautojen alustavaihtoehtojen monipuolistuminen.

– Perinteisesti vahvan alustamerkin Fiatin oheen ovat tulleet mm. Ford, Mercedes-Benz, Volkswagen ja MAN, sanoo Silvennoinen.

Henkilöautoissa sähkö on käyttövoimana yleistynyt, mutta matkailuautoissa suuntaus ei vielä näy. Sähköautojen vetokyky on pienempi kuin polttomoottoristen autojen, varsinkin dieseleiden, joten painavimpia matkailuvaunuja ei sähköautolla voi vetää.

– Knausilta ja Weinsbergiltä on saatavana täyssähköinen matkailuvaunu, joka ei käytä kaasua mihinkään toimintoihin. Sähköverkkoon kytkettävässä vaunussa on mm. induktioliesi ja ilmalämpöpumppu.

"Tervetuloa tutustumaan caravan-tarjontaan ja -harrastukseen", toivottaa Matti Silvennoinen.

Matkailuajoneuvossa olet kotona myös matkalla

Karavaanareiden määrä on ollut kasvusuunnassa. Korona-aika kasvatti matkailuautojen ja -vaunujen myyntiä ja vuokrausmääriä. Matti Silvennoinen kertoo, että iso osa noina vuosina karavaanariuteen tutustuneista on jatkanut harrastusta pandemian jälkeenkin.

– Nousevan asiakasryhmän muodostavat ihmiset, jotka hankkivat asuntoauton oman harrastuksensa tueksi. He eivät niinkään kiertele leirintäalueelta toiselle, vaan käyttävät ajoneuvoa tukikohtana ja yöpymispaikkana esimerkiksi koiranäyttely-, maastopyöräily-, retkeily- tai moottoriurheiluharrastukseensa liittyen. Myös etätyötä tekevät ovat huomanneet liikkuvan majapaikan edut. Kotikonttorin sijaintia voi vaihdella joustavasti.

– Edellä mainituista syistä karavaanareiksi ryhtyvät ovat pääasiassa työikäistä väkeä, joten karavaanarikunnan ikärakenne on nuorentumaan päin, Silvennoinen mainitsee.

Karavaanarielämässä ihmisiä kiehtoo nimenomaan vapaus.

– Reittiä ei tarvitse välttämättä suunnitella etukäteen, eikä varailla hotellihuoneita. Aamulla voi päättää, mihin suuntaan tänään lähtee. Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja mukavaa lastenkin kanssa. Leirintäalueita on paljon, ja Suomessa on myös turvallista yöpyä ns. luontoparkeissa.

– Tervetuloa pistäytymään Jokicaravanille vaikka ihan vaan tutustumaan caravan-harrastukseen. Ajoneuvon vuokraaminen on vaivaton tapa ensiaskeleiden ottamiseen, vinkkaa Matti Silvennoinen.

Helpomman lomailun puolesta!

www.jokicaravan.fi

www.facebook.com/jokicaravan

[email protected]

Joensuu, Kuurnankatu 20 (arkisin klo 9–17, la 10–14)

Myynti Jns 0290 010 160

Huolto Jns 0290 010 162

Vuokraus ja tarvikkeet Jns 0290 010 161

Lappeenranta, Eteläkatu 3 (arkisin klo 9–17)

Myynti Lpr 0400 150 462

Huolto ja varaosat Lpr 0290 010 166

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä