Vireä Toivakka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yritystoiminnalle

Facebook
01.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Keski-Suomen maakunnassa sijaitseva Toivakan kunta pyrkii määrätietoisesti kehittämään alueensa elinvoimaisuutta. Sen tavoitteena on turvata hyvät mahdollisuudet töihin ja toimeentuloon sekä vahvaan yrittäjyyteen. Viihtyisä elinympäristö, hyvät liikenneyhteydet, palvelut ja kulttuuri sekä kaunis luonto tekevät alueesta vetovoimaisen, jossa niin ihmisillä kuin yrityksillä on hyvä olla.

– Alueemme ei ole vain maalaisidylliä, luontoa ja kauniita maisemia. Meiltä löytyy myös upeita mahdollisuuksia yrityksille, jotka pohtivat, minne sijoittaa kiintopisteensä. Etenkin teollisuudenalan yritykset ovat jo löytäneet tiensä Keski-Suomeen ja havainneet sen hyväksi yritysympäristöksi. Tästä esimerkkinä jo vuonna 1934 Toivakassa aloittanut MH-Betoni, joka on betonielementtien- ja tuotteiden perinteikäs valmistaja ja toimittaja, kertoo kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen.

Erinomaiset yhteydet

Toivakan kunta sijaitsee Keski-Suomen maakunnan kaakkoisosassa, Päijänteen itäpuolella, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Tärkeimmät liikenneyhteydet ovat valtatie 13 Jyväskylä – Mikkeli, joka kulkee kunnan koillisosassa ja valtatie 4 (E75) Jyväskylä – Heinola, joka halkaisee kunnan alueen pohjois-eteläsuunnassa. Tien itäpuolelle jää noin 2/3 kunnan alueesta. Toivakan kunta sijoittuukin valtakunnallisesti merkittävään liikenteen solmukohtaan ja Helsinki-Kuopio oikotien varteen. Lähin lentokenttä on 53 km:n päässä Jyväskylän Tikkakoskella. Toivakka kuuluu myös Jyväskylän seutukuntaan ja on mukana muun muassa Jyväskylän kaupunkiseudun MAL-sopimuksessa.

– Toivakka on ihanteellinen yrityksille, joille keskeinen, strateginen sijainti on tärkeää. Se sijaitsee nelostien äärellä, josta pääsee helposti Helsinkiin, Tampereelle, Kuopioon tai Mikkeliin. Myös lento- ja raideliikenne ovat ulottuvilla ja satamiin on hyvät yhteydet. Alue on logistisesti ja strategisesti hyvä esimerkiksi teollisuushalleille, jakelukeskuksille, varastoille, talotoimittajille, biotuotteille tai muille korkealaatuisten tuotteiden tuottajille, toteaa Helena Vuopionperä-Kovanen.

Yhteistyötä ja yrittäjyyttä

Keski-Suomi on yrittäjämyönteinen ja yhteistyötä tehdään puolin ja toisin. Toivakan kunta haluaa tukea kaikkia yrityksiä, jotka haluavat tulla alueelle ja hyötyä keskeisen sijainnin tuomista eduista. Kunta onkin joustava ja moderni yhteistyökumppani. Esimerkiksi lupa-asiat hoituvat helposti ja nopeasti.

– Toivakka on pieni ja ketterä, jolloin reagointiaika on paljon nopeampi ja ihmisläheisempi verrattuna vaikkapa ruuhkaiseen pääkaupunkiseutuun. Myös yhteen hiileen puhaltamisen henki on vahva. Yritys voi tarvittaessa saada apua julkisiin hankintoihin liittyvissä toimissa Keski-Suomen yrittäjien hankinta-asiamiespalvelun kautta. Yrittäjämyönteinen kunta auttaa mielellään tuomaan eri yrittäjät yhteen ja luomaan verkostoja, korostaa Helena Vuopionperä-Kovanen.

Viisarimäen yritysalueesta on moneksi

Toivakan Viisarimäen yritysalue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kehittää liiketoimintaa valtatien varressa keskellä Suomea. Toivakan omat peruspalvelut ovat minuuttien ajomatkan päässä ja samaan aikaan pääkaupunkiseutu on saavutettavissa muutamassa tunnissa.

– Viisarimäen yritysalue sijaitsee valtatie 4:n varressa ja kaikki tarvittavat peruspalvelut ovat alueen lähettyvillä. Tarjoamme tontteja, jotka mahdollistavat liiketoiminnan tehokkaan kehittämisen, koska 7 hehtaarin alueelle voi rakentaa juuri oman yrityksen tarpeisiin sopivan tilan. Hinta-tasomme, 1 euro per neliömetri, on huomattavasti edullisempi verrattuna pääkaupunkiseutuun, mikä tekee siitä taas kustannustehokkaan yrityksille. Lisäksi alueella toimii jo paljon alihankkijoita, joiden kautta monenlaiset työt hoituvat nopeasti. Alihankinta voi parhaimmillaan tarjota jopa eväät yrityksen kasvulle.

– Viisarimäen tontit ovat edullisia, koska kunta haluaa tukea alueen elinvoimaisuutta. Mitä enemmän alueella on yrityksiä, sen valoisampi tulevaisuus. Yritykset lisäävät työllisyyttä, mikä on aina pienelle kunnalle tärkeä asia. Huomioitavaa on myös se, että Keski-Suomessa koulutetaan osaajia ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Hyvien koulutusmahdollisuuksien ansiosta eri alojen osaajia on saatavilla helposti. Osaajat ovat avain yrityksen kasvuun ja kehittymiseen. Tekijöitä löytyy IT-ammattilaisista, insinööreistä, ajoneuvojen, liikenteen, logistiikan, metsäalan, media-alan, sähköalan, rakentamisen ja tuotannon osaajiin vain muutamina esimerkkeinä mainitaksemme, sanoo lopuksi Helena Vuopionperä-Kovanen.

toivakka.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia