Pyydä tarjous

Solideal RES XTREME NMAS on antistaattinen tahraamaton joustokumirengas

Digipalvelut
26.05.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Rengasalan tuotteiden maahantuontiyritys Ham-Re Oy on tuonut valikoimaan päämiehensä Camson kehittämän antistaattisen tahraamattoman renkaan poistamaan ongelmia, joita silicaa sisältävät ”normi-tahraamattomat” renkaat sisältävät. Ongelmana tahraamattomissa, nk. perusrenkaissa on ollut, että rengasrakenteen takia staattinen sähkö ei poistu koneesta renkaiden kautta.

- Camson uutuusrenkaassa Solideal RES XTREME NMAS on ensimmäisenä maailmassa patentoitu rakenne, jossa renkaan rungosta kulutuspintaan asti on käytetty erittäin johtavaa mustaa kumia pienessä osassa rengasta. Tämä erikoisrakenne poistaa kertyneen sähkön jokaisella kierroksella, kun rengas osuu ajoalustaan. Johtava musta kumialue on niin pieni, että se ei vaikuta tahraamattomuuteen ja näkyy pienenä täplänä renkaan kulutuspinnassa, Ham-Re Oy:n toimitusjohtaja Jari Pulkkinen kertoo ja jatkaa:

- Solideal RES XTREME NMAS rengas tarjoaa antistaattisuuden ja tahraamattomuuden ilman riskiä sähköpiikeistä koneen kuljettajalle sekä ympäristölle. Renkaita on saatavilla yleiset trukkikoot 5.00–8 koosta aina 355/50-20 kokoon asti.

Teollisuusrenkaiden ammattilainen

Ham-Re palvelee asiakkaitaan tuomalla markkinoille laajan valikoiman renkaita, vanteita ja kumiteloja teollisuuden käyttöön. Varastosta löytyvät yleisimmät mallit ja joukko harvinaisempiakin kokoja, jolloin tuotetoimitukset voidaan hoitaa nopeasti. Rengaspuolen jälleenmyyjäasiakkaille on olemassa myös verkkokauppa, joka löytyy yrityksen kotisivuilta.

Pulkkinen kertoo, että asennuspalvelu kuuluu oleellisena osana tuotepalettiin.

- Joustokumirenkaan ja vanteen voi prässäyttää meillä valmiiksi pyöräksi.

Peakmaster Snow joustokumirengas trukin vetorenkaana. Jari Pulkkinen kertoo, että GRI:n valmistama uutuustuote Peakmaster Snow on tehdasvalmisteinen joustokumirengas trukkien talvipitoa helpottamaan. Iso ulkohalkaisija, leveä kulutuspinta ja uniikki pintakuvio ovat Peakmaster Snow joustokumirenkaan ominaisuuksia.

Laadun tukena nykyaikainen teknologia

- Ham-Ren tärkein tuoteryhmä on materiaalinkäsittelyrenkaat, joihin meiltä löytyy paljon tuotteita, Pulkkinen sanoo. Tuoteryhmiä ovat joustokumirenkaat, ilmakumirenkaat sekä kimmokumirenkaat ja näihin tuotteisiin liittyvät vanteet saa meidän kauttamme.

- Materiaalinkäsittelykoneiden renkaita käytetään yleisimmin trukeissa. Rengasvalinta tehdään käyttäjän mieltymysten sekä käyttötarkoituksen mukaan. Joustokumirenkaat ovat yleistyneet huoltovapauden sekä tuntisuoritteen takia. Tahraamatonta kumilaatua olevat NM Grey renkaat ovat käytössä siisteillä lattiapinnoilla sekä elintarviketeollisuuden käytöissä.

Kumitelalliset laitteet yleistyneet

Jari Pulkkinen kertoo, että Ham-Re on maahantuonut yli 20 vuotta kaivureiden kumiteloja. Kumitelan hyvistä ominaisuuksista Pulkkinen mainitsee mm. alhaisen pintapaineen.

- Lisäksi kumitelalla on hyvä pito, ne ovat hiljaiset ja aiheuttavat vähemmän tärinää koneeseen. Kumitela vaurioittaa vähemmän ajoalustaa kuin metallitela. Kumitela myös mahdollistaa korkeammat nopeudet ja sillä on alhainen paino, Pulkkinen kuvaa.

- Kumitelojen rakenteen rungon muodostavat metalliset linkit ja teräsvaijerit. Vahvat metallilinkit kestävät kulutusta ja teräsvaijerit pitävät telan koossa pituussuunnassa. Niiden väliin on asetettu kangaspakat, jotka estävät metallisia linkkejä hankaamasta teräsvaijereita poikki. Kaikki nämä on vulkanoitu telan sisälle ja saatu telamatto on liitetty yhteen myös vulkanoimalla. Kulutusta ja viiltoja kestävä pintakumi antaa telalle kestävyyttä, Pulkkinen selvittää.

- Camson telat ovat pääsääntöisesti uudemman sukupolven "short pitch", lyhyt linkkiväli, teloja eli metallinen linkki ottaa vetorattaan jokaiseen väliin. Vanhan sukupolven "long pitch" eli pitkä linkkiväli, teloissa linkki ottaa joka toiseen väliin. Short pitch -telassa vetovoima jakautuu tasaisemmin, joka lisää kestävyyttä ja tela kulkee tasaisemmin. Camsolla on useita patentteja kumitelojen rakenneratkaisuihin, jotka takaavat mm. tasaisemman telan kulun alavaunussa.

Camso, Minitop ja TerraTrack valmistavat laajan valikoiman kumiteloja erityyppisiin kumitelallisiin laiteisiin. Telojen leveydet alkavat 130 millimetristä ja jatkuvat 800 millimetriin asti. Kumiteloja käyttäviä konetyyppejä ovat muun muassa minikaivurit, CTL-kuormaajat, eli Compact Track Loader, MTL-kuormaajat, eli Multi Terrain Loader, teladumpperit, tietyt nostimet ja purkukoneet. Maatalouskoneissa kumiteloja käytetään telatraktoreissa sekä puimureissa.

- Yleisimmät telakoot löytyvät suoraan varastostamme. Lähes joka koossa meillä on tarjota Camson premium -telaa sekä Minitopin ja TerraTrackin parempaa keskilaatua, Pulkkinen kertoo.

Erikoisliike takaa parhaan palvelun

Ham-Re Oy on vuonna 1969 perustettu maahantuontiyritys rengasalan tuotteille. Yritys edustaa useita kansainvälisesti tunnettuja laatumerkkejä. Ham-Re on erikoistunut trukeissa ja rakennuskoneissa käytettäviin teollisuusrenkaisiin sekä minikaivureiden kumiteloihin. Yrityksen toimitilat ja maahantuontivarasto sijaitsevat Haminassa. Vahva varastointi ja sujuvat toimitukset ovat muodostuneet yrityksen tavaramerkeiksi.

- Olemme keskittyneet vain renkaisiin ja kumiteloihin ja hallitsemme ne. Koulutettu ja kokenut henkilöstömme avustaa ja neuvoo mielellään kaikissa renkaan ja kumitelojen valintaan ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Ham-Re Oy
Mäkelänkankaantie 2, 49490 NEUVOTON
Puhelin 05-343 5666
[email protected]

www.hamre.fi
www.facebook.com/hamreoy/