Pyydä tarjous

Raahen vetovoima vihreän teollisuuden, yrittämisen ja matkailun kaupunkina kasvaa

Digipalvelut
04.04.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin kaupunki, noin 24 000 asukkaan Raahe, perustettiin liki 375 vuotta sitten kansainväliseksi satamakaupungiksi, ja sellaisena se toimii edelleen. Kaupungissa katsotaan luottavaisesti tulevaisuuteen, sillä energiasektorin vihreä siirtymä tuo alueelle valtavasti uusia mahdollisuuksia.

Ympäristöhyötyjen lisäksi vihreässä siirtymässä on valtava potentiaali uudelle liiketoiminnalle, ja siksi Raahen kaupunki on halunnut omalla aktiivisella panoksellaan olla mukana selvittämässä, kuinka vetyyn liittyvää liiketoimintaa voitaisiin alueella edistää. Selvitys vedyntuotantolaitoksen sijoittumisesta Raahen alueelle osoitti, että Raahessa on hyvät edellytykset vedyn tuotantoon ja varastointiin sekä sijainnin, olosuhteiden että kysynnän näkökulmasta.

Puhdasta energiaa Raahesta ja lähialueelta

Vihreän vedyn tuotanto vaatii paljon uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Tällä hetkellä Raahessa tuotetaan tuulivoimaa kolmanneksi eniten Suomessa. Lähialueille on sekä rakenteilla että suunnitteilla valtavia energiainvestointeja, joista esimerkiksi OX2-merituulipuisto Raahen ja Oulun edustalla kattaisi 18 prosenttia koko Suomen sähköntuotannosta (2020).

Ennätysmäärä teollisuustontteja loistavalla sijainnilla

Raahen kaupungilla on tarjolla loistavalla paikalla olevia edullisia teollisuustontteja. Moneen yritystarpeeseen suunnitellut tontit sijaitsevat ruuhkattoman liikennöinnin näkökulmasta ihanteellisesti sekä valtatie 8:n että sähköistetyn junaradan varrella vajaan tunnin ajomatkan päässä Oulun kansainväliseltä lentoasemalta. Erityisiä mahdollisuuksia löytyy kierto- ja vetytaloudesta sekä hiilineutraalin terästuotannon kehittämisen myötä.

Raahessa sijaitsee myös yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä satamista. Raahen sataman etuina ovat säännölliset reitit Iso-Britanniaan, Välimerelle ja Baltian alueelle. Satama-alue on vienti- ja tuontiteollisuudelle logistisesti luonteva sijoittumispaikka johtuen meri-, rautatie- ja maantieyhteyksien välittömästä läheisyydestä.

Raahessa toimiva Koulutuskeskus Brahe on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa laadukkaita koulutuspalveluita ja osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin.

Yrityksille ja palveluille on kysyntää – idyllinen merikaupunki tarjoaa upeat puitteet yrittäjyyteen

Vahvasta metalli- ja konepajateollisuudestaan tunnettu kaupunki elää tällä hetkellä kovaa kehittymisvaihetta. SSAB:n tavoite aloittaa fossiilivapaa terästuotanto paikkakunnalla vuoteen 2030 mennessä tarkoittaa massiivisia, jopa 2 mrd euron investointeja yhtiön Raahen-tehtaalle.

Vihreän teollisuuden ohella Raahen vetovoima on kasvussa myös puurakentamisen, yrittämisen ja matkailun kaupunkina. Aivan kaupungin sylissä oleva meri, Vuoden 2016 retkikohteena palkittu kompakti city-saaristo sekä kulttuurihistoriallinen Wanha Raahe luovat matkailuelinkeinoon ainutlaatuista potentiaalia.

Arjen luksusta ruuhkattomassa ympäristössä

Luonnonläheinen ja turvallinen Raahe panostaa vahvasti tulevaisuuteen, mikä näkyy muun muassa laadukasta elämää tukevassa kaavoituksessa ja tonttitarjonnassa. Täydellisessä pikkukaupungissa asukkaista pidetään hyvää huolta ja arki on turvallista ja leppoisaa. Raahe on palkittu opetustyön arvostamisesta, ja lapsiystävällisyys näkyy mm. laadukkaana perusopetuksena ja varhaiskasvatuspalveluina sekä investointeina uusiin, moderneihin koulurakennuksiin.

Harrastusmahdollisuuksia on monipuolisesti kaiken ikäisille ja harrastaminen on edullista. Lajivalikoimaa riittää mm. pesiksestä, jääkiekosta ja futiksesta salibandyyn, kamppailulajeihin, purjehdukseen ja frisbeegolfiin. Terveysliikuntakeskus Kuntokeidas Vesipekka on paikallinen ylpeys ja kaikenikäisten kuntalaisten suosikkikohde. Golf-halli virtuaalikierroksineen sekä juuri valmistunut Padel-halli täydentävät kaupungin laajaa liikuntatarjontaa.

Lyhyen säteen sisältä löytää niin isot marketit, uniikit putiikit, peruspalvelut kuin vireän kulttuuritarjonnan konsertteineen ja kaupunkitapahtumineen. Ruuhkattomassa kaupungissa siirtymät paikasta toiseen ovat vaivattomia ja nopeita: elämälle ja harrastuksille jää enemmän aikaa!

Monipuolisia ja edullisia asuinvaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin

Halusitpa uuden kodin sitten väljään ja rauhalliseen maaseutumaisemaan tai meren äärelle lähelle keskustaa, Raahella on tarjolla paikka unelmiesi kodille. Meiltä löydät myös viihtyisät taajamat, arvokiinteistöt keskeltä kaupunkia sekä edulliset vuokrahuoneistot muutaman minuutin pyörämatkan päästä palveluista. Luonto, rauha ja laadukkaat palvelut ovat lyhyiden etäisyyksien kaupungissa aina käden ulottuvilla. Nopeat valokuituyhteydet mahdollistavat etätöiden sujuvan tekemisen mistä päin kaupunkia tahansa.

Kodin hankkimisen ja asumisen edullisuus saattaa yllättää suuremmasta kaupungista muuttavan, sillä Raahessa ison omakotitalon voi saada yksiön hinnalla. Myös kuntakohtaisilla kiinteistökustannuksilla mitaten Raahe on yksi maamme edullisimmista paikkakunnista asua.

Raahessa on saatavilla myös hyvätasoisia vuokra-asuntoja moneen tarpeeseen. Asunnoissa riittää kokovaihtoehtoja, ja vuokra-asuntoja on tarjolla myös valmiiksi kalustettuina.


Ota yhteyttä!

Teollisuusasiamies Harri Tuomikoski
+358 40 135 6811
[email protected]


Raahe pähkinänkuoressa

  • Vahvasti työpaikkaomavarainen noin 24 000 asukkaan kaupunki.
  • Kuuluu Hiilineutraali kunta (Hinku) -verkostoon.
  • Seudulla useita vetytalouden avaintekijöitä niin energiantuotannossa kuin -kulutuksessakin ja siten hyvät edellytykset päästä aktiivisesti mukaan vetytalouden kasvuun.
  • Yritystontteja saatavana sataman, raideyhteyden ja 8-tien läheisyydestä.
  • Oulun lentokenttä sijaitsee vain vajaan tunnin ajomatkan päässä.