Proventian puhdistuslaitteistolla työkoneen päästöluokitus ajan tasalle

Facebook
01.07.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Maarakennuksessa käytettävien koneiden ja raskaan liikenteen ajoneuvojen päästömääräykset ovat vuosien mittaan kiristyneet jatkuvasti ja kiristyvät edelleen.

Töiden tilaajat edellyttävät, että urakoissa käytettävien työkoneiden – iäkkäämpienkin – päästöarvot alittavat viimeisimmät päästöluokitukset.

Proventian jälkiasenteisella päästöjärjestelmällä vanhan mutta muuten työkuntoisen koneen päästöluokka saadaan uutta konetta vastaavaksi.

– Työkoneet voidaan päivittää jopa vanhoista Stage II- ja IIIA -luokista nykyiselle Stage V -tasolle, toteaa Ilkka Kuusiniva, Proventian avainasiakaspäällikkö.

– Raskaan liikenteen ajoneuvot, jotka täyttävät aikaisempien päästöluokkien Euro 4 ja Euro 5 vaatimukset, saadaan uusimmalle Euro 6 -tasolle.

NOxBUSTER® puhdistaa pakokaasut

Proventian NOxBUSTER®-järjestelmä koostuu uusista autoista tutusta SCR-järjestelmästä, joka vähentää typen oksideja AdBlue-lisäaineen avulla, sekä hiukkassuodattimesta (DPF), joka pienentää pienhiukkasten pääsemistä ilmaan.

NOxBUSTER®-järjestelmä voidaan toteuttaa kaikkiin isoilla dieselmoottoreilla käyviin ajoneuvoihin, kuten työkoneisiin, kuorma-autoihin ja busseihin.

– Mitä vanhempaa ajoneuvon teknologia on, sitä enemmän puhdistusjärjestelmältä vaaditaan. Iäkkäämmästäkin kalustosta saadaan päästöiltään viimeisimpien vaatimusten mukaisia, Ilkka Kuusiniva kertoo.

NOxBUSTER®-järjestelmän toimitusprosessi on suoraviivainen.

– Kun saamme kone- ja laitetiedot sekä asiakasvaatimukset, osaamme löytää oikean ratkaisun.

– Asiakaslähtöisyys ja nopea palvelu ovat valttikorttejamme. Ylläpidämme sellaista komponenttivarastoa, että pystymme muutamassa viikossa räätälöimään ja toimittamaan asiakkaalle tämän tarvitseman ratkaisun.

Urakoitsijan ja maapallon kannalta fiksu ratkaisu

Yleisiä kohteita Proventian jälkiasenteisille puhdistusjärjestelmille ovat mm. maarakennuskoneet, kuten kaivinkoneet ja pyöräkuormaajat, sekä kuorma-autot, joihin on lisätty arvokkaita päällirakenteita nostamiseen ja kuljettamiseen, tai aurauslaitteita teiden talvikunnossapitoon.

– Infrarakentamisen urakat ovat usein lyhyitä ja työt kausiluontoisia, joten siinäkään mielessä investoiminen uusiin koneisiin ei ole kannattavaa, Kuusiniva mainitsee.

Paitsi urakointiyritykselle taloudellisesti järkevä, NOxBUSTER®-järjestelmä on myös ympäristön kannalta suotuisa valinta.

– Jälkiasennusratkaisun hiilijalanjälki on vain murto-osa uuden koneen valmistamisen aiheuttamasta hiilijalanjäljestä ja raaka-ainetarpeesta. Työkoneen tai kuorma-auton pitkän elinkaaren hyödyntäminen on ympäristöteko.

Proventian jälkiasenteiset päästöjärjestelmät työkoneisiin ovat urakoiden tilaajien hyväksymiä. NOxBUSTER® on Suomessa suunniteltu ja valmistettu tuote.

Proventia on luotettu kumppani

Proventia tekee yhteistyötä kansainvälisesti toimivien moottori- ja konevalmistajien kanssa suunnittelemalla ja tuottamalla räätälöityjä, integroituja päästöjärjestelmiä ja niiden osia uusiin koneisiin.

Lisäksi Proventia tarjoaa konevalmistajien huolto-ohjelmiin jälkiasenteisten puhdistusjärjestelmien osaamista. Sitä tarvitaan kestävissä laatukoneissa, joiden pitkän elinkaaren aikana päästöluokitukset ehtivät muuttua.

– Meillä on vankka kokemus dieselmoottoreiden pienhiukkas- ja typpioksidipäästöjen vähentämisestä. Pakokaasujen puhdistusjärjestelmien komponentit ovat sinänsä samoja, olipa järjestelmä sitten uudessa tai käytetyssä ajoneuvossa, Kuusiniva kuvailee.

Visiona nollapäästöisyys

Proventia työskentelee ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi kehittämällä ja valmistamalla päästöjen puhdistusjärjestelmiä, lämpöeristekomponentteja sekä sähköisiä voimalinjakomponentteja ja akustoja.

Proventia tekee myös ajoneuvoteollisuudelle modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen, niiden voimalinjojen ja akustojen tuotekehitykseen ja testaamiseen.

– Olemme tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan viettävä teknologiayhtiö, joka toimii globaaleilla markkinoilla, kiteyttää Ilkka Kuusiniva.

– Tuorein kehitysaskel on akkuvalmistuksen aloittaminen viime keväänä raskaiden työkoneiden hybridijärjestelmiin.


Haluatko lisätietoa jälkiasennusjärjestelmistä ja niiden soveltuvuudesta ajoneuvoosi? Ota yhteyttä:

Ilkka Kuusiniva, 020 7810 267, [email protected]

www.proventia.com

YouTube | LinkedIn | Facebook

Proventia Group

  • Proventia Oy, Suomi (perustettu 1994), Oulu, Oulunsalo, Tampere
  • Proventia Czech (perustettu 2018), Brno, puhdistusjärjestelmien ja lämpöeristeiden sarjavalmistustehdas
  • Proventia UK (perustettu 2020), Milton Keynes, myynti ja asiakastuki
  • Konsernin liikevaihto 54,3 milj. € (2023)
  • Henkilöstömäärä yhteensä n. 200

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia