Työpisteen yritystiimi työnantajan tukena Turussa

Facebook
02.02.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Maailma on jatkuvassa muutoksessa ja tämä heijastuu myös työmarkkinoihin. Alueen yritykset tarvitsevat työntekijöitä, jotta kilpailukyky säilyy ja Turku pysyy elinvoimaisena. Uuden työntekijän palkkaaminen on aina iso asia yritykselle. Turun kaupungin työllisyyspalveluiden yritystiimiltä työnantaja saa paitsi neuvoja ja tukea, myös konkreettista apua ehdokashakuun.

Tänä vuonna yrityspalvelun viisihenkisen tiimin tavoitteena on jalkautua Turun seudun yrityksiin mahdollisimman paljon.

- Vain tutustumalla yrityskenttään ja käymällä vuoropuhelua työnantajien kanssa, voimme saada tietoa esimerkiksi piilotyöpaikoista sekä muutenkin tärkeää tietoa mitä yrityksissä tapahtuu ja mitkä ovat heidän tarpeensa, palvelupäällikkö Anne Ylitalo kertoo.

Henkilökohtaisessa tapaamisessa uraohjaaja kartoittaa mm. yrityksen lähitulevaisuuden rekrytointitarpeita ja antaa työkaluja niiden täyttämiseen. Erilaiset rekrytointitapahtumat ovat olleet suosittuja tapoja löytää työntekijöitä.

- Olemme järjestäneet RekryTreffejä jo muutaman vuoden ja palaute on ollut hyvää, Ylitalo kertoo.

Kuvassa vasemmalta oikealle Waltteri Vasara, Anne Ylitalo ja Kirsi Laine.

RekryTreffeillä yksi työnantaja kerrallaan pääsee esittelemään toimintaansa ja avoimia työpaikkoja. Tänä vuonna treffejä järjestetään tiistai-iltapäivisin Linnateatterissa. Työpisteen yritystiimi hoitaa käytännön järjestelyt ja motivoituneet työnhakijat paikalle, yrityksen pitää vain tulla paikan päälle. Tehokkaan tilaisuudesta tekee se, että yritys pääsee haastattelemaan ehdokkaita heti kasvotusten.

- Ainut kriteeri on, että työnantajalla on useampi työpaikka tarjolla, vähintään kolme ja ne voivat olla vakituisia tai osa-aikaisia. Myös kausityöntekijöiden hakuun RekryTreffit sopivat hyvin, Ylitalo vinkkaa.

Treffien lisäksi yritystiimi järjestää erilaisia yrityksille suunnattuja tapahtumia ja infotilaisuuksia.

- Mielellämme kuulemme myös yritysten ideoita ja toiveita yhteistyön tiivistämiseksi.

Työpisteen yritystiimiin voi ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi palkkatukeen liittyvät asiat mietityttävät. Palkkatukea voi saada työttömän työnhakijan työllistämiseen ja se voi madaltaa merkittävästi mm. kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä.

- Myös oppisopimus on hyvä tapa saada räätälöityä työvoimaa. Se on joustava ja antaa mahdollisuuden oppia uutta niin nuorelle tekijälle, kuin kokeneemmalle ammatinvaihtajalle, Anne Ylitalo kertoo.

www.turku.fi/tyopiste/yrityspalvelut

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä