Tornion Akut myy laskunsa Norra Finansille: "Laskurahoitus on tuonut joustoa ja varmuutta kassavirtaamme"

Yhteistyö kahden yrityksen, Tornion Akkujen ja Norra Finansin, välillä on sujunut viimeisen kahden vuoden aikana hienosti. "Kun sovimme Norra Finansin kanssa laskurahoituksesta, vei tämä suuren työmäärän ja huolen pois harteiltamme. Suosittelemme palvelua mielellämme myös muille yrittäjille", Reeta Matilainen (vas.) toteaa.
Yhteistyö kahden yrityksen, Tornion Akkujen ja Norra Finansin, välillä on sujunut viimeisen kahden vuoden aikana hienosti. "Kun sovimme Norra Finansin kanssa laskurahoituksesta, vei tämä suuren työmäärän ja huolen pois harteiltamme. Suosittelemme palvelua mielellämme myös muille yrittäjille", Reeta Matilainen (vas.) toteaa.
01.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Rahoitusyhtiö Norra Finansin erikoisalaa on laskujen rahoituspalvelu eli factoring, jonka kehittämiseen yhtiö on panostanut alusta asti isosti. Tornion Akut on yhtiön yksi tyytyväisistä asiakkaista, jonka kassavirta parantui laskurahoituksen ansiosta.

Puhelimet soivat lähes taukoamatta Tornion Akuilla. Tammikuun alun kova ja pitkään jatkunut pakkasjakso on tehnyt hallaa monen auton akkujärjestelmälle. Apukäynnistyksiäkin pienen paikallisen akkufirman henkilökunta on käynyt tekemässä asiakkaidensa luona. Palvelu rullaa, kun yrittäjäpariskunta ja henkilökunta pystyvät keskittymään työssänsä olennaiseen.

Yksi apukeino helpottamassa yrittäjien työarkea on ollut laskujen myyminen Norra Finansille. Kaksi vuotta toiminut yhteistyö on sujunut Tornion Akkujen toisen yrittäjän, Reeta Matilaisen, mukaan hienosti. Pulmiinkin on löytynyt aina ratkaisut joustavasti ja nopeasti.

– Viimeisten vuosien aikana monet yrityskumppanimme ovat muuttaneet laskuehtoja 14 päivästä 30, 60 tai jopa 90 päivään. Kun saatavia on pitänyt odotella kauemmin, on tämä vaikuttanut väistämättä myös yrityksemme kassavirtaan, Matilainen kertoo.

– Erityisesti meille pieni- ja keskisuurille yrityksille 60 ja 90 päivän odotus voi olla pitkä aika, mikä pahimmillaan voi myös vaikuttaa yrityksen likviditeettiin eli talouden kuntoon, jos rahaa ei saavu säännöllisesti tilille, Matilainen muistuttaa.

Yrittäjä arvostaa suuresti sitä, että Norra Finansin kanssa asioiminen on sujunut alusta asti mutkattomasti. Akkufirman rahoituskäsittelijänä Norra Finansilta on toiminut alusta asti Joni Hämäläinen.

– Yrittäjän ei tarvitse odottaa saatavien erääntymistä pitkään, vaan voimme ostaa laskut pois maksamalla laskun suuruisen summan heti yrittäjän tilille, Hämäläinen kertoo.

Laskurahoitus vapauttaa käyttöpääomaa, eli yritys saa realisoitua saatavansa heti. Kassa pysyy kunnossa pitkistäkin maksuehdoista huolimatta, ja arki helpottuu.

– On myös hyvä muistaa, että kassavirta on tärkeä mittari yrityksen taloudellisesta hyvinvoinnista. Kun kassavirta toimii, pienevät yrityksen luottoriskit ja resursseja vapautuu ydinliiketoimintaan ja sen kehittämiseen.

Vaihtoehto perinteisille pankeille ja helpottaa yritysten rahoituksen saantia.

Norra Finansin liikeidea syntyi vuonna 2015, kun toimitusjohtaja Magnus Lehto halusi tarjota rahoituspalveluita pienemmille ja keskisuurille yrityksille niiden elinkaarten eri vaiheissa. Pienikokoiset yritykset usein tuskailivat juuri lainansaannin kanssa: investoinnit olivat kiven takana, eikä kasvua syntynyt.

– Ratkaisuksi Lehto perusti rahoitusyhtiö Norra Finansin, joka on keskittynyt heti alusta alkaen factoring-palveluihin ja yritysrahoitukseen. Laskutusrahoituksen avulla niin yhden ihmisen pienyritykset kuin suuremmat pörssifirmat ovat päässeet parantamaan likviditeettiään, kehittämään nopeasti toimintaansa sekä tekemään suuriakin investointeja kasvaakseen, Norra Finansin markkinointipäällikkö Johanna Salmi esittelee.

Norra Finansin toimipisteet löytyvät Haaparanta-Torniosta, Helsingistä, Tukholmasta, Luulajasta sekä Vaasasta. Lähes jokainen rahoitusyhtiön tiimistä voi palvella sekä suomen että ruotsin kielellä.

– Meille on alusta alkaen ollut tärkeintä ymmärtää yrittäjien arkea. Me norrafinansilaiset haluamme olla lähellä asiakkaitamme ja mukana suunnittelemassa, miten voimme olla tukemassa eri kokoluokan yrityksiä heidän elinkaartensa eri vaiheissa.

– Tapaamme asiakkaamme myös mielellään kasvotusten ja käymme yrittäjien luona nähdäksemme ja ymmärtääksemme paremmin heidän arkeaan. Etätapaamiset onnistuvat kätevästi toki myös, Salmi muistuttaa.

Aloittaminen ilmaista

Se, mikä erottaa Norra Finansin useimmista muista toimijoista on se, että factoring-palvelut ovat heidän päätuotteensa, erikoisalansa ja intohimonsa. Laskurahoituksen ympärille yhtiö on kehitellyt laadukkaat järjestelmät sekä joustavat palveluprosessit.

Myös Tornion Akkujen yrittäjäpariskunta kehuu palveluportaalin helppokäyttöisyyttä ja sujuvaa yhteydenpitoa oman rahoituskäsittelijän kanssa.

– On hienoa, että voimme itse päättää kuinka monta laskua myymme milloinkin. Emme ole sidottuja tiettyyn määrään vaan voimme itse katsoa, mitkä laskut Norra Finans hoitaa, Matilainen kehuu.

Norra Finans tarjoaa myös ratkaisuja koko laskutusprosessin hoitamiseen asiakasyrityksen puolesta. Myös perintäpalvelut ja yrityslainat kuuluvat pitkäaikaisten asiakkaiden valikoimaan.

– Laskurahoitushakemuksen voi tehdä maksutta ja sujuvasti verkossa. Yrittäjä voi olla yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeen kautta tai soittaa suoraan asiakaspalvelunumeroon. Lisäksi erittelemme aina selkeästi sopimukseen laskurahoituksen ehdot ja kulut, jotka käymme asiakkaan kanssa yhdessä läpi, Salmi esittelee.

Kiinnostaisiko yritystäsi kokeilla laskurahoituspalvelua? Ota yhteyttä Norra Finansin asiantuntijoihin yhteydenottolomakkeen kautta.

010 286 20 40
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä