Pihasuunnittelu Lappalaisen ammattimainen suunnitelma tekee laadukkaan pihan

Facebook
27.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Pihasuunnittelu on tärkeä vaihe, kun halutaan luoda esteettisesti kaunis ja toiminnallisesti käytännöllinen piha. Pihasuunnitelma auttaa myös taloudellisen ja tehokkaan toteutuksen saavuttamisessa. Kulut voi jakaa vaikka useammalle vuodelle, kaikkea ei tarvitse tehdä kertaheitolla valmiiksi.

Laadukas viherrakentaminen ja tarkka toteutus varmistavat, että piha kestää aikaa ja näyttää kauniilta vielä vuosienkin päästä.

Pihasuunnittelu Lappalainen on perinteikäs pohjoiskarjalainen pihasuunnittelu- ja viherrakennusyritys, joka on toiminut vuodesta 2007 asti.

- Pihojen suunnittelu ja viherrakentaminen kasvattavat suosiotaan niin yritysten, taloyhtiöiden kuin yksityisten pihanomistajien keskuudessa. Kauniiseen ja helppohoitoiseen pihaan ollaan valmiita panostamaan, ja pienelläkin budjetilla pääsee hyvin alkuun, toteaa yrittäjä ja puutarhuri Taru Lappalainen ja jatkaa:

- Ammattilainen osaa ottaa pihansuunnittelussa huomioon kaikki tarpeet, kuten esteettiset, toiminnalliset ja ympäristölliset. Suunnittelussa piha nähdäänkin osana kokonaisuutta, joka toimii yhteen talon ja ympäristön kanssa. Lisäksi ammattilainen osaa ratkaista erilaisia ongelmia, kuten huonon kasvualustan, liian aurinkoisen tai varjoisen paikan, tai liian kostean maaperän. Tavoitteena on suunnitella piha niin, että se on helppohoitoinen.

Pihaprojekti – ennen ja jälkeen.

Kaikki lähtee hyvästä suunnitelmasta

Pihasuunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jo esimerkiksi talon suunnitteluvaiheessa, mikäli mahdollista. Myös piharakennusbudjettia on järkevää miettiä tässä vaiheessa. Monet suunnitelmista aloitetaankin jo talven aikana, mutta myös kevät on loistavaa aikaa. Hyvin toteutettu suunnitelma mahdollistaa taloudellisen ja tehokkaan toteutuksen.

- Olen vuosien saatossa suunnitellut ja toteuttanut niin kerros-, rivi- ja omakotitalojen kuin kesäasuntojenkin piha-alueita eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Suunnitelma alkaa aina asiakkaan tarpeista ja toiveista, minkälaiseen käyttöön piha-alue halutaan. Suunnittelutyön aikana saadaan hahmotettua yhdessä, miltä piha tulee näyttämään kuukauden, vuoden tai viiden vuoden päästä. Päämääränä on se, että vielä vuosienkin jälkeen lopputuloksena on mahdollisimman kaunis ja huolellisesti toteutettu piha-alue.

- Taloyhtiöiden pihoissa korostaisin ennen kaikkea selkeyttä: yksi iso istutusalue olisi helppohoitoisin vuoden ajasta riippumatta. Kannattaa myös miettiä hoitopalvelun tarvetta, jotta taimet saisivat oikeat lannoitukset ja syksyllä kasvien leikkaukset. Samalla asukkaat itsekin näkevät miten toimia kasvien kanssa, jotta ne pysyvät elinvoimaisina, kertoo Lappalainen.

Selkeä pihasuunnitelma on helppohoitoinen. Yksi iso istutusalue voi olla hyvä ratkaisu, erityisesti taloyhtiöiden pihoissa.

Hoidettu tontti lisää kiinteistön arvoa

Pihasuunnittelu Lappalainen toteuttaa kokonaisvaltaisten piha-alueiden lisäksi myös osa-alue suunnitelmia ja konsultointia.

- Esimerkiksi vanhoilla pihoilla on monesti kohtia, jotka häiritsevät asiakasta tai ovat muuten vaikea hoitoisia. Uudella, osa-alue suunnittelulla ja mahdollisesti vanhojen kasvien poistolla ja uusien kasvien istutuksella saadaan tämäkin ongelma poistumaan tontilta, muistuttaa Lappalainen.

- Joskus pelkkä käynti asiakkaan luona auttaa omien ideoiden työstämisessä. Ammattitaidolla ja kiireettömästi perehtyen asiakkaan esittämiin kysymyksiin ja toiveisiin voimme yhdessä ratkaista miten toteuttaa oma pihasuunnitelma. Kannattaakin aina muistaa, että hyvin hoidettu ja toteutettu pihapiiri nostaa myös kiinteistön arvoa ja myyntihintaa jopa 10–15 % ja nopeuttaa myyntiä.

Helppohoitoisuutta ja hyötypuutarhoja kysytään

Viimeisten vuosien aikana asiakkaiden toivomuksena on ollut usein kaunis mutta helppohoitoinen piha. Tähän on liitetty paljon terassialueita, joita myös Pihasuunnittelu Lappalainen toteuttaa.

- Suunta on edelleenkin sama; pihasta halutaan selkeä, helppohoitoinen mutta näyttävä. Ajatuksena on, että se tuo ns. jatkumon kodille tai vaikka toimistolle. Alueen, jossa viihdytään ja vietetään paljon aikaa yhdessä, korostaa Lappalainen.

- Näiden toiveiden lisäksi, asiakkaat kysyvät entistä enemmän pihoja, joista saa hyötykäyttöä. Kasvipuutarhat, hyötykasvit ja omavaraisuus ovatkin tämän hetken ja tulevaisuuden avainsanoja pihasuunnittelussa. Helppokäyttöisyyttä myös lisätään entisestään; kukkapenkit vaihdetaan erilaisiin ruukkuistutuksiin ja kasveina käytetään esimerkiksi kesäkukkia. Pihan käyttömukavuutta, turvallisuutta ja näkyvyyttä lisäävät myös erilaiset valaistusratkaisut. Näiden lisäksi, pihaan halutaan tuoda erilaisia kivielementti ratkaisuja; yksi kivi vaihtoehto on hulekivi, jota käytetään esimerkiksi rinteiden muotoiluun ja vesien ohjailuun tontilta.

- Näistä ja muista piharatkaisuista kerromme mielellämme lisää. Otathan yhteyttä, kehottaa Lappalainen.

www.pihasuunnittelulappalainen.com

044 533 2117

Luotettavat yhteistyökumppanit takaavat laadukkaan lopputuloksen, olipa pihasi iso tai pieni! Teemme yhteistyötä Savon kuljetuksen, K-Rauta Naumasen, Sulokiven sekä Lehmon puutarhan kanssa. Uutena Saduntarha, josta saa laadukkaita kesäkukkia ja perennoita.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia