Tiedätkö, mitä tekemistä toimistokalusteilla on yritysten vastuullisuuden kanssa?

Facebook
27.10.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Käytännön kiertotaloutta. Harva ajattelee, kuinka paljon toimistojen kalustamisessa säästyy luonnonvaroja, kun valitseekin käytetyn kalusteen – laadusta tai takuusta tinkimättä.

Laadukkaat toimistokalusteet maksavat, sillä ne on suunniteltu ja valmistettu kestämään. Siksi on valitettavaa, että monet suhtautuvat kalusteisiin kertakäyttöisenä, vaikka mediassa kerrotaan toistuvasti luonnonvarojen hupenemisesta ja päästöjen lisääntymisestä.

OffiStorella havahtuminen jätteeksi heitettyihin kalusteisiin oli yksi ensimmäisistä askelista kohti kiertotalouden tärkeyden ymmärtämistä.

– Ihmettelimme, miten priimakuntoisia kalusteita hylättiin jätteiksi. Se tuntui järjettömältä maailmassa, jossa elämme jatkuvasti yli luonnonvarojen, joita ei synny lisää samaa tahtia, sanoo OffiStoren toimitusjohtaja ja yksi omistajista Marko Björklund.

Maapallon ja ympäristön lisäksi kalusteiden uudelleenkäytöstä hyötyvät myös ostajat, sillä käytetty toimistokaluste on edullisempi valinta eikä laadullista eroa uuteen huomaa. Laadukkaat toimistokalusteet ovat käytettynäkin pitkäikäisempiä kuin heikompilaatuiset uudet kilpailijansa.

Ympäristövastuullisuus ja sen todentaminen ja toteuttaminen ovat osa esimerkiksi yritysten ja julkisen sektorin valintakriteereitä yhteistyökumppaneita kartoitettaessa.

Vastuullisuudesta tulee siis tulevaisuudessa entistä tärkeämpää myös liiketoiminnan kehittymisen kannalta alasta riippumatta, sillä yritysten vastuullisuustoimet voivat vaikuttaa esimerkiksi rahoituksen saantiin. OffiStoren kiertotalouslaskelmaa voidaan hyödyntää vastuullisuusviestinnässä.

– Olemme ottaneet edelläkävijän roolin alallamme. Esimerkiksi osana kalusteiden realisoinnin ja kierrättämisen kokonaispalvelua käytössämme on kiertotalouslaskenta. Sen avulla laskemme ja kerromme asiakkaillemme toimistokalusteiden uudelleenkäytöstä syntyvät ympäristösäästöt, Björklund sanoo ja jatkaa:

– Jos myy toimistokalusteensa meille, kerromme raportissa, kuinka paljon ympäristöhyötyjä syntyy, kun kalusteet säilyvät käytössä eikä uusia tarvitse valmistaa.

Kiertotalouslaskenta toteutetaan yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.

https://offistore.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä