Pyydä tarjous

Taloyhtiön katto kuntoon ja turvalliseksi Vesivekin voimin

Vesivekin tekemässä kuntoarviossa katon tila dokumentoidaan sekä sanallisesti että kuvallisesti.
Vesivekin tekemässä kuntoarviossa katon tila dokumentoidaan sekä sanallisesti että kuvallisesti.
07.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

– Asunto-osakeyhtiöille ja rakennusliikkeille toimitamme kattoja, rännejä ja kattoturvatuotteita sekä uudisrakentamisen että saneerauksen kohteisiin, kertoo Vesivekin Joensuun toimipisteen myyntipäällikkö Harri Vaakanainen.

– Uudiskohteisiin asennamme katon ripeästi ja tarkasti. Tällöin rakennusliikkeen oma työpanos voidaan kohdistaa muihin suorituksiin. Samalla hoituvat kattoturvatuotteet ja kourujen asentaminen. Kaikki vaiheet voidaan joustavasti sovittaa rakentamisen aikatauluun.

Vesivek tarjoaa saman katon alta, avaimet käteen -periaatteella, markkinoiden laadukkaimmat tuotteet sekä sertifioidun asennuksen. Vesivek ei käytä kattoasennuksissa alihankkijoita, mikä takaa turvallisen ja sujuvan työn sekä asiakkaiden mielenrauhan kaikissa tilanteissa. Asennus on ISO 9001:2015-laatusertifioitu, ja asennuksella on viiden vuoden takuu.

Maksuton kuntoarvio läpivalaisee koko katon

Vesivekin tekemä kuntoarvio ja kattoturvakatselmus antavat hyvät lähtökohdat taloyhtiön kattoremonttiin. Kuntoarviossa Vesivekin kattoasiantuntija käy katolla ja yläpohjassa tutkimassa tilanteen. Havainnot dokumentoidaan valokuvin ja tekstein. Kuntoarvio on veloitukseton.

Kuntoarviosta taloyhtiö saa selkeän ja helposti ymmärrettävän Meidän katto™-raportin ja mahdolliset toimenpidesuositukset, sekä tarvittaessa myös tarjouksen remontista.

Meidän katto™-raportti on oivallinen apu isännöitsijälle ja koko taloyhtiölle. Vesivekin asiantuntija voi myös tulla esittelemään havaintonsa yhtiökokoukseen. Mahdollinen remonttipäätös voidaan tehdä faktojen perusteella ja remontti voidaan aloittaa ajoissa, mikä säästää rahaa.

– Kuntoarvio tuottaa tarkan tiedon katon tilasta, jolloin taloyhtiö voi haluamallaan tavalla ajoittaa katon korjaustoimet suhteessa muihin mahdollisesti tulossa oleviin remontteihin, toteaa Vesivekin kattoasiantuntija Kari Juntunen.

– Kuntoraportissa katsotaan katon yleiskunto, kiinnikeratkaisut, aluskatteet, tuuletukset ja muut oleelliset seikat. Raportissa otetaan kantaa myös palokatkoihin, kattoturvallisuuteen ja sadevesijärjestelmiin.

Kaikki kerralla kuntoon

Kattoremontin yhteydessä on erinomainen tilaisuus saattaa yksin tein koko katto ja yläpohja ajan tasalle tekemällä myös palo-osastoinnit ja lisälämmöneristykset.

– Taloyhtiö saa meiltä kattoremonttiin kokonaisvaltaisen ratkaisun. Meillä on asiat omissa hyppysissä, joten aikataulut pitävät ja asiat sujuvat sovitusti.

– Jos palo-osastointi puuttuu, laadimme sen tekemisestä suunnitelman kuntoraportin liitteeksi. Jos palokatkot päätetään tehdä, voimme hoitaa rakennuslupa-asiat, jos kunta sitä edellyttää. Määräykset vaihtelevat kunnittain. Pidämme taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän koko ajan selvillä tilanteesta, Juntunen selvittää.

Taloyhtiöiden urakoissa Vesivek käyttää ulkopuolista asiantuntevaa valvojaa. Vesivekin kautta järjestyvät myös sähköasennukset ja puhallusvillojen toimitus luotettavien kumppaneiden tekeminä.

– Vanhoissa taloyhtiössä yläpohjan eristyksen paksuus on yleensä 250–300 mm. Toimiva vaihtoehto on eristyksen päivittäminen puhallusvillalla 20 cm:iin, ja tuuliohjaimet laitetaan samalla. Eristyksissä kumppanimme on Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy, Kari Juntunen kertoo.

Onko kattonne turvallinen?

Kattoturvallisuus on taloyhtiöille kenties hieman outo asia, mutta se kannattaa kuitenkin varmistaa. Kari Juntunen huomauttaa, että katon huolto- tai kunnossapitotöissä sattunut henkilövahinko on liian kova hinta puutteellisesta kattoturvallisuudesta.

– Kattoturvallisuus saadaan kuntoon varsin pienillä investoinneilla. Vesivek-kattoturvakatselmuksessa asiantuntija kartoittaa tilanteen ja raportoi sen asiakkaalle. Samalla käydään yhdessä läpi vastuuasiat.

– Taloyhtiöiden rakennusten katoille asennettavien uusien varusteiden on oltava nykysäädösten mukaisia sisältäen esim. kiipeilyesteet tikkaisiin. Me Vesivekillä tunnemme säädökset ja osaamme kertoa, mitä kattoturvassa täytyy ottaa huomioon, Juntunen kertoo.

Kestävät tuotteet suomalaisiin olosuhteisiin

Vesivekin käyttämät tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Kattopellit profiloidaan Suomessa, ja niiden materiaalina on SSAB:n huipputeräs. Kattoturvatuotteet puolestaan valmistaa Nesco Oy Orimattilassa.

– Esimerkiksi alumiinikouruissa on 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu, teräskouruissa 40 vuoden. Kaikki tuotteet on suunniteltu Suomen olosuhteisiin ja niiden toimivuus on tarkoin testattu, Harri Vaakanainen ja Kari Juntunen korostavat.

Turvallisesti ja vaivattomasti

Taloyhtiöiden kattoremonteissa Vesivek huomioi asukkaat mahdollisimman hyvin ja pyrkii minimoimaan töistä asumismukavuuteen aiheutuvat haitat.

– Asiakastyytyväisyytemme on 97 %. Turvallisuus on meillä etusijalla. Esimerkiksi yksityisasiakkaille tehtävissä kattoremonteissa käytämme ainoana toimijana rakennustelineitä.

Ammattilaiset asialla

Vesivekin asentajat ovat paikallisia ammattilaisia, jotka perehtyvät työkohteisiin etukäteen ja koordinoivat eri vaiheet siten, että urakka ei välillä keskeydy.

– Pohjois-Karjalan porukkamme on erittäin osaava ja kokenut, asentajina on mm. entisiä puuseppiä ja hitsareita. Esimerkiksi kattokulman muutokset tasakatosta harjakatoksi onnistuvat ensiluokkaisesti, Vaakanainen ja Juntunen kuvailevat.

Vesivekin huoltopäivystys toimii kellon ympäri, eikä se maksaa asiakkaalle mitään.

– Liikkeelle lähdetään yölläkin, jos ongelmia ilmenee. Huputamme vaikka koko talon katon, jos niikseen tulee, jotta asukkailla säilyy turvallinen olo, Kari Juntunen toteaa.

www.vesivek.fi