Työpisteen yritystiimiltä tukea ja apua rekrytointiin Turussa

Yrityskäynnillä käydään yrityksen tilannetta läpi, kartoitetaan rekrytointitarpeita ja etsitään ratkaisuja niihin. Kuvassa Laura Sjöroos ja Kirsi Laine.
Yrityskäynnillä käydään yrityksen tilannetta läpi, kartoitetaan rekrytointitarpeita ja etsitään ratkaisuja niihin. Kuvassa Laura Sjöroos ja Kirsi Laine.
15.08.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Turun kaupungin työllisyyspalveluiden yritystiimi auttaa alueen työnantajia, kun on aika rekrytoida uusia osaajia. Tarjolla on mm. neuvontaa palkkauksen eri tukimuotoihin ja konkreettista ehdokashakua.

Työpisteen yritystiimi on kevään 2024 aikana jalkautunut Turun seudun yrityksiin ahkerasti. Käyntien tarkoituksena on tutustua yrityksiin lähemmin ja henkilökohtaisella otteella.

– Tavoitteemme on saada selville, mihin asioihin yritykset tällä hetkellä kaipaavat apua ja minkälaisia rekrytointitarpeita lähitulevaisuudessa mahdollisesti on, palvelupäällikkö Anne Ylitalo kertoo.

Yritystiimin päätarkoitus onkin työllistää ja varmistaa, että alueen yrityksillä on tarpeeksi työvoimaa kasvun tueksi, ja toisaalta työntekijöillä ammattitaitoaan vastaavia töitä.

– Neuvoa ja opastusta on kaivattu mm. palkkatuella työllistämiseen, työkokeiluun tai vaikka maahanmuuttajien työllistämiseen. Käynneillä on tullut esiin konkreettisia rekrytointitarpeita ja siihenkin on apua tarjolla, Ylitalo kertoo.

Henkilökohtaista palvelua arvostetaan

Uraohjaaja Kirsi Laine tapasi yrityskäynnillä Bowlerin ravintolapäällikkö Laura Sjöroosin. Bowler on Turun ytimessä sijaitseva viihdekeskus, jossa viihtyvät niin keilauksen harrastajat kuin virkistyspäiviä ja kokouksia viettävät yritysasiakkaat.

– Meillä on oikeastaan jatkuva tarve osa-aikaisista ravintolatyöntekijöistä ja nyt syksyä kohden myös vakituista henkilökuntaa kaivataan yrityksen eri toimipisteisiin, Sjöroos kertoo.

Bowler käyttää rekrytoinnissa monia eri kanavia, koska ammattitaitoisia työntekijöitä on ollut haasteellista löytää.

– Käytämme TE-palveluita, henkilöstövuokrausalan yrityksiä, somekanavia ja omia verkostoja, Sjöroos luettelee.

Tapaamisen aikana Kirsi sai Lauralta tietoa, mitä rekrytointeja on tulossa ja mitä haettavilta henkilöiltä odotetaan. Kun tiedot ovat mahdollisimman kattavat, on helpompi lähteä etsimään ehdokkaita.

– Tiimimme kartoittaa potentiaaliset työnhakijat, haastattelemme heidät ja sen jälkeen esittelemme yritykselle, Kirsi Laine selventää.

Yrittäjiltä on tullut erittäin positiivista palautetta vierailuista ja käynnit on koettu myös yritystiimissä antoisiksi.

– Henkilökohtaisella käynnillä tulee monesti juteltua vähän asian vierestäkin, mutta mikä tärkeintä pääsemme oikeasti tutustumaan yritysten arkeen ja auttamaan.

RekryTreffeillä työ ja tekijät kohtaavat

Kun uuden työntekijän palkkaaminen on ajankohtaista, mutta ehdokkaat puuttuvat, on RekryTreffit hyvä keino tavoittaa työnhakijoita vaivattomasti. RekryTreffeillä yksi yritys kerrallaan pääsee esittelemään laajalle työnhakijajoukolle avoimia työpaikkoja ja omaa toimintaansa.

– Me hoidamme kaikki käytännön järjestelyt, työnantajan pitää vain varata kalenterista yksi iltapäivä ja saapua paikan päälle, Anne Ylitalo kertoo ja jatkaa, että treffit järjestetään aina tiistaisin Linnateatterissa.

RekryTreffit on yritykselle maksuton, niin kuin kaikki Työpisteen palvelut. Treffien kautta on jo työllistynyt alueen yrityksiin satoja työntekijöitä, monelle eri toimialalle.

– Ainut kriteeri on, että työnantajalla on vähintään kaksi työpaikkaa tarjolla ja ne voivat olla kokoaikaisia tai osa-aikaisia.

Ehdokkaita pääsee haastattelemaan heti paikan päällä ja paikalle kutsutut hakijat ovat motivoituneita ja valmiita aloittamaan työt lyhyelläkin varoitusajalla.

Eniten RekryTreffeiltä haetaan tekijöitä erilaisiin tuotannollisiin töihin, kaupan alalle sekä hoitoalalle, mutta toimialoja on ollut mukana laidasta laitaan ja kaikki ovat tervetulleita. Myöskään yrityksen kokoa ei ole rajattu.

– Pienempiä tilaisuuksia voidaan järjestää myös Työpisteen tiloissa Yliopistonkadulla tai jopa yrityksen omissa tiloissa, Ylitalo lisää ja vinkkaa, että yritystiimiin kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteyksissä, jos jokin työntekijän rekrytointiin liittyvä asia askarruttaa.

www.turku.fi/tyopiste/yrityspalvelut


Teksti: Anne Ylitalo

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä