Pyydä tarjous

Teokemiltä yksilöidyt vaatteet joka lähtöön

Teokemin kumppanina aloittanut Ubbe Oy on erikoistunut tekstiilien painamiseen ja brodeeraamiseen. Kuvassa Ubben toimitusjohtaja Emil Jääskeläinen ja uusi 6-päinen brodeerauskone.
Teokemin kumppanina aloittanut Ubbe Oy on erikoistunut tekstiilien painamiseen ja brodeeraamiseen. Kuvassa Ubben toimitusjohtaja Emil Jääskeläinen ja uusi 6-päinen brodeerauskone.
03.06.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Työ- ja vapaa-ajan vaatteiden sekä suojainten erikoisliike Teokem sai tiloihinsa Joensuun Pilkontielle kumppaniksi Ubbe Oy:n, joka tekee Teokemille asiakkaiden tilaamat tekstiilien brodeeraukset ja painatukset.

– Nyt pystymme tarjoamaan paitsi vaatteet myös niiden merkinnät saman katon alta. Ubbe Oy on alan ammattilainen, jolta homma hoituu nopeasti ja tasokkaasti. Teemme Ubben kanssa syvää yhteistyötä, valottavat ratkaisua Teokemin toimitusjohtaja Peter Hiltula ja myyntijohtaja Kari Pitko.

Kokeneet vaatemerkinnän ammattilaiset

Ubbe Oy:n taustalla on Jääskeläisen perheen pitkä kokemus tekstiilien merkinnästä.

– Olemme erikoistuneet tekstiilien painamiseen ja brodeeraamiseen. Vanhempamme tekivät Leijona-työvaatteiden merkinnät alihankintana 1990-luvun alkupuolelta saakka Savonlinnassa. Veljen kanssa olemme olleet nuoresta lähtien mukana työssä, joten meilläkin on jo pitkä kokemus alalta, kertoo Ubbe Oy:n toimitusjohtaja Emil Jääskeläinen.

– Savonlinnassa teimme Leijona-työvaatteelle 180 000 - 250 000 merkintää vuodessa. Olemme tottuneet n. 20 000 merkinnän kuukausitahtiin.

– Tilat täällä Teokemin yhteydessä ovat oikein hyvät, olemme veljen kanssa niihin tyytyväisiä. Yhteistyöhön Teokemin kanssa sisältyy myös yritysten henkilöstön joustava työskentely molemmin puolin tarpeen mukaan. Uusienkin työntekijöiden rekrytointi on mahdollista, Emil Jääskeläinen toteaa.

Teokemin Maisa Martikainen tekemässä vaatepainatuksia.

Kapasiteetti ei lopu kesken

Ubbe Oy on siirtänyt kaiken toimintansa Savonlinnasta Joensuuhun. Laiteinvestointien ansiosta tuotantokapasiteetti riittää isoihinkin tilauksiin.

– Pystymme tekemään merkkauksen mihin tahansa tuotteeseen yksittäisistä kappaleista tuhansiin. Uusi kuusipäinen Tajima-brodeerauskone tekee erittäin laadukasta jälkeä, Emil Jääskeläinen mainitsee.

– Painatukset teemme siirtokuvatöinä. Siirtokuvatekniikka on kehittynyt siinä määrin, että se on käytännössä syrjäyttänyt silkkipainatuksen. Painoprässejä on lukuisia, käytössämme ovat myös Teokemin entiset prässit.

Emil Jääskeläisen mukaan Ubbella on vahva graafisen suunnittelun osaaminen ja brodeerausohjelmoinnin tietotaito.

– Olemme laatineet vuosittain satoja uusia logoja asiakkaillemme. Teemme koko ajan uusia brodeerausohjelmia ja graafisia töitä, meiltä onnistuvat kuvastot ja uudelleenbrändäykset. Asiakkaalta ei oikeastaan tarvita muuta kuin idea, jota ryhdymme toteuttamaan.

Teokem hakee kahvilanpitäjää lasitorniin.

Kahvilanpitäjälle mainio tilaisuus

Teokem siirtyi lokakuussa 2021 Teollisuuskadulta Pilkontielle entisiin Iskun liiketiloihin. Rakennuksen tunnusmerkki on eteisaulan lasitorni, johon Teokem hakee kahvilanpitäjää.

– Lasiseinien ympäröimät valoisat tilat ovat oivallinen paikka kahvilalle. Sisätilaa on 100 - 120 m², terassikin on. Tältä kulmalta uupuu kahvia ja kevyttä lounasta tarjoava paikka. Meidän toimintamme ja asiakasvirtamme tukisi kahvilayrittäjän toimintaa ja päinvastoin. Kahvilatoiminnan järjestämisestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä, Kari Pitko sanoo.

Paljon muutakin kuin työvaatteita ammattikäyttöön

Teokemin valikoiman kärjessä ovat korkealaatuiset kotimaiset tuotemerkit Sievi ja Dimex. Peter Hiltulan mukaan mutkattomat suhteet päämiehiin ovat yksi Teokemin vahvuuksista.

– Arvostus on molemminpuolista. Esimerkiksi Dimexin turvahupparimalli on ollut kevään 2022 aikana saatavana vain Teokemiltä.

Kari Pitko kertoo, että työvaatteiden myynnissä on kaksi sesonkia, kevät ja syksy, jolloin työnantajat tekevät työvaatteiden kausivaihtoja.

– Muinakin aikoina tarvitaan myyntiä, joten valikoimastamme löytyy työvaatteiden ohella myös "parempaa Seppälää", eli vaatteita ja asusteita toimistotyöhön ja vapaa-aikaan. Brodeerattuja ja painettuja tekstiilituotteita voimme Ubbe-yhteistyön myötä tarjota kaikenlaisiin tarpeisiin ja kaikenlaisille asiakkaille yrityksistä urheiluseuroihin.

– On päähinettä, pikeepaitaa ja teknistä paitaa, jotka yhtenäisesti merkittyinä sopivat vaikkapa työporukan festarireissulle tai maratonille. Colleget, hupparit, takit – kaikkea voidaan merkitä. Esimerkiksi viime jouluna suosittuja lahjoja olivat nimikoidut pyyhkeet.

Ubben Emil Jääskeläinen muistuttaa, kuinka logomerkityillä tai muulla tavoin yksilöidyillä työvaatteilla varustettu työntekijä on työnantajansa liikkuva mainos.

– Siisteissä työvaatteissa näkyvä yrityksen nimi ja logo jää ihmisten mieleen ja vahvistaa positiivista mielikuvaa.

Tilavassa myymälässä on monipuolinen valikoima.

Saneco sulautui Teokemiin

Teolliset kemikaalit, joista Teokemin tarina alkoi, ovat lähes kokonaan poistuneet valikoimasta, ja yritys on keskittynyt vaatteiden, jalkineiden ja suojainten myyntiin. Tarjontaa täydentävät Sanecon ekologiset saniteettiratkaisut, kuten vedettömät pisuaarit ja älykkäät käsikuivaimet.

Teokem Oy osti Saneco Oy:n vuonna 2021, ja huhtikuun 2022 alussa Saneco sulautui Teokemiin. Sanecon vahva brändi kuitenkin säilyy.

– Saneco on yksi Teokemin peruskivistä. Saneco on ympäristöystävällisten saniteettituotteiden edelläkävijä, jonka asiakkaina on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla monia merkittäviä tahoja. Sanecon tuotteiden kysyntä näyttää lupaavalta, kasvun mahdollisuudet ovat hyvät, Peter Hiltula kertoo.

Asiakas on ykkönen

Tuotteiden korkea laatu ja asiakaslähtöinen, osaava palvelu ovat Teokemin kantavia periaatteita.

– Tarjoamme laatua työmaille. Pidämme tärkeänä sitä, että asiakkaan tarpeisiin vastataan mahdollisimman nopeasti. Palvelemme asiakkaita tasapuolisesti ja joustavasti. Kertakauppojen sijaan pyrimme pitkiin asiakassuhteisiin, joita hyvä palvelumme toivottavasti vahvistaa, kuvailee Peter Hiltula.

Kari Pitko huomauttaa, että Teokem on ketjuihin kuulumaton itsenäinen toimija, joka voi tarvittaessa reagoida ketterästi.

– Jos jollekin tuotteelle on kysyntää ja tuote on meille sopiva, pystymme tekemään päätöksen sen ottamisesta valikoimiimme nopeasti.

Teokem luottaa laatumerkkeihin, kuten Dimexiin ja Sieviin.

Lokakuussa 40 vuotta täyteen

Tänä vuonna Teokem viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Yrityksen toiminta käynnistyi lokakuussa 1982. Ubben merkitsemispalveluiden tulemisessa Teokemin tarjontaan on mukana hieman paluuta historiaan, sillä Emil Jääskeläisen isän yritys teki Teokemille vaatemerkintöjä jo 1990-luvulla.

– Teokemillä oli Leijona-työvaatteiden edustus, ja hoidimme kaikki Leijonan logomerkinnät myös Teokemin asiakkaille, Emil Jääskeläinen kertoo.

teokem.fi
facebook.com/TeokemOy/
instagram.com/teokemjoensuu/

linktr.ee/ubbeoy
facebook.com/ubbeoy/
instagram.com/ubbeoy/

Muita uutisia