Pyydä tarjous

Reteko Oy on asiakaslähtöinen kierrätysliiketoiminnan edelläkävijä

Digipalvelut
04.04.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Metallien kierrättäminen on teollisuusmaissa osattu paljon ennen kuin lait velvoittivat kierrättämään. Avainasemassa tässä on sekä suurten että pienten romualan liikkeiden tehokas verkosto. Teknologiselta kannalta kierrätysalalla tapahtuu edistystä jatkuvasti. Tämä on tarpeen, koska kierrätysmetallien puhtaudesta riippuu niiden käyttökelpoisuus eri tarkoituksiin. Vaikka metallien kierrätys on logistisen ketjun alkupään osalta yleensä paikallista toimintaa, kierrätysmetallin loppuasiakas voi olla missä päin maailmaa tahansa.

- Tehokas metalliromun kierrättäminen ja loppusijoitettavan jätemäärän vähentäminen on yhteiskuntavastuullisesti ja taloudellisesti kannattavaa. Metalleja voidaan periaatteessa kierrättää lähes loputtomiin,niiden arvokkaiden ominaisuuksien siitä häviämättä. Me omalta osaltamme haluamme tuoda kierrätystä helpommaksi ja nopeammaksi. Olemme määrätietoisesti uudistaneet palvelukonseptiamme. Perinteisten kierrätyslaitostemme, sekä Reteko-kierrätyslaatikkopalveluiden lisäksi meillä on Reteko Express -vastaanottopisteitä 9 kpl välillä Helsinki - Kemi. Lähitulevaisuudessa avaamme uusia vastaanottopaikkoja ympäri Suomea, kertoo toimialajohtaja Sirpa Räsänen Reteko Oy:stä.

Metalli kiertää takaisin Suomen terästeollisuuteen

Reteko on kierrätyksen uranuurtaja, jonka ammattitaidolla käytöstä poistuneet materiaalit saavat uuden elämän raaka-aineina. Reteko ostaa ja kierrättää kaikenlaista romumetallia messingistä romuautoihin, piirilevyihin, kaapeleihin ja katalysaattoreihin. Yritys hoitaa kokonaisvaltaisesti teollisuuden, julkisen sektorin ja yksityishenkilöiden metalliromut ja hyvittää niistä maailman markkinahintojen mukaisesti.

Toiminnan laajentamisella lisäarvoa ja synergiaetuja

Vuodesta 2011 saakka Reteko on merkittävästi laajentanut toimintaansa. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto kasvoi jo 21,3 miljoonaan pysyen samalla tasolla vuonna 2022. Nykyisin käsittelylaitoksia ja Express-ostopisteitä on ympäri Suomen, pääkaupunkiseudulta Kemiin. Express-toimintapaa on kehitetty palvelemaan asiakasta helposti ja nopeasti. Toimipisteet sijaitsevat keskusta-alueiden välittömässä läheisyydessä ja näin ollen se on tuotu lähemmäksi asiakasta.

- Laajentaminen on parantanut meidän palvelukykyämme selkeästi ja asiakkaat löytävät meidät nopeasti. Lisäksi palvelumme tunnettuus on laajentunut niin kuluttajien kuin myös alueilla toimivien yrittäjien parissa, jatkaa Räsänen.

Kanna romusi kekoon

-Koko kierrätyksen ketju keräyksestä käsittelyyn ja raaka-ainetoimituksiin ovat hallinnassamme. Ammattitaitoinen henkilöstömme tuntee metalliteollisuuden käyttämän romun puhtaus- ja laatuvaatimukset, sekä toimintaohjeet ja vastaa laadun toteuttamisesta kaikissa olosuhteissa. Niin purkutyössä kuin kierrätystoiminnassakin tavoittelemme mahdollisimman korkeaa hyötykäyttöastetta ja asiakastyytyväisyyttä.

- Metallien kierrätys on ydinosaamistamme. Kierrätämme vuosittain noin 60 000 tonnia metalliromun raaka-ainetta. Tavoitteenamme on säilyttää metallin raaka-aineet kotimaassa. Vahva materiaali- ja kierrätysosaamisemme tukevat yritysten ja julkisen sektorin liiketoiminnan kehittämistä ja kestävää kehitystä, toteaa Reteko Oy:n toimitusjohtaja Samuli Sirkkunen.

Lähikierron vahvistaminen tärkeää

Romumetallin suurin tuottaja on teollisuus. Metalliromua kertyy kuitenkin myös rakennusliikkeille, kunnille ja yksityisille ihmisille. Suurin osa romuliikkeiden kautta kulkevasta metallista päätyy takaisin teollisuuden raaka-aineeksi.

Viimeisen vuosikymmenen aikana tapahtuneella metallien hinnannousulla on ollut positiivisia vaikutuksia. Sirkkusen mukaan metallien hinnannousu on lisännyt metallin keräysaktiivisuutta.

Esimerkiksi teräksen hinta on markkinamekanismien mukaisesti riippuvainen kysynnästä ja tarjonnasta. Teräksen hinta on pysynyt hyvällä tasolla jo pidemmän aikaa, kuten myös sen kysyntä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Reteko Kat – katalysaattorit rahaksi

Reteko Kat on katalysaattoreiden kierrätykseen erikoistunut liiketoiminta-alue. Suurin osa kierrätetyistä katalysaattoreista on peräisin henkilöautoista, mutta myös raskaan liikenteen ja teollisuuden katalyyttejä käsitellään.

- Olemme kierrättäneet katalysaattoreita toiminnan alusta lähtien ja tuoneet alalle monia merkittäviä uudistuksia. Näitä ovat esimerkiksi katalysaattoreiden hinnoittelujärjestelmä, sekä logistiikkaketjujen ohjaus. Reteko on myös kehittänyt oman analysointijärjestelmän katalysaattoreiden arvojen selvittämiseen.

Ostamme katalysaattoreita yksityisiltä asiakkailta, sekä purkamoilta ja autokorjaamoilta valtakunnallisesti. Palvelumme on helppo ja vaivaton, sillä asiakas voi tilata keräysastian joko puhelimitse tai verkkokauppamme kautta. Noudamme sen ripeästi 1 - 2 päivän kuluessa.

- Meidän tavoitteenamme on myös tulevaisuudessa olla alan ehdoton edelläkävijä ja tarjota asiakkaillemme parhaat hinnat, sekä alan parasta palvelua, korostaa Sirpa Räsänen.

www.reteko.fi

Facebook

Instagram

Muita uutisia