Pyydä tarjous

Rasekosta ovi ammattiin

Digipalvelut
03.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Peruskoulu takana. Mitä seuraavaksi?

Peruskoulun jälkeen teet isoja päätöksiä: Mikä on unelma-ammattisi? Mitä haluaisit tehdä työksesi? Mitkä alat työllistävät tulevaisuudessa? Miten pääset halutessasi jatko-opintoihin?

Ammattiopintojen väylä työelämään sopii sinulle, joka tiedät jo, mitä haluat ammatiksesi tehdä. Voit valita esimerkiksi hoiva-alan ja opiskella lähihoitajaksi, ravintola-alan ja työllistyä kokkina tai tarjoilijana tai vaikka sähköalan ja suorittaa automaatioasentajan opinnot. Ammatillinen perustutkinto on jatko-opintokelpoinen eli sen jälkeen voit halutessasi hakeutua myös korkeakouluun joko samaa tai aivan eri alaa opiskelemaan. Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi tai ajoneuvoasentajasta insinööriksi on tänä päivänä hyvin yleinen väylä. Korkeakouluhaaveittesi toteutumista voit tukea opiskelemalla jo amiksessa esimerkiksi ammattikorkeakoulun väyläopintoja tai suorittamalla kaksoistutkinnon.

Sopii ammattikoulu sinullekin, joka et vielä ole varma, mitä haluat aikuisena tehdä. Valitse se eniten kiinnostava ala tai hakeudu TUVAan (tutkintokoulutukseen valmentaviin opintoihin) saamaan lisää oppimisvalmiuksia tai selkeyttämään opintoihin ja työelämään liittyviä toiveitasi ja tavoitteitasi.

Kaikki väylät ovat avoinna valmistumisesi jälkeen: voit siirtyä suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja. Tai viettää muutaman vuoden töissä ja sitten syventää osaamistasi lisäopinnoilla, kuten ammatti- tai erikoisammattitutkinnoilla.

Ammatillinen opiskelu Rasekossa

Rasekossa saat ammatillista koulutusta monella eri alalla: terveys- ja hyvinvointialalla, palvelualoilla (esim. ravintola-ala, hius- ja kauneudenhoitoala, logistiikka), liiketoiminnan alalla, taideteollisuuden alalla, tekstiili- ja muotialalla, tietojenkäsittelyn alalla ja monipuolisesti tekniikan eri aloilla (esimerkiksi autoala, rakennusala tai kone- ja tuotantotekniikka).

Opiskelu Rasekossa on hyvin käytännönläheistä ja työpainotteista. Osaamista pääset hankkimaan koulun omissa työsaleissa, opetuskeittiöissä ja työmailla, digitaalisen valmistuksen työpajassa Fab Labissa, artesaani- ja lähiruoan kehittämiseen erikoistuneessa FoodLaboratoryssa, varhaiskasvatuksen ja peruskoulun kanssa yhteistyötä tekevässä LastenAmiksessa tai erilaisissa projekteissa työelämässä. Unohtamatta lyhyempiä ja pidempiä koulutus- ja oppisopimusjaksoja yhteistyöyrityksissämme kotimaassa tai ulkomailla. Kansainväliset projektit ja työelämäjaksot ovat mahdollisia kenelle tahansa Rasekon opiskelijalle, joka hoitaa opintojensa etenemisen aikataulussaan ja osoittaa kiinnostusta kv-toimintaan.

Mieti omia vahvoja puoliasi, mistä olet kiinnostunut ja millaisista opinnoista motivoidut? Tutustu vaihtoehtoihin www.raseko.fi-sivustolta löytyvien blogien tai Youtube-kanavan videoiden avulla ja tee valintasi. Nähdäänkö syksyllä Raision kampuksella?

raseko.fi

Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Muita uutisia