Seppätec on kaivuriharvestereiden asiantuntija

Facebook
22.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Seppätec Oy tarjoaa kokonaisvastuullista palvelua, jossa telakaivinkone muokataan metsähakkuukäyttöön. Seppätec tekee myös harvesteriasennuksia kaivukoneisiin ja kuormatraktoreihin.

Kärsämäeltä, keskeltä Suomea käsin operoiva Seppätec tarjoaa myynti-, asennus-, varaosa- ja huoltopalveluja ja etsii yhteistyökumppaneiden avulla ratkaisut myös vaihdokkeihin ja alustakoneisiin liittyviin tarpeisiin.

Monipuolisessa kaivinkoneharvesterissa monia etuja perinteiseen koneeseen verrattuna

Seppätec Oy:n toimitusjohtaja Juha Kyllönen sanoo, että varustelu lisää tuottavuutta normaaliin koneeseen verrattuna.

- Räätälöimme kaivinkoneista harvestereita ja tarjoamme huolto- ja varaosapalveluja, jotka takaavat koneyrittäjien liiketoiminnan kannattavuuden ja työntekijöiden ympärivuotisen työllistämisen. Harvesteripään avulla kaivinkone muuttuu kätevästi metsäkoneeksi ja näin kone on hyötykäytössä ympärivuotisessa käytössä, myös silloin, kun maa on roudassa.

Kyllönen kertoo, että kaivinkoneharvesterit on suunniteltu raskaaseen käyttöön ja kestämään äärimmäisiä olosuhteita.

- Kun kaivinkoneeseen laitetaan harvesteripää, työskentely koneeelle on paljon kevyempää. Tela-alustaisella koneella metsätyöt onnistuvat helposti myös haastavassa ja pehmeässä maastossa. Kaivinkoneharvesteri on muutettavissa milloin vain takaisin maanrakennuskäyttöön. Hankintahinta on jopa 30% - 50% pienempi pyöräalustaiseen metsäkoneeseen verrattuna. Myös huolto-, korjaus- ja käyttökustannukset ovat edullisemmat, Kyllönen selvittää.

- Toimintamme painottuu kotimaan markkinoille. Asiakaskunnan muodostavat metsäkoneyrittäjät sekä maarakennusalan ja maatalousalan yrittäjät. Pääasiassa toimimme vajaan parin sadan kilometrin säteellä Kärsämäeltä, mutta kaivinkonevarustelua teemme ympäri Suomea, Juha Kyllönen kertoo ja jatkaa:

- Toimintamme tukena ovat alan parhaat tuotteet ja niiden valmistajien antama täysi tuki. Olemme muun muassa Koneosapalvelu Oy:n yhteistyökumppani. Koneosapalvelu toimii puutavaran käsittelyyn liittyvien laitteiden ja varaosien valmistajana sekä hydrauliikan ja konealan varaosien ja tarvikkeiden kauppiaana.

Varusteluun tarvitaan monenlaisia komponentteja

- Koronasta johtuva globaali maailman tilanne näkyy meilläkin. Esimerkiksi komponenttien saatavuudessa on ollut ongelmia ja pitkiä viiveitä maailmanlaajuisen komponenttipulan takia.

Kyllönen kannustaakin asiakkaita ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä, kun tarve kaivinkoneen harvesterivarustukselle tulee.

Kesla - maailman johtava alustakoneista riippumaton harvesterikouravalmistaja

Seppätec aloitti KESLA-hakkuupäiden valtuutettuna huolto- ja myyntipisteenä keväällä-2020.

- Tarjoamme laajan valikoiman Kesla-harvesteripäitä, jotka soveltuvat käytettäväksi lähes kaikissa kaivinkonemalleissa, sekä lisävarusteet ja kokonaisvaltaisen asennuspalvelun.

- Lisäksi olemme virallinen Keslan sopimushuoltamo. Jotta päivittäiset ylläpitokustannukset eivät nouse yllättäen, on hyvä pystyä ennakoimaan koneen kulumista ja mahdollisia kehittymässä olevia vikoja. Säännöllisellä huollolla harvesteripäät pysyvät käyttökuntoisena ja tuottavana pitkään. Seppätec toimittaa alueellisesti myös Prosilva-metsäkoneiden huollot ja varaosat. Huollamme myös merkistä riippumattomia metsäkoneita, Juha Kyllönen kertoo.


Juha Kyllönen perusti Seppätec Oy:n vuonna 2015. Yrityksellä on Kärsämäen keskustassa hyvin varusteltu 300 neliön korjaamohalli, jonne sopii kaksikin konetta kerralla huoltoon. Kyllösellä on yli 30 vuoden todella vankka metsäalan osaaminen ja kokemus. Hän perusti jo 16 vuotiaana vanhempiensa suostumuksella metsäkoneyrittäjä-toiminnan. Yrittämisen ohella Kyllönen on kouluttautunut metsäkoneasentajaksi ja käynyt lukuisia muita koulutuksia. 

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä