Unohtumattomia luontoelämyksiä Ruunaalla

Kattilakoski on upea kalapaikka.
Kattilakoski on upea kalapaikka.
04.06.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Ruunaan retkeilykeskus Lieksassa tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluiden sekä välinevuokrauksen ohella suosittuja virkistys- ja kokouspalveluita mm. yritysryhmille.

Majoituspaikkoja on ympäri vuoden mökeissä, kesällä myös aitoissa sekä telttailu- ja karavaanarialueilla.

Ruunaan kesäkauden aktiviteetteja ovat kalastus, koskenlasku, pyöräily, melonta, veneily ja retkeily. Talvisin pilkitään, hiihdetään, moottorikelkkaillaan ja lumikenkäillään.

Ravintola tarjoaa kesäkaudella aamiaisen ja lounaan päivittäin noutopöydästä. Päivällinen on saatavana tilauksesta. Ravintolaan mahtuu n. 90 henkeä ja kesäisin terassille lisäksi 40. Talvikaudella 1.9. alkaen ruokapalvelut ovat saatavana tilauksesta ja kysynnän mukaan.


Juhannustarjous: telttapaikat veloituksetta

Asiakkaiden toivomuksesta Ruunaan retkeilykeskus järjestää nyt 2024 ensimmäistä kertaa juhannusviikonlopulle ohjelmaa. Luvassa on mukavaa musiikkia.

Juhannusviikon torstaista lauantaihin Ruunaan retkeilykeskus tarjoaa telttapaikat veloituksetta (norm. 10 tai 12 €/vrk). Henkilömaksu on 5 €/hlö/vrk, ei ennakkovarauksia.


Kattilakoski on ainutlaatuinen kalastuspaikka ryhmäasiakkaille

Kokonaan yritysvieraiden ja muiden ryhmien käyttöön varattu Kattilakoski kuohuu Lieksanjoessa. Privaattikäyttöön on varattu 800 m vuolasta jokea, uittokämppä (majoitustilaa 12 hlölle), piharakennus (2 hlölle) ja saunarakennus.

Kattilakoski on todellinen ”kalastajien huvipuisto”. Kalastus on mahdollista rannalta tai veneestä, sallittuja pyydyksiä ovat uistin, perho ja jigi. Saaliskaloja ovat luontaisesti harjus, taimen, kuha, ahven ja hauki. Lisäksi jokeen istutetaan säännöllisesti taimenta ja kirjolohta. Saaliin saamisen todennäköisyys on suuri.

  • Kattilakosken varaukset: Jari Ihalainen, p. 0400 314 525

Koskenlaskussa vauhtia riittää.

Huikeat puitteet yritysten tapahtumille

Yritysten tyhy-päivät sekä kumppanitapahtumat onnistuvat Ruunaalla läpi vuoden. Kokous- ja ravintolatilaa riittää isollekin ryhmälle. Upean luonnon keskellä ja virtaavan veden äärellä toteutettu tyhy-päivä, kokous, koulutus tai muu tapahtuma jää varmasti kaikkien osallistujien mieleen.

Ruunaan retkeilykeskus räätälöi jokaiselle kävijäryhmälle toiveiden mukaisen kokonaisuuden. Paketti voi olla esimerkiksi täyden palvelun tapahtuma majoituksineen, kuljetuksineen, aterioineen, saunomisineen ja kalastuselämyksineen.

Matalan kynnyksen kalastusta Miikkulanlammella

Ruunaan retkeilyalueella sijaitseva Miikkulanlammen ympärivuotinen kalastuspaikka sopii kaikille kalastajille, vaikkakin turvallinen ja saalista mainiosti antava lampi on oivallinen kohde erityisesti nuoremmille ja kenties hieman kokemattomammille pyytäjille. Miikkulanlampeen istutetaan säännöllisesti kirjolohta.

Miikkulanlampi on yksi valtakunnallisen vapapäivän kohteista 8. kesäkuuta 2024. Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Miikkulanlammella on paikalla kalastusohjaajia opastamassa kalastuksen saloihin. Vapapäivänä kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille klo 10–15. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita.

Miikkulanlammen pilkkikausi käynnistyy, kun jää on tarpeeksi vahvaa. Keväällä 2025, huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, lammella järjestetään kirjolohen pilkkikilpailu. Ruunaan retkeilykeskus kertoo tapahtumasta tarkemmin lähempänä ensi kevättä, kannattaa seurata ruunaa.fi-sivuja ja retkeilykeskuksen Facebookia.

Ihmisiä vetää luontoon rauha ja hiljaisuus

Vaikka alueella olisi enemmänkin ihmisiä, he sulautuvat luonnon helmaan liikkuessaan siellä jalkaisin, polkupyörällä, kanootilla tai veneellä. Ruunaalla on myös esteetön luontopolku.

Ruunaan vetovoimaa vahvistavat hienot kalastusmahdollisuudet. Iso osa kävijöistä on kalastajia.

Kalastusluvat on kätevintä hankkia verkkokaupasta osoitteesta ruunaa.fi/kauppa.

ruunaa.fi | Facebook

Aukioloajat ma–to klo 9–16, pe–la 9–18, su 9–15

Tervetuloa kaudelle 2024!

Puh. 013 533 170 ja 040 579 5684, [email protected]
Kattilakosken varaukset: Jari Ihalainen, p. 0400 314 525

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä