Romuliike Teräshaka on monipuolinen kumppani kierrätykseen

Yrityksellä on Kuopion Kelloniemessä romupiha ja laaja lajittelukenttä, jossa metallien käsittely ja eri lajikkeiden erottelu on jatkuvaa työtä. ”Ala on monialainen. Yksilöinä olemme ammattilaisia ja tiiminä vankka alamme osaaja”, Elisa Korhonen ja Ville Vänninen määrittelevät. Kuva: Eini Kettunen
Yrityksellä on Kuopion Kelloniemessä romupiha ja laaja lajittelukenttä, jossa metallien käsittely ja eri lajikkeiden erottelu on jatkuvaa työtä. ”Ala on monialainen. Yksilöinä olemme ammattilaisia ja tiiminä vankka alamme osaaja”, Elisa Korhonen ja Ville Vänninen määrittelevät. Kuva: Eini Kettunen
29.02.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Romuliike Teräshaka Oy on kierrätyksen uranuurtaja, jonka ammattitaidolla käytöstä poistuneet materiaalit saavat uuden elämän raaka-aineina. Teräshaka kierrättää erilaiset rauta- ja metalliromut terästeollisuuden laatuvaatimusten mukaisesti. Yrityksellä on toiminnan mukaiset ympäristöluvat ja auditoidut laatujärjestelmät.

Kuopion lisäksi yrityksellä on toimipisteet Parkanossa ja Vaasassa.

Kuopion toimipaikassa myynnistä vastaa Ville Vänninen. Asiakaspalveluvastaava Elisa Korhonen toimi aiemmin lajittelupuolella, mutta siirtyi viime talvena asiakaspalvelutehtäviin. Korhonen hoitaa muun muassa autojen romutustodistukset ja hyvitykset. Toimitusjohtajana toimii Jouni Lempinen yli 40 vuoden kokemuksella.

Ville Vänninen ja Elisa Korhonen

Teräshaka vastaanottaa kaikenlaisia metalleja

- Metallien kierrätys on liikevaihtomme kivijalka, Ville Vänninen toteaa ja jatkaa:

- Vastaanotamme, myymme ja kierrätämme kaikenlaiset metalliromut tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Teräshaka toimii myös käytöstä poistettavien ajoneuvojen virallisena, laillistettuna vastaanottajana. Metalliromun oston ja kierrätyksen lisäksi Teräshaka suorittaa vaativia teollisuusrakennusten purkutöitä vahvalla kokemuksella ja ammattitaidolla ympäri Suomen. Vastaamme aina purkumateriaalin poiskuljetuksesta ja oikeanmukaisesta kierrätyksestä. Monipuolinen kalustomme ja yhtiön 40-vuotinen kokemus takaa työn valmistumisen sovitussa aikataulussa.

Ykkösluokan terästä erilaisiin käyttötarkoituksiin

Teräshaka tarjoaa uudelleenkäyttöpalvelua ja hyödyllisiä rakenneosia niitä tarvitsevalle asiakkaalleen.

- Myymme myös ykkösluokan terästä. Meiltä löytyy kattava valikoima esimerkiksi huonekaluputkia, RHS-putkia, palkkeja ja teräslevyjä. Leikkaamme myös asiakkaan tarpeisiin määrämittaan sopivat raudat. Osa metalliromusta kierrätetään ja myydään ns. kakkoslaatuna käyttörautana, kuten levyinä, palkkeina tai kulmarautoina, Vänninen selvittää.

Sopivalla kalustolla tehokkuutta ja tekniikkaa

- Yrityksen kalusto on monipuolinen ja tehokas. Meillä on käytössä kuorma-auto nosturilla ja koukkuvaihtolavalla varustettu kuorma-auto. Järeitä lajittelukoneita on puolenkymmentä, Elisa Korhonen kertoo.

