Pyydä tarjous

Suuria tunteita ja pukuloistoa Joensuun kaupunginteatterin keväässä

Vaarallisia suhteita -näytelmän päärooleissa ovat Anna Ojanne (markiisitar de Merteuil) ja Jaakko Tohkanen (kreivi de Valmont). Kuva: Riikka Hurri
Vaarallisia suhteita -näytelmän päärooleissa ovat Anna Ojanne (markiisitar de Merteuil) ja Jaakko Tohkanen (kreivi de Valmont). Kuva: Riikka Hurri
17.03.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Valtapelin, juonittelun, rakkauden ja intohimon kyllästämä pukudraama Vaarallisia suhteita esitetään parasta aikaa Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Näytelmä sijoittuu 1700-luvun Pariisiin, jolloin aatelisto eli vielä yltäkylläisyydessään joutilaisuuden ja tunnemyrskyjen vuosisataa. Intohimoinen ihmissuhdepiirileikki alkaa, kun petoksen virtuoosi markiisitar de Merteuil suunnittelee kostoa hänet tylysti hyljänneelle rakastajalleen Bastidelle.

Näytelmän teksti perustuu Choderlos de Laclos’n klassikkoromaaniin Les Liaisons Dangereuses, josta on aikojen saatossa tehty muun muassa oopperaa, balettia, elokuvia ja tv-sarjoja.

Näyttämöllä käydään miekkataisteluita, joiden koreografiat on tehnyt Arvo Jean-Michael Saarinen. Kuva: Riikka Hurri

Sopivat näyttelijät löytyivät Joensuusta

Joensuun kaupunginteatterin näyttämölle draaman ohjaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo. Hän haaveili Vaarallisten suhteiden ohjaamisesta vuosia, mutta ei löytänyt päärooleihin sopivia näyttelijöitä.

– Muutama vuosi sitten heräsin huomaamaan, että Joensuussa on molemmat sekä markiisitar että Valmont. Kun muu näyttelijäkaarti istui vielä loistavasti näytelmän muihin rooleihin, päätös oli valmis, ohjaaja Varilo kertoo.

Päärooleissa näyttelevät Anna Ojanne (markiisitar de Merteuil), Jaakko Tohkanen (kreivi de Valmont) ja Kirsi Kärnä (rouva de Tourvel).

Ylenpalttisissa ja leveissä puvuissa toistuvat värikkäät kukkakuosit. Puku- ja lavastussuunnitelman Vaarallisia suhteita -esitykseen on tehnyt Kaisu Koponen. Kuva: Riikka Hurri

Joensuun teatteriin tullaan kauempaakin

Teatterin yhteistyökumppaneina on niin matkanjärjestäjiä, majoituspalveluita kuin ravintoloitakin.

Vaarallisia suhteita -esitys on paketoitu Huoneistohotelli Lietsun kanssa “Viettelysten Joensuu”-majoituspakettiin. Se sisältää hotellimajoituksen ja teatteriliput kahdelle hengelle.

Pohjolan Matkat on puolestaan paketoinut esityksen osaksi päiväretkeään, johon sisältyy myös Teatteriravintolassa ruokailu, shoppailua Taitokorttelissa sekä käynti museossa tai Botaniassa.

Teatterin asiakastutkimus käynnissä

Joensuun kaupunginteatteri tekee parasta aikaa asiakastutkimusta.

– Kehitämme teatterissa jatkuvasti toimintojamme voidaksemme entistä paremmin ottaa huomioon asiakkaidemme tarpeet ja toiveet, Varilo sanoo.

Tutkimuksessa selviää muun muassa teatterin alueelliset talousvaikutukset. Kysely on avoinna huhtikuun alkuun asti teatterin verkkosivuilla joensuunteatteri.fi.

Joensuun kaupunginteatterin kevät 2023:

  • Vaarallisia suhteita -pukudraama 20.5. saakka
  • My Fair Lady -musikaali 25.3. saakka
  • Iso Paha Susi, koko perheen näytelmä 29.4.–1.6.
  • Aleksis Kivi, Red Nose Companyn vierailuesitys 21.–22.4.
  • Anjan lähes erinomainen elämä -monologi 21.4.–6.5.
  • Hirvimetsä-draama 20.5. saakka