Semko Oy – laatua, jonka varaan on helppo rakentaa

Semkon konepaja sijaitsee Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaalla. Toimivan logistiikan ansiosta tuotteet löytävät tiensä kaikkialle Suomeen.
Semkon konepaja sijaitsee Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaalla. Toimivan logistiikan ansiosta tuotteet löytävät tiensä kaikkialle Suomeen.
19.01.2023 | Maa- ja metsätalous

Seinäjoella, lähes 50 vuotta toiminut hitsaava konepaja Semko Oy tunnetaan elementtirakentamisen ja kiinnitysosien valmistajana. Yrityksen päätuotteet ovat betoniin valettavat tartunta- ja kiinnitysosat, betonin käsittelylaitteet ja kevyet teräsrakenteet, joita valmistetaan mittatilaustyönä, asiakkaan piirustusten mukaan. Omasta varastosta löytyvät myös vakiotuotteet hyllytavarana.

- Meidän tehtävämme on helpottaa asiakkaidemme arkea toteuttamalla laadukkaita tuotteita ja räätälöityjä erikoisratkaisuja teräksestä pikaisellakin aikataululla. Me yhdistämme tuotteet, tekijät, betonin, teräksen ja ratkaisut. Meidän käsissämme teräs taipuu ensiluokkaisesti oikeaan muotoon ja sovitussa aikataulussa, kertoo Semko Oy:n toimitusjohtaja Mikko Yliselä ja jatkaa:

- Semkon perusperiaate on jatkuva innovatiivinen ja asiakaslähtöinen tuotekehitys, joka näkyy myös laajassa tuotevalikoimassamme. Panostamme ennen kaikkea korkeaan laatuun ja toimitusvarmuuteen, jotka varmistetaan korkealla kotimaisuusasteella.

- Meidän tehtävänämme on auttaa tehokkaimpien ratkaisujen löytämisessä, niin uusissa projekteