Pyydä tarjous

Puhdas Ilo Oy - Puhtaus ei tule puhaltamalla

Digipalvelut
23.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Puhdas Ilo Oy on kasvava ja kehittyvä puhtaus- ja pesulapalveluyritys, joka toimii Joensuun alueella. Vuonna 2015 perustetusta yrityksestä on tullut maakunnallisesti merkittävä, työllistäen yli 70 alan ammattilaista. Palvelukonsepti pitää sisällään kaikki räätälöidyt siivouspalvelut teollisuudesta kotitalouksiin sekä pesulapalvelut.

- Puhtauspalveluala on avainasemassa rakennetun ympäristömme terveellisyyden, turvallisuuden ja viihtyisyyden ylläpitäjänä ja edistäjänä. Työmme arvostuksen kautta, haluamme tehdä kaikkemme puhtaamman ja turvallisemman kodin, työ– ja elintyöympäristön puolesta. Meille on myös suuri merkitys sillä, millä välineillä, aineilla, menetelmillä ja osaamisella puhtautta tehdään. Puhdas Ilon palveluihin kuuluvat sekä koti- että yrityssiivous –palvelut ja pesulapalvelut Joensuun seudulla. Siivouspalvelumme koostuvat koti-, viikko-, perussiivouksista, ikkunanpesuista, peruspesuista ja vahauksista. Meiltä voi hankkia myös kiinteähintaisia siivouspaketteja, jolloin kustannukset ovat aina asiakkaan tiedossa, kertovat yrittäjät Eeva – Leena Lappalainen ja Katja Antrela.

Puhtaus edellä, puhtaus palkitsee

- Puhtaus on kaiken toiminnan edellytys ja tiloissa työskentelevien terveyteen ja viihtyvyyteen vaikuttava tekijä. Puhtaus ei tule puhaltamalla. Se tulee tekemällä työ huolellisesti ohjeita noudattaen, puhtailla ammattivälineillä, oikeilla menetelmillä sekä turvallisilla puhdistusaineilla. Me toimimme vastuullisesti ja puhtausalan pioneerina, kehitämme osaamistamme entisestään, opimme asiakaspalautteista sekä omista mokistamme.

- Perusperiaate on, että normaalit puhdistusaineet ja kunnolliset välineet riittävät poistamaan lian ja mikrobit eli myös virukset. Puhdistusaine tai esimerkiksi otsonoitu vesi irrottaa likaa pinnoilta yhdessä ”terävän” mikrokuidun kanssa ja lika tarttuu pyyhkeeseen ja kulkeutuu sen mukana pois pinnoilta. Desinfioivat aineet ja menetelmät taas tuhoavat mikrobit.

- Epidemia-aikana on ihan perusteltua tehostaa siivousta. Tehostaminen tarkoittaa, että pyyhitään pintoja useammin ja keskitytään ennen kaikkea kosketuspintoihin. Niillä tarkoitetaan pintoja, joita me kosketellaan ja joilla me työskennellään. Eri tiloissa pitää miettiä, mikä on varsinaista kosketuspintaa.

- Kun tiloissa on paljon käyttäjiä, on järkevää varmistaa, että virukset saadaan tehokkaasti tuhottua kosketuspinnoilta. Pyyhinnöissä kannattaa käyttää desinfioivia puhdistusaineita tai esimerkiksi otsonoitua vettä. Tällöin puhutaan desinfiointipyyhinnöistä. Kosketuspintaa pitää ihan oikeasti pyyhkiä eli hangata, jos sen mielii saada puhtaaksi. Pelkkä pyyhkäisy ei riitä. Puhtaushan ei tule puhaltamalla, toteaa Eeva – Leena Lappalainen.

Monipuolinen alan asiantuntija

Puhdas Ilo Oy:n toiminta on alkanut jo vuonna 2012, kun Eeva-Leena Lappalainen, yli 20-vuoden vahvalla kokemuksella puhtausalalta, perusti Puhtaus- ja koulutuspalvelut Selinen. Ensimmäisenä yhteistyökumppanina oli Kodin Helga, joka pitkän linjan toimijana opetti lisää alan tietotaitoa mutta myös yrittäjyyttä. Vuosien 2015–2016 aikana yritys muotoutui Puhdas Ilo Oy:ksi ja se toteutti kaksi yrityskauppaa, Elapesu ja Pielisen Siivouspalvelun. Kodin Helga tuli osaksi Puhdas Iloa vuonna 2019. Toiminta on nykyään yhtenäistetty saman katon alle, osoitteeseen Wahlforssinkatu 9 A, Joensuu.

Puhdas Ilo Oy on alan moniosaava ammattilainen mutta myös merkittävä paikallinen työllistäjä.

- Meillä on koossa mahtava porukka, jo yli 70 työntekijää, jotka taitavat niin siivoamisen, kotiavun-, kuin pesulan kikkakolmoset ja tuovat asiakkaillemme yhä uudelleen ja uudelleen hymyn kasvoille osaamisellaan. Näistä tekijöistä olemme ylpeitä ja haluamme viedä työntekijöidemme kanssa yrityksen kohti uutta, hienoa tulevaisuutta, sanovat ja Eeva – Leena Lappalainen ja Katja Antrela.

www.puhdasilo.fi