Pyydä tarjous

Työt ja tekijät kohtaamaan!

Facebook
11.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Parin viime vuoden aikana työttömyys on ollut korkealla tasolla. Samaan aikaan on avoinna ennätysmäärä työpaikkoja. Kohtaannossa on haasteita. Nuorten vastavalmistuneidenkin työttömien määrä on kasvanut ja työttömyysjaksot ovat pitkittyneet. Turun kaupunki on mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa. Työllisyyspalvelut, Työpiste, saattaa yhteen työnhakijoita ja työnantajia.

Apuna yritysten rekrytoinneissa

- Tilastokeskuksen teettämän kyselyn mukaan 67 prosenttia avoimista työpaikoista on vaikeasti täytettävissä. Yksilön, yhteiskunnan ja yritysten etu olisi, että työ ja tekijä kohtaavat. Haluamme auttaa yrityksiä ja työnantajia rekrytoinneissa. Haemme ehdokkaita työantajan määrittelemiin tehtäviin. Teemme työtarjouksia ehdokkaille. Voimme tarvittaessa myös haastatella etukäteen työnhakijoita, jolloin työnantajalle ehdotetaan vain muutamaa hakijaa, uraohjaaja Riina Mustonen kertoo ja jatkaa:

- Jos rekrytointitarve kohdistuu samanaikaisesti useampaan tehtävään, voimme järjestää myös tiedotustilaisuuksia Työpisteellä tai työnantajan omissa tiloissa. Palvelumme ovat maksuttomia, Mustonen toteaa.

Nuoret työelämään ja yrittämään

- Asiakkainamme on nuoria, joilla on paljon vahvuuksia ja tuoretta osaamista, joka pitää saada käyttöön, Mustonen sanoo ja jatkaa:

- Nuoret tarvitsevat rohkaisua ja kannustusta urapolkunsa alussa. Työllisyyspalvelut auttavat nuoria ja myös työnantajia rekrytointitilanteessa. Autamme kohtaamisessa ja tuemme työnantajia myös taloudellisesti nuoren palkkaamisessa. Nuorten työllistämisen apuna on käytettävissä kesätyöseteli, kesäyrittäjäseteli ja rekry-lisä. Nuorten työllistämiseen on tarjolla myös valtion palkkatukea. Lisätietoa ja apua hakemiseen saa Työpisteestä.

Kokeneille mahdollisuus

- Työttömyyden kestot ovat korona-aikana monen työnhakijan kohdalla pidentyneet. Kannustamme haastattelemaan ja tutustumaan kokeneisiin työnhakijoihin; heillä on osaamista ja voi olla paljon annettavaa. Kokenut työntekijä tuo työyhteisöön kypsyyttä ja ymmärtäväistä asennetta nuorempia työntekijöitä kohtaan. Pitempään työttömänä olleiden henkilöiden palkkaamiseen on mahdollista saada palkkatukea. Jos tarvitaan osaamisen päivittämistä, Työpiste auttaa myös koulutussuunnitelmien alkuun saattamisessa, kertoo työllisyysjohtaja Riitta Uitto.

Toivomme aktiivista yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteydenotto sujuu sähköpostitse: [email protected]