Vauhdikkaat tapahtumakokonaisuudet yhdellä laskulla

Facebook
24.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Jyväskylä Indoor Karting Center Oy:llä on sisäkartingrata Jyväskylän Vaajakoskella ja ulkorata Lievestuoreella, Ruuhimäessä. Molemmissa kohteissa asiakasryhmille voidaan järjestää kartingkisojen lisäksi ruokailut sekä saunaillat. Kartingtapahtuman ympärille on helppoa lisätä palaveri tai puolipäiväkokous, jolloin saadaan yhdistettyä huvi ja hyöty juuri sopivassa suhteessa.

– Sisäradan sauna on erityisen hieno ja radan viereisessä ravintolatilassa voidaan järjestää ruokailut jopa 50 henkilölle. Vaajakoskelta löytyy myös pari kokoustilaa, joista saunakabinetti soveltuu noin 10 henkilölle ja isompi kokoustila noin 20 henkilölle, toimitusjohtaja Mikko Mennala kertoo.

Karting soveltuu erinomaisesti erilaisiin yritystapahtumiin ja tykypäiviin. Kokonaisuuteen saadaan liitettyä kaikki oheispalvelut yhdellä varauksella. Tapahtuman järjestäminen ei voisi olla yksinkertaisempaa.

– Sisäradalla käytettävät kartingautot ovat Rimo-merkkisiä, jotka on varustettu Hondan 200-kuutioisilla moottoreilla. Autot kulkevat edelleenkin polttomoottoreilla, mutta niissä käytetään pienkonebensiiniä, jonka ansiosta autojen päästöt saadaan todella vähäisiksi. Ulkoradallakin käytetään pienkonebensiiniä, koska haluamme osaltamme huomioida ympäristöasiat.

Jyväskylä Karting Centerin ulkoradalla on käytössä hieman tehokkaammat Sodi-merkkiset kartingautot, jotka on varustettu Hondan 270-kuutioisella moottorilla.

Viime vuonna käyttöön tulleet autot ovat aivan uusia.

– Koronavuoden takia autojen käyttö jäi viime vuonna vähäiseksi, joten ne ovat täysin uudenveroisia. Sisäradankin autot ovat vasta parivuotiaita, joten kalustoon panostetaan meillä vahvasti.

Sisärata on pituudeltaan 270 metriä ja ulkorata 1,2 kilometriä. Sisärata on normaali sisärata ja Lievestuoreen ulkoradalla ajetaan Suomen Karting -arvosarjan SM-osakilpailuja.

– Ulkorata on Suomen kärkipäästä. Se on vauhdikkuudestaan huolimatta hyvin turvallinen, sillä radan turva-alueet ja kaikki muutkin turvajärjestelmät ovat kilpakartingin sääntöjen mukaiset.

Karting soveltuu kaikille

Karting soveltuu Mennalan mukaan ihan kaikille.

– Meillä on sisäradalla autoja myös lapsille, joten ajamaan pääsee noin kuusivuotiaasta alkaen. Ulkoradalla on edellytyksenä pieni kokemus sisäradalta, kun puhutaan nuoremmista kuljettajista. Ulkoradalla nopeudet ovat jo hiukan korkeampia noin 80 km/h, kun sisäradalla puhutaan noin 50 km/h maksiminopeuksista.

Kaikille osallistujille annetaan tarvittava ohjeistus ennen ajoa.

– Yritystilaisuuksissa ja -tapahtumissa pidetään osallistujille alkubriiffi, jossa käydään läpi kilpailun kulku, autojen käyttö sekä ratasäännöt, kuten lippumerkit. Näistä päivistä tulee pääosin positiivista palautetta, koska onhan siellä kilpailussa ihan mahtava meininki. Meidän tapahtumissa korostuu kisatunnelma, kun päästään itse ajamaan kilpaa kavereita, työkavereita tai asiakkaita vastaan, Mennala boostaa.

Yksittäiset ajot kestävät 10 - 15 minuuttia, kun taas yritystilaisuuksissa ajoaika katsotaan aina osallistujamäärän mukaan.

– Noin 10 henkilön ryhmät saadaan vietyä läpi tunnissa ja 20 henkilön ryhmät parissa tunnissa. Pyrimme aina siihen, että yritystapahtumissa ajettaisiin lämmittelyajot, aika-ajot ja finaalit. Isommat ryhmät hoidetaan ryhmiin jaettuina, koska kaikki eivät voi olla radalla samaan aikaan. Radalla voi olla kerrallaan maksimissaan 10 autoa.

Päivä rakentuu asiakkaan toiveita kuunnellen

– Yleensä heti ensimmäisenä ajetaan karting-kisat. Karting-kisan järjestäminen on äärimmäisen helppoa tapahtuman järjestäjälle, koska me huolehdimme kaikesta.


– Tapahtuman järjestäjä voi näin ollen itsekin osallistua kisaan ja jättää vastuun päivän kulusta meille. Ajotapahtuman jälkeen päästään syömään ja siihen sitten päälle voidaan nauttia saunaillasta. Tapahtuma voi alkaa myös pienellä puolipäiväkokouksella tai muutaman tunnin palaverilla, jonka jälkeen mennään vauhdikkaampaan ohjelmatarjontaan, Mennala esittelee.

Mennalan mukaan varauskirjat alkavat taas näyttämään siltä kuin niiden kuuluukin. Tilaa yritystapahtumille on kuitenkin vielä ihan hyvin tarjolla.

– Aika monet yritykset ovat jättäneet tapahtumia järjestämättä, joten nyt olisi hyvä aika järjestää sellainen tapahtuma, joka muistetaan ja josta puhutaan työpaikalla, kaveripiirissä tai asiakkaiden keskuudessa vielä pitkään kisan jälkeenkin.

Yritystapahtumiin ei voi tehdä suoraa nettivarausta, koska tapahtumat halutaan räätälöidä aina yhdessä asiakkaan kanssa.

www.jklkarting.fi

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä