Saferoad edistää suomalaista liikenneturvallisuutta

Jukka Ahonen
Jukka Ahonen
05.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Saferoad on yksi Euroopan johtavista liikenneturvallisuusratkaisujen valmistajista ja ratkaisutoimittajista. Saferoad tarjoaa korkealaatuisia liikenneturvallisuuden ratkaisuja sekä viranomaisille että urakoitsijoille.

Saferoadilla on toimintaa 13 maassa työllistäen noin 2100 henkilöä. Suomessa Saferoadin palveluksessa työskentelee noin 20 henkilöä.

- Saferoadin tavoite on tehdä ihmisten liikkumisesta turvallista ja aina vain turvallisempaa kehittämällä turvallisia, innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja, jotka turvaavat ihmisten liikkumista, liikkuivat he sitten jalkaisin, pyörällä, autolla tai muilla ajoneuvoilla, myyntipäällikkö Jukka Ahonen kertoo ja jatkaa:

- Saferoadin arvot määrittelevät yrityskulttuurimme, mihin uskomme ja mitä pidämme tärkeänä. Ne vahvistavat ryhmähenkeämme, kehitystämme ja uskoamme tulevaisuuteen. Arvomme muistuttavat meitä tehtävistämme edistää turvallisempaa liikkumista. Arvomme ovat care - drive - integrity, jotka voisi suomentaa muotoon välittäminen - draivi eli siis tekemisen meininki - avoimuus ja luotettavuus, Jukka Ahonen luonnehtii Saferoadin toimintaa.

- Saferoad tarjoaa tutkittuja ja testattuja liikenneturvallisuuden ratkaisuja kuten eri törmäysluokkiin kuuluvia tie- ja sillankaiteita sekä erilaisia törmäysvaimentimia. Laaja tuotevalikoimamme mahdollistaa myös erilaisten esteettisten näkökohtien huomioimisen turvallisuutta unohtamatta. Näistä esimerkkinä ovat erilaiset CE-merkityt teräsvahvisteiset puukaiteet. Lisäksi voimme myös tarvittaessa tarjota projektikohtaisten erikoistuotteiden valmistusta omalla konepajallamme, Ahonen kertoo ja jatkaa:

- Ammattilaisemme osallistuvat ohje- ja standardityöryhmien työskentelyyn. Tuomme niihin uusia näkemyksiä ja kokemuksia kansainvälisien verkostojemme avulla. Pyrimme kehittämään koko ajan uusia ja innovatiivisia tuotteita sekä palveluita.

Saferoad mukana Eurooppalaisessa Vision Zero -ohjelmassa

Ahonen kertoo, että Euroopan Unioni pitää yllä jatkuvaa liikenneturvallisuusratkaisujen kehitys- ja parantamistyötä, johon työhön myös Saferoad aktiivisesti osallistuu.

- Saferoad on mukana Eurooppalaisessa Vision Zero -ohjelmassa, jossa kantavana johtoajatuksena on kestävä liikenneturvallisuus niin, että kenenkään ei tarvitse vakavasti loukkaantua tai jopa kuolla liikenteessä. Tie- ja siltakaideratkaisuilla voidaan suistumisonnettomuuksia ohjata siten, että ajoneuvot eivät törmäisi kaidetta vaarallisempiin paikkoihin.

Ahonen sanoo, että nykyään liikenneturvaratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen kiinnitetään enemmän huomiota ja niitä käytetään yhä enenemässä määrin. Lisäksi mm. Väylän ohjeistuksia on päivitetty nykytilanteeseen paremmin sopivaksi.

- Liikenneturvaratkaisuihin kiinnitetään yhä enemmän huomiota myös yksityispuolella, jossa asiakkainamme ovat muun muassa tiekunnat ja muut yksityiset toimijat. Eniten parannettavaa olisi edelleen työnaikaisissa ratkaisuissa, hyvät ja kattavat ohjeistukset kyllä löytyvät mutta se noudetaanko niitä aina, onkin jo toinen juttu, Ahonen toteaa.

Uudet teknologiat mahdollistavat uudenlaisia liikenneturvallisuutta lisääviä tuotteita ja palveluja

Ahosen mielestä eniten mahdollisuuksia uudet teknologiat tuovat informaation keräämiseen ja jakamiseen.

- Esimerkiksi nykyautothan jo tunnistavat liikennemerkkejä ja siten helpottavat ajamista.

Uutuustuotteena korkeamman törmäyskestävyysluokan H4b sillankaiteet

- H4b sillankaiteet on tarkoitettu käytettäväksi kohteissa, joissa on olemassa ns. suuronnettomuusriski. Tällaisia kohteita ovat tyypillisesti vilkkaasti liikennöidyn radan, vesiväylän tms. ylittävät maantiesillat, joilla kulkee runsaasti raskasta liikennettä, Ahonen selvittää.

Merkittäviä kaideprojekteja

Saferoad tekee kaikenkokoisia kaideasennuksia ympäri Suomea. Viimeaikaisista Saferoadin toteuttamista isommista referenssikohteista Ahonen mainitsee muun muassa Vekaransalmen siltatyömaan. Vekaransalmen silta yhdistää Ruokolahden ja Sulkavan alueet korvaten aikaisemman lossiliikenteen.

Vekaransalmen silta on Suomen viidenneksi pisin silta; 639 metriä. Se valmistui lokakuussa 2019.

- Saferoadin kaideprojektissa valmistimme ja asensimme noin 1,3 km H2-törmäysluokan siltakaidetta sekä noin 2 km N2-törmäysluokan tiekaidetta sillan tulopenkereille.

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä