Pyydä tarjous

Automaattiset Hetwin-ruokintajärjestelmät ovat itävaltalaista laatua – maahantuojana ja jälleenmyyjänä Lypsy Oy

Digipalvelut
19.01.2024 | Maa- ja metsätalous

Hetwin-ruokintajärjestelmät sekä automaattiset rehunsiirtäjät ja kuivittajat tuovat aidosti työn helppoutta ja eläinten hyvinvointia navettaan.

Laitevalmistaja Hetwin on itävaltalainen perheyritys, jonka yrittäjällä itsellään on lypsykarjatila Tirolin osavaltiossa.

– He testaavat uudet tuotteet ja mallit omalla tilallaan ennen niiden tuomista markkinoille. Kävimme siellä tutustumiskäynnillä ennen kuin aloitimme maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Heidän toimintansa oli kerrassaan vakuuttavaa, kertoo Lypsy Oy:n toimitusjohtaja Petri Ruotsalainen.

– Hetwin-laitteet ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä laatutuotteita. Kulutuspinnat on tehty rosteriteräksestä, robotin ruokintasäiliön materiaali on peräti 8 mm paksua terästä. Järjestelmien käytettävyys on huolella suunniteltua. Huollon tarve on vähäinen.

Robotti on älykäs ja väsymätön puurtaja

Automaattinen ruokintajärjestelmä ruokkii navetassa kunkin eläinryhmän sille määritellyn apereseptin mukaisella seoksella. Robotti tekee seoksen itse. Vaakaruuvi sekoittaa appeen nopeasti ja tehokkaasti.

Samalla kun robotti etenee, se työntää apetta eläinten saataville, vaikkei rehunjako olisi päällä.

– Esimerkiksi hiehojen ruokintaan mennessään robotti puskee lehmien kohdalla niille aiemmin jaettua apetta, vaikkei lehmiä ruokkisikaan, Petri Ruotsalainen selvittää.

Järjestelmä on ohjelmoitavissa joustavasti käyttötarpeen mukaan. Ohjauksen käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Järjestelmää voi ohjata myös etänä mobiilisovelluksella tai selaimen kautta.

Asennuksen kannalta vaivattomin järjestelmä on renkailla kulkeva Hetwin Aranom -ruokintarobotti. Tarjolla on myös kiskoilla kulkeva Hetwin Aramis II.

Lypsy.fi on mukana Sarkamessuilla Seinäjoella 26.–27.1.2024: B-halli, osasto 4a3. Tervetuloa tutustumaan!

Pitkällä aikavälillä edullinen ratkaisu

Petri Ruotsalaisella on omakohtainen kolmen vuoden käyttökokemus Hetwinin automaattisesta ruokintajärjestelmästä Valkama Farmi Oy:n navetassa Kärsämäellä.

– Se toimii moitteetta. Meillä menee vuodessa yli neljä miljoonaa kiloa rehua järjestelmän läpi. Eri apereseptejä on tällä hetkellä käytössä viisi.

Mitkä ovat automaattisen ruokintajärjestelmän etuja?

– Ensinnäkin työaikaa säästyy hyvin paljon. Omassa navetassamme Hetwin-järjestelmä ruokkii 300 eläintä. Vuorokaudessa ruokintaan menee työaikaa 45 minuuttia. Tarvittaessa pystyn hoitamaan ruokinnan yksin. Järjestelmä valmistaa appeen automaattisesti.

– Toinen hyöty on säästö polttoainekustannuksissa. Traktorilla ja apevaunulla menisi meidän tilallamme polttoainetta 10–15 tuhatta litraa vuodessa.

– Talvisaikaan yksi plussa on siinä, että kovilla pakkasilla ei tarvitse aukoa navetan ovia koneiden ajamista ja ruokinnan hoitamista varten, Ruotsalainen huomauttaa.

– Lisäksi tietenkin eläimet ovat tyytyväisempiä ja tuottavaisempina, kun ruokinta on säännöllistä ja tasalaatuista.

Hetwin Aramis II -ruokintajärjestelmä Valkama Farmi Oy:n navetassa.

Automaatio yleistyy

Petri Ruotsalainen toteaa, että Suomi tulee automatisoidussa ruokinnassa jälkijunassa verrattuna Keski-Eurooppaan.

– Muutama vuosi sitten Itävallassa ihmettelivät kovin, kun kerroin sikäläisille viljelijöille, että Suomessa oman arvioni mukaan 70–80 % tiloista käyttää, tai silloin käytti, traktoria ja apevaunua. Siellä oli jo kuulemma kymmenen vuotta käytetty pääosin ruokintarobotteja.

– Onneksi automaatio on vähitellen alkanut yleistyä suomalaisissa navetoissa lypsämisen ohella myös ruokinnassa.

Asennus ja huolto toimivat Suomessa

Hetwin-järjestelmien suomalainen asennus- ja huoltopalvelu järjestyy Lypsy Oy:n kautta.

– Sitä hoitaa alihankintana Konehuolto M. Alatalo. Huolto ja asennus palvelee kautta maan. Varaosat löytyvät Suomesta.

– Tosimielellä ruokintajärjestelmän hankintaa miettivät voivat sopia tutustumiskäynnistä tilallamme, Petri Ruotsalainen mainitsee.

Ruokintajärjestelmien lisäksi Lypsy Oy jälleenmyy myös muita Hetwin-laitteistoja, kuten rehuntyöntäjiä ja automaattisia kuivituslaitteita.

Lisätietoa näistä löytyy lypsy.fi-nettisivuiltamme.


Lypsy.fi on maitotilan tärkein verkkokauppa

Lypsy.fi-verkkokauppa palvelee "maatalousyrittäjältä maatalousyrittäjälle" -ajatuksella.

Ajatus verkkokaupasta alkoi itää Petri Ruotsalaisen mielessä, kun parsinavetasta robottinavettaan siirtymisen jälkeen hän huomasi, että varaosia ei tahtonut löytää edullisesti mistään.

– Touhusin ensin varaosia itselleni, sitten tutuille ja puolitutuille. Siitä se kaupan perustaminen sitten lähti. Verkkokauppa käynnistyi vuonna 2017.

– Perusajatuksemme on tarjota maanviljelijäkollegoille tuotteita, joita ei näillä hinnoilla muualta saa. Edullinen hintataso on vahvuutemme.

– Kehitämme jatkuvasti toimintaamme. Varaosavalikoima ja muu tuotetarjonta on koko ajan laajentunut ja laajentuu asiakkaiden tarpeiden mukaan. Mitä kysytään, sitä otetaan hyllyyn, Ruotsalainen vinkkaa.

Hevostuoteuutuus on ollut myyntimenestys

Uusin myyntiin tullut tuoteryhmä on hevosten Ponease-vatsansuojatuotteet, joita Suomessa saa ainoastaan Lypsy.fi:stä.

Ponease on irlantilainen hevoseläinten ravintolisäyritys, jonka erikoisalaa ovat suolisto- sekä ruoansulatusjärjestelmien ja -haavaumien hoito.

– Ponease-tuotteet ovat olleet hyvin kysyttyjä ja ilmeisen toimivia. Olemme toimittaneet niitä myös ulkomaille, Petri Ruotsalainen kertoo.

– Suositeltavia tuotteita hevostalouteen ovat myös maanvahvikelaatat eli mutalaatat, joilla mutaiset ja perustamattomat kohdat ja kulkureitit saa pysymään kulkukelpoisina. Ne toimivat myös karjatalouden puolella.

Kokeneiden ammattilaisten vetämä perheyritys

Lypsy.fi-verkkokauppa (Lypsy Oy) on perheyritys, jota pyörittävät veljekset Petri ja Kristian Ruotsalainen puolisoineen.

Petri hoitaa asiakkuuksia ja kehittää tuotevalikoimaa. Petrin vaimo vastaa verkkokaupan logistiikasta. Kristianin työsarkaa ovat varaston tilaukset ja laskutusasiat. Hänen vaimonsa toimii Lypsy.fi:n markkinoinnissa ja hevostuotteiden valikoiman parissa.

Lypsy.fi:n toimitustavat ovat pääasiassa Posti, Matkahuolto sekä nouto Kärsämäen varastolta.

Lypsy.fi-verkkokaupan valikoimissa:

  • varaosat ja tarvikkeet parsinavetta-asemalypsyyn ja lypsyrobotteihin
  • Finn-Eloxin valmistamat pesu- ja desinfiointiaineet
  • Terra-Grid E35 -maanvahvikelaatat
  • Ponease-vatsansuojatuotteet hevosille

Lisäksi Lypsy Oy maahantuo ja jälleenmyy automaattisia Hetwin-ruokintajärjestelmiä, rehunsiirtäjiä sekä kuivittajia. Verkkokaupassa on niistä tarkempia tietoja, mutta niitä ei voi ostaa suoraan verkosta. Myynti: [email protected], puh. 040 7496 710

www.lypsy.fi

Facebook | Instagram

[email protected] | 040 7496 710

Muita uutisia