Pyydä tarjous

Woimainen Oulainen – kasvua, osaamista ja yrittäjyyttä viihtyisässä elinympäristössä

"Uuden kaupunkistrategiamme mukaisesti Oulainen edustaa kasvua, osaamista ja yrittäjyyttä viihtyisässä elinympäristössä", kaupunginjohtaja Riikka Moilanen luonnehtii.
"Uuden kaupunkistrategiamme mukaisesti Oulainen edustaa kasvua, osaamista ja yrittäjyyttä viihtyisässä elinympäristössä", kaupunginjohtaja Riikka Moilanen luonnehtii.
04.04.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Oulaisten kaupunki on noin 7000 asukkaan virkeä ja kompakti kaupunki. Kaupungin elinvoimassa korostuvat alueelliset sairaanhoidon, terveydenhuollon, ja koulutuksen palvelut. Kaupungissa on vireää teollisuutta ja monipuoliset vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet.

Oulaisten keskustaa hallitsee kaupungin halki virtaava luonnonkaunis Pyhäjoki. Kaupunkiin on erinomaiset liikenneyhteydet. Kaupungin keskustan halki kulkevat niin vilkkaasti liikennöity kt 86 kuin Pohjanmaan rata. Oulun lentokentälle on matkaa noin 100 km.

Riikka Moilanen aloitti Oulaisten kaupunginjohtajana joulukuussa 2021. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon niin maailmalla kuin Oulaisissa.

- Vuosi 2022 jää vahvana merkintänä historian kirjoihin. Suurten, koko maailmaa koskettavien vakavien asioiden rinnalla Oulaisissa on sopeuduttu uudenlaiseen arkeen. Meillä on tapahtunut paljon myös positiivisia asioita viime aikoina, kaupunginjohtaja Riikka Moilanen toteaa.

Hän kertoo, että viime syksyn aikana Oulaisten kaupungille on laadittu uusi strategia, johon saivat osallistua kaikki kuntalaiset - vauvasta vaariin. Kaupunginjohtaja iloitsee siitä, kuinka aktiivisesti kuntalaiset osallistuivat yhteisten tavoitteiden laatimiseen.

Hyvinvoinnin ja myönteisen kehityksen perustan muodostaa vahva yrittäjyys ja monipuolinen elinkeinorakenne

- Kun uusi strategia oli hyväksytty joulukuussa kaupunginvaltuustossa, saimme mahtavan uutisen heti uuden vuoden alussa. Tuolloin varmistui tieto, että Oulaisiin siirtyy kansainvälinen yritys vuoden 2024 aikana ja tuo samalla noin 250 uutta työpaikkaa kaupunkiin, kaupunginjohtaja iloitsee. Elinkeinoelämää ja työpaikkaomavaraisuutta vahvistavan uutisen lisäksi kaupunki on päättänyt uudistaa kaupungin keskusta-aluetta yhteistyössä kuntalaisten, kaupallisten toimijoiden ja yrittäjien kanssa.

- Nyt on tekemisen meininki. Toimimme uuden visiomme mukaisesti. Tavoitteemme on woimainen Oulainen, kaupunginjohtaja Riikka Moilanen linjaa.

Luonnonkaunis asuinympäristö

Moilanen kertoo, että Oulaisissa löytyy monipuolisesti tontteja niin asumiseen kuin yrityksien käyttöön.

- Oulaisten kaupungin kaavoituksella on tavoitteena luoda hyvä, toimiva ja viihtyisä asuin- ja elinympäristö sekä tarjota riittävä tonttivaranto eri tarpeisiin. Oulaisissa voi rakentaa keskustan tuntumaan kaupallisten palvelujen ja esimerkiksi junayhteyksien läheisyyteen. Uudelle kodille voi löytää kauniin paikan joko joki- tai järvimaisemalla. Kaupungistamme löytyy hyvin elinvoimaisia kyliä, joissa luonto on läsnä kodin arjessa, Moilanen kuvaa.

Kaupunginjohtaja toivoo, että ihmiset ottaisivat rohkeasti yhteyttä. Hän lupaa, että Oulaisten kaupungin tekninen keskus neuvoo ja ohjaa rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Oulainen - opiskelijoiden ja sote-osaajien kaupunki

Kaupunginjohtaja Moilanen kertoo, että Oulaisissa on satsattu aiempina vuosina erittäin paljon esimerkiksi opetukseen ja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Hyvinvointialueiden aloittaessa myös Oulaisten kaupunki luovutti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun ja henkilöstön uudelle aluehallinnolle. Sote-palveluita järjestetään edelleen monipuolisesti Oulaisissa.

- Kuntalaiset ovat kaupungista löytyviin palveluihin hyvin tyytyväisiä. Varhaiskasvatuksen näemme vetovoimatekijänä ja tästä syystä uusi hirsinen päiväkoti valmistuu Oulaisiin syksyllä 2023. Tavoitteemme on, että meille muuttaisi uusia asukkaita. Meidän yksi merkittävimmistä asioista on kaupunkimme työpaikkaomavaraisuus, joka on tällä hetkellä yli 100 %. Oulaisista löytyy siis töitä, palveluja ja hyvät asumisolosuhteet. Lisäksi kaupungissa on poikkeuksellisen monipuolinen koulutustarjonta suhteessa asukasmäärään. Oulaisissa tarjotaan koululaisille laadukasta opetusta ja kaupungissa voi opiskella niin lukiossa, toisen asteen koulutuksessa (JEDU) kuin ammattikorkeakoulussa (OAMK), Moilanen selvittää. Lisäksi Oulaisista löytyy hyvin paljon sote-alan yrityksiä ja monipuolisesti hyvinvointialueen palveluyksiköitä kuten esimerkiksi Oulaskankaan sairaala.

Kaupunginjohtajan mielestä Oulaisissa on hyvä asua, tehdä töitä ja elää. Kaupungista löytyy työpaikkoja, edullista asumista, hyvin toimivat palvelut, monipuolista vapaa-ajanviettoa ja viihtyisä elinympäristö. Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen lainaa haastattelun päätteeksi koululaiskyselyn vastausta:

- Se, että se on niin pikkuinen ja monipuolinen, mukava kaupunki.

oulainen.fi