Kotimainen, kierrätyksen joustava kokonaisuuksien toteuttaja

- Romuliike Teräshaka tarjoaa asiakkaidensa kierrätykseen ja jätteidenkäsittelyyn turvallisia sekä laadukkaita ratkaisuja alusta loppuun. Asiakkaidemme käytössä on yhtiömme asiantuntemus, Vänninen toteaa ja jatkaa:

- Asiakaskuntaamme kuuluu mm. teollisuusyritykset, rakennusliikkeet, yksityistaloudet ja autokorjaamot. Toimialuemme kattaa Itä-Suomen, noin 250 kilometrin säteellä Kuopiosta.

- Ostamme ja otamme vastaan romut päivän hintaan niin yksityisiltä kuin yrityksiltäkin. Otamme vastaan pienemmätkin erät kotitalouksilta syntyvää romua. Keräystuotteitamme ovat myös akut sekä sähköelektroniikkaromu, joka toimitetaan tuottajayhteisöille. Lajittelemme ja jalostamme romut laatuvaatimusten mukaisesti ja jälleen kierrätämme ne kotimaisille terästehtaille. Lisäksi meiltä voivat niin yritykset kuin yksityisetkin tilata siirtolavan ja/tai kuljetuksen kierrätettävälle jätteelle. Noudamme isommat romuerät koura-autolla, Korhonen kertoo.

Hyvä sijainti taajamassa

Yrityksellä on Kelloniemessä, osoitteessa Vanttitie 5 romupiha ja laaja lajittelukenttä, jossa metallien käsittely ja eri lajikkeiden erottelu on jatkuvaa työtä. Tästä on etua myös purku-urakoissa, sillä puretut materiaalit on lajiteltava tarkoin. Romut käsitellään joko koneellisesti sekä käsin.

Vänninen korostaa, että magneetti on erottelussa todella tärkeässä roolissa,

- Magneetin avulla erotellaan arvometallit, kuten kuparia, messinkiä, alumiinia ja ruostumatonta terästä.

Metallijäte on rahanarvoista materiaalia

Teräshaka ostaa romumetallia päivän hintaan. Hinnat määrittyvät päivittäisen maailman markkinahinnan mukaan. Vänninen sanoo, että tällä hetkellä hintataso on varsin korkea.

- Arvometalleista etenkin kuparilla ja messingillä on hyvä hinta.

Korhonen toteaa, etteivät ihmiset useinkaan tiedosta sitä, että esimerkiksi akut ovat aina rahanarvoista tavaraa.

Yhtiön tarkoituksena on metallin muuttaminen romusta resurssiksi

Kuopion yksikkö työllistää 10 henkilöä ja koko yritys 30 henkeä.

Vänninen sanoo, että työtehtävät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia

- Ala on monialainen.Parasta tässä työssä onkin se, että jokainen päivä on erilainen ja ala on jatkuvaa oppimista. Yksilöinä olemme ammattilaisia ja tiiminä vankkoja alamme osaajia, Korhonen ja Vänninen vakuuttavat.

Romuliike Terähaka on edistänyt kiertotaloutta romualalla ja silottanut romun kuoppaista matkaa työmaalta teollisuuden raaka-aineiksi vuosikymmenten ajan. Purkamalla hallitusti kiinteistöjä ja tuotantolinjoja yhtiö edistää kiinteistökannan ja teollisuuden uusiutumista sekä arvokkaiden raaka-aineiden uusiokäyttöä.

- Askarruttipa mieltäsi mikä tahansa romun kierrätykseen liittyvä, me neuvomme ja autamme mielellämme, Elisa Korhonen ja Ville Vänninen toteavat.

www.terashaka.fi | LinkedIn | Facebook | Facebook Kuopio

Kuopio
0404 858 098, [email protected]
Vanttitie 5

Parkano
0400 558 943, [email protected]
Vatusentie 147

Vaasa
0400 275 453, [email protected]
Opistokatu 18 B

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä