Pyydä tarjous

Rantakylän liikuntahallille haetaan uutta nimeä kampanjalla

Kuva: Sami Vuomajoki / Flyfoto
Kuva: Sami Vuomajoki / Flyfoto
20.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Elokuun loppupuolella käynnistynyt Rantakylän liikuntahallin nimikampanja päättyy syyskuun lopussa. Kampanjaan osallistuvien yritysten kesken arvotaan hallin nimi seuraavaksi viideksi vuodeksi. Osallistumisen hinta on 500 euroa per vuosi viiden vuoden sopimuksella, ja summalla yritys saa joka tapauksessa mainospaikan Rantakylän halliin. Tarjolla on myös edullisempia tukijamainospaikkoja 200 € per vuosi viiden vuoden sopimuksella, jolloin pääsee kampanjaan osallistuneiden yhteiseen mainokseen, mutta ei osallistu nimen arvontaan. Kampanjaan voi osallistua ottamalla yhteyttä Rantakylän Liikuntahalli Oy:n toimitusjohtajaan Timo Tahvanaiseen.

– Hyvin ehtii vielä mukaan. Noin edullisesti ei aikaisemmin ole saanut Rantakylän hallista näkyvyyttä, joten siinäkin mielessä tilaisuus on ainutlaatuinen. Nimikampanjaan osallistuneiden yritysten kesken suoritetaan arvonta, jonka voittaja saa nimetä hallin haluamallaan tavalla viideksi vuodeksi, kertoo Timo Tahvanainen.

– Nimi voi olla voittaneen yrityksen nimi tai yrityksen tuotemerkki. Voittaja voi myös nimetä hallin hyväntekeväisyystarkoituksessa vaikka jonkin järjestön mukaan. Eiköhän siihen saada hyvä nimi mietittyä yhdessä voittajan kanssa.

Mallia Oulusta

Kampanjan esimerkkinä on Oulussa kaksi vuotta sitten toteutettu vastaavanlainen tempaus, jossa AC Oulu ja Oulun Luistinseura hakivat halliprojektille taloudellista tukea. Oulussa arvonnan voitti pieni intialainen ravintola, jonka mukaan sikäläinen halli kantaa nyt nimeä Garam Masala Areena.

– Oululaisten kampanja vaikutti hyvältä jutulta, joten ajatus otettiin meilläkin harkintaan. Rantakylän liikuntahallista käytetään tällä hetkellä mitä erilaisimpia nimiä, epävirallisesti puhutaan jalkapallohallista, Rantakylän hallista ja niin edelleen. Oulussa hallin nimi on otettu hyvin arkikäyttöön. Siellä kaikki tietävät, mitä tarkoittaa, kun ollaan ”menossa Garamille”, Tahvanainen mainitsee.

Ylläpitokustannukset nousevat

Kampanja on siihen osallistuville yrityksille mainio tapa saada näkyvyyttä urheiluareenalla, mutta halliyhtiölle kampanja on reagoimista nousussa oleviin ylläpitokustannuksiin.

– Isoin muuttuja hallissa on lämmityskustannus. Se voi vaihdella todella paljon talven säistä riippuen. Mitä kylmempi ja lumisempi talvi, sitä suuremmat kustannukset peruslämpötilan ylläpitämiseen aiheutuvat. Lämmityksen hinta on joka tapauksessa nousussa, toteaa Timo Tahvanainen.

– Sähkön raju kallistuminen vaikuttaa valitettavan paljon ylläpitokustannuksiimme. Sähkön vuosikulutus on jotakuinkin vakio, mutta kulutus on suurta, kun koneet koko ajan pyörittävät ilmaa ylipainehalliin.

Seurojen omistama halliyhtiö

Timo Tahvanainen muistuttaa, että Rantakylän Liikuntahalli Oy:n tarkoitus ei ole tehdä toiminnallaan voittoa, vaan pitää urheilufasiliteettia yllä vakaalla tavalla. Halliyhtiön omistavat jalkapalloseurat JIPPO ry, JIPPO-juniorit ry sekä FC Hertta ry.

– Toimintamme on markkinaehtoista: kulut pitää maksaa niillä tuloilla, joita saamme. Pyrimme kuitenkin pitämään käyttövuorojen hinnat järkevinä.

– Halli on toiminut vuodesta 2019 alkaen, ja oikeastaan kaikki vuodet ovat tähän mennessä olleet jollakin tavalla poikkeuksellisia. On ollut erityisen paljon lunta, tai erityisen vähän, koronaepidemian vuoksi halli oli välillä jopa suljettuna, ja nyt edessä on energian hinnan kova nousu.

Hallin avajaiset. Kuva: Joona Kotilainen / Tovari

Korkea käyttöaste

Rantakylän liikuntahalli on hyvin tarpeellinen liikunnan ja urheilun tila. Hallilla on vuosittain arviolta sata tuhatta käyttäjää. Suurin osa heistä on juniorijoukkueiden jäseniä. Lisäksi hallia käyttävät lähialueiden koulut ja iltaisin monet urheiluseurat.

– Käyttäjistä arviolta 80 prosenttia on lapsia ja nuoria. Heidän mukanaan tulee vanhempia katsomaan treenejä ja otteluita. Arkisin pyörivät vakiovuorot, viikonloppuisin on vakiovuorojen lisäksi turnauksia.

Timo Tahvanaisen mukaan hallin toiminnassa edustettuina olevista urheilulajeista selkeä ykkönen on jalkapallo.

– Laajimman käyttäjäkunnan muodostavat jalkapalloseurat. Jonkin verran on vuosien aikana ollut pesäpallovuoroja ja -turnauksia. Yleisurheilijoitakin käy hallin juoksusuoralla.

– Käyttöaste on korkea. Arkipäivät ovat käytännössä täynnä, yksittäisiä vapaita vuoroja löytyy ilta-aikoina.

Tasokas tekonurmi

Hallin sisätilat ovat toimivat, ja varsinkin tekonurmea on monelta taholta kehuttu erinomaiseksi. Sadan metrin juoksusuorien lisäksi hallissa on kuntonurkkaus, jossa on perusvälineistöä kuntoharjoitteluun.

– Juoksusuorat ja kuntonurkkaus ovat lähinnä hallivuorolaisten käytössä, mutta niihin on myös omia vuoroja tarjolla.

– Jos taloustilanne antaa myöten, kehittämisen kohteena ovat hallin ulkopuolella sijaitsevat sosiaalitilat. Myös kuntonurkkausta voisimme kohentaa, Tahvanainen pohtii.

Arvonta lokakuussa

Nimikampanjaan osallistuva yritys saa 1 x 3 metrin kokoisen mainoksen kenttää kiertäviin verkkoihin. Mainokset sijoitetaan lokakuussa.

– Mainoskyltin materiaali- ja valmistuskulut sisältyvät viidensadan euron vuosihintaan, joten mukaan tulevalle yritykselle ei tule muita kustannuksia, huomauttaa Timo Tahvanainen.

– Arvonnan voittanut nimi tulee näyttävästi esille halliin ulos ja sisälle. Näkyvyyttä tulee myös verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Jos voittaja haluaa käyttää hallia vapaana olevilla vuoroilla johonkin omaan tapahtumaansa, sekin on hyvin mahdollista. Keskustelemme voittajan kanssa tämän toiveista.

Nimikampanja pyörii syyskuun loppuun asti, ja lokakuussa koittaa arvonnan aika. Näkyvyydestä kiinnostunut yritys voi osallistua kampanjaan ja arvontaan ottamalla yhteyttä Timo Tahvanaiseen (yhteystiedot tämän artikkelin lopussa).

– Arvonnan voittajayrityksen nimi tulee kyllä varmasti ihmisille tutuksi, luvassa on runsaasti näkyvyyttä pitkäksi aikaa.

– Katsotaan vielä, mitä arvonnan ympärille keksimme, ja mikä kiinnostaisi yleisöä ja arvontaan osallistuneita. Olemme pohtineet livelähetyksen tai videon tekemistä. Kannattaa seurata viestintäämme.

Timo Tahvanainen
+358 50 5622 066
[email protected]
www.rantakylanliikuntahalli.fi

Rantakylän liikuntahalli mahdollistaa harjoittelun ja pelaamisen ympäri vuoden

  • Otettu käyttöön 2019
  • Urheiluun ja liikuntaan tarkoitettu ylipainehalli, jossa sisätilaa 120 x 76 metriä
  • Täysikokoinen jalkapallokenttä (104 m x 64 m), kolme 100 m juoksusuoraa ja monitoimialue kentän sisääntulopäädyssä