Uusi Rototilt®-konsepti antaa kaivukoneen kuljettajalle lisää hallintamahdollisuuksia

Facebook
25.11.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Rototilt® lanseerasi lokakuun lopussa Bauma-messuilla uuden Rototilt Control -konseptin, RC-tuotesarjan. Konsepti pitää sisällään uuden kallistuvien kauhanpyörittäjien sarjan, uuden ohjausjärjestelmän, uudet ohjainkahvat, kosketusnäytön sekä etätukisovelluksen.

- Rototiltin suurimpia eroja nykyiseen R-mallisarjaan on, että siinä on painekompensoitu hydrauliikka. Suomen myynnistä vastaava, maajohtaja Jukka Hautala kertoo ja jatkaa:

- Markkinoille tulee ensimmäisinä tuotteina RC5 ja RC6 mallit ja sen jälkeen RC4 ja RC8. Aikataulullisesti RC5 ja RC6 Rototilt- malleja pyritään toimittamaan huhtikuusta alkaen ja RC4 ja RC8 malleja kesäkuusta alkaen. RC9 on tuotteena jo valmis ja se tulee markkinoille maaliskuusta alkaen, Hautala kertoo.

Rototilt Control vastaus markkinoiden kasvaviin tarpeisiin

Yhteistä kaikille tuotelanseerauksille on, kuten Rototilt Control -nimi kertoo, hallinnan parantaminen kaivukoneen kuljettajalle. Uusi RC-sarja edistää kallistuvan kauhanpyörittäjän toimintojen tarkempaa hyödyntämistä.

Uusi Rototilt®-konsepti antaa kaivukoneen kuljettajalle lisää hallintamahdollisuuksia. Rototilt Control parantaa ajettavuutta ja energiatehokkuutta sekä tuo ohjaamoon uutta tekniikkaa.

- Uutta tekniikkaa, ajettavuutta ja helppokäyttöisyyttä koskevat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Rototilt Control on meidän vastauksemme markkinoiden kasvaviin tarpeisiin. Rototiltti-järjestelmässämme RC-sarja edistää rototiltin toimintojen tarkempaa hyödyntämistä, Hautala määrittelee.

Toimii myös tulevaisuudessa

RC Systemin näyttö on uudistettu yhteistyössä tuotesuunnittelutoimiston kanssa, ja Rototilt on testannut sen todellisten loppukäyttäjien avulla. Uuden kosketusnäytön ansiosta SecureLock™-turvalukon hallintaan tarvitaan vain kaksi painikkeen painallusta. Muiden tuotteiden ohella Rototilt lanseeraa myös uuden mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa etätuen saamisen RC-sarjan rototilteille palveluntarjoajilta ja jälleenmyyjiltä.

Hautala sanoo, että kaikki nykyisessä ohjausjärjestelmässä arvostetut ominaisuudet ovat tallella.

- Olemme kuitenkin kehittäneet käytännöllisesti katsoen kokonaan uuden ohjelmiston ja näytön, jotka on suunniteltu yhteensopiviksi tulevaisuuden kaivukoneiden ja integrointitarpeiden kanssa. RC Connect -sovellus on osa sitoutumistamme palveluiden saatavuuden helpottamiseen sekä ohjaamon tekniikan uudistamiseen.

Päivitetyt rototiltit on tarkoitettu 10-43 tonnin kaivukoneisiin. Uutuutena on rototiltin ilman täysautomaattista QuickChange™-pikakiinnitysjärjestelmää valinneille käyttäjille mahdollisuus jälkiasentaa se, jos tarpeet myöhemmin muuttuvat.

- QuickChange™ on oleellinen täydennys meidän tuotteistoomme, Hautala toteaa.

Parempi energiatehokkuus

Helppokäyttöisyyden ja hallittavuuden lisäksi tuote parantaa energiatehokkuutta ja säästää polttoainetta. Tämä johtuu rototilttien ainutlaatuisesta painekompensoidusta hydrauliikasta ja alhaisesta painehäviöstä.

RC-sarjassa koneen hydrauliikan ei tarvitse käyttää rototilttien hallintaan tehoa yli tarpeen, mikä säästää energiaa. Uusi hydrauliikka antaa mahdollisuuden käyttää hydraulisia työlaitteita monipuolisemmin jo perusversiossa. Teho kohdistuu sinne, missä sitä eniten tarvitaan, ja tämä tehostaa yhteentoimivuutta hydraulisten työlaitteiden kanssa.

Open-S-järjestelmäantaa loppukäyttäjälle valinnanvapauden ja joustavuuden

Kaikilla kaivukoneen käyttäjillä ja omistajilla, joilla on Open-S-standardin mukaisia laitteita, on myös paljon odotettavaa RC-sarjalta. Rototiltin ja Steelwristin lanseerattua Open-S-järjestelmän vuonna 2020 siihen liittyneiden laitevalmistajien määrä on tasaisesti kasvanut.

- Uskomme, että kilpailu edistää innovointia ja kehitystä. Katsomme myös, että loppukäyttäjällä on oltava tuotteissaan valinnanvaraa turvallisuudesta tinkimättä. Juuri tähän sekä Open-S että Rototilt Control pyrkivät. Laitteiden on toimittava, ja käyttäjän on voitava luottaa siihen, että kaikkia järjestelmän osia voi yhdistellä toisiinsa turvallisesti, Hautala selvittää.

- Rototilt on erittäin tehokas ja käytössä pitkäikäinen ja se on kehitetty yhteistyössä maanrakennusalan johtavien toimijoiden kanssa. Pyrimme olemaan kokonaistoimittaja. Kun asiakas ostaa meiltä Rototiltin tai pikaliittimen, niin meillä on saatavilla siihen erilaisia työlaitteita. Rototilt®-laitteen käyttäjä voi mukauttaa kaikki toiminnot ja varusteet kulloinkin ajankohtaisiin tarpeisiin ja työtehtäviin. Laaja kauhojen, kourien, maantäryttimien, tasauspalkkien, routapiikkien, asfalttileikkurien ja muiden työlaitteiden valikoimamme varmistaa, että työ sujuu nopeammin ja paremmin kuin koskaan. Kaikki lisälaitteet on optimoitu eri rototilttejä silmällä pitäen, Hautala selvittää.

Rototilt Group Ab -maailman suosituimpien rototilttien valmistaja

Rototilt on johtavia kaivukoneisiin ja kaivurikuormaajiin tarkoitettujen rototilttijärjestelmien valmistajia. Yrityksen päätuotteet,Rototilt®-merkkiset rototiltit, on suunniteltu moduulipohjaisesti, minkä ansiosta asiakas voi itse valita kiinnikkeet, ohjausjärjestelmän, lisävarusteet ja työlaitteet.

Rototilt Group AB toimii Ruotsin Vindelnissä, joka sijaitsee noin 55 km Uumajan kaupungista sisämaahan päin. Perheyritys aloitti toimintansa 50 -luvun alussa ja kaivukoneiden rototiltit tulivat tuoteohjelmaan 80-luvun jälkipuoliskolla. Laitteet alkoivat yleistyä Pohjoismaissa nopeasti ja kuuluvat nykyisin koneiden perusvarustukseen.

Hautala kertoo, että Rototiltin päämarkkina-alue on pitkään ollut Pohjoismaat mutta vuosi vuodelta uudet vientimarkkinat ovat kasvattaneet osuuttaan.

- Ranskan, Saksan ja Pohjois-Amerikan suhteellinen osuus nousee koko ajan, Hautala toteaa.

Rototilt avaa uuden jakeluvaraston

Rototilt laajensi Vindelnissä olevaa tehdastaan vuonna 2020. Uusi osa on noin 3300 m²:n lisärakennus Vindelnin tehtaaseen, jonne rakennettiin lisätilaa työstökoneille ja tehtaan tuotantolinja.

- Tuotantotilojen laajennuksen myötä yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut voimakkaasti ja on tällä hetkellä noin 250 työntekijää. Merkittävä asia on myös, että avaamme loppuvuodesta Tukholman lähellä olevaan Rosersbergin logistiikkakeskittymään jakeluvaraston, josta käsin meidän valmiita tuotteita ja varaosia toimitetaan. Jakeluvarasto parantaa ja tehostaa oleellisesti meidän palvelukykyämme sekä nopeuttaa palvelu- ja kuljetusaikoja, Jukka Hautala kertoo.


Rototilt Control lyhyesti:

  • Uusi rototilttisarja, joka muun muassa parantaa energiatehokkuutta sekä tarjoaa painekompensoitua hydrauliikkaa ja mahdollisuuden jälkiasentaa QuickChange™
  • Uusi ohjausjärjestelmä kosketusnäytöllä , uusilla ohjainkahvoilla ja helpompi SecureLock™-turvalukituksen käyttö
  • Mobiilisovellus etätuen saamiseksi jälleenmyyjiltä ja palveluntarjoajilta

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia