Riveria rakentaa Joensuun Papinkankaalle uutta katua opiskelijatyönä

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria palvelee monimuotoisesti työelämää.
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria palvelee monimuotoisesti työelämää.
27.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Koulutus ja opiskelu

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria, Infra Pohjois-Karjala ry sekä Joensuun kaupunki ovat luoneet maarakennusalalle uuden tavan toteuttaa kadun rakentamista, jossa urakoitsija toteuttaa kohteen opiskelijatyönä. Työnalla oleva hanke käsittää Papinkankaan teollisuusalueen läpi kulkevan Kuormaajantien jatkon urakan, noin 200 metrin verran katua pyöräteineen sekä vesi-, viemäri, ja sähkölinjoineen.

Riverian kaivos-, maarakennus-, ja infrarakentamisalojen koulutuspäällikkö Aki Hankilanoja kertoo, että rakentamisen ajan opiskelijat toimivat pääurakoitsijan alaisuudessa ja he saavat urakoitsijalta käyttöönsä tarvittavat koneet ja laitteet. Rakentamistyö toteutetaan mestari-kisälli-tapaan, jossa urakoitsija opettaa opiskelijoita rakennustyöhön konkreettisen tekemisen kautta.

- Vastaava toimintatapa on talonrakennusalalla tuttu käytäntö, mutta infra-alalla vastaavaa ei ole tiettävästi aiemmin tehty. Infra-alan haasteena ovat usein olleet tiukat aikataulut, jotka eivät ole mahdollistaneet opiskelijayhteistyötä. Kuormaajantien jatkon osalta aikataulu on joustava, sanoo Hankilanoja ja jatkaa:

- Kadun rakentamiseen osallistuu Riverialta noin 30 opiskelijaa. Mukana on maarakennusalan opintojaan päättäviä noin 18-vuotiaita, sekä TE-palveluiden järjestämän VOS-koulutuksen aikuiskoulutusryhmän opiskelijoita.

Maarakennusalalle on ennakoitu tulevaisuudessa työvoimapulaa

Papinkankaan teollisuusalueen hanke nähdään yhtenä mahdollisena keinona opiskelijoiden työllistymisen edistämiseksi.

- Yksi ajatus hankkeessa on ollut edesauttaa opiskelijoiden työllistymistä. Nyt toteutettava urakka lisää opiskelijoiden osaamista ja kokemusta, lisäksi tarjoamme hankkeen aikana yrityksille mahdollisuuden vierailla työmaalla ja kontaktoida opiskelijoita.

- Kuormaajantien jatkoa rakennetaan kevään 2024 aikana. Varsinaiset rakennustyöt alkoivat lumen poistolla ja vesakon raivauksella tammikuun alulla. Talven muutamien kovien pakkaspäivien jälkeen työt ovat edenneet ja etenemisvauhti on kiihtyvä, säiden lämmetessä ja osaamisen karttuessa toteaa Hankilanoja.

Mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä

Riverian kaivos-, maarakennus-, ja infrarakentamisalojen perustutkinnot antavat tarvittavat perustiedot ja valmiudet toimia erilaisissa alansa työtehtävissä.

- Riveria on ollut pitkään ammatillisen koulutuksen edelläkävijä ja on sitä edelleen. Alueemme merkittävänä koulutusorganisaationa se on kehittynyt yhteistyössä alan yritysten kanssa vastaamaan ajan haasteisiin.

- Olemme panostaneet merkittävästi oppimisympäristöihin, joihin on investoitu ja tullaan lisää investoimaan, viimeisimpänä panostuksena on muoviputkien hitsauskoulutus. Varmistamme siten, että pystymme vastaamaan alueemme työelämän tarpeisiin. Toiminnassa painotamme laatuun ja asiakkaittemme tarpeisiin, toimimme siis yritysten ja opiskelijoiden ehdoilla, korostaa Hankilanoja.

Lisätietoa Riveriasta: www.riveria.fi

Riveria sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok | Vimeo | YouTube | X

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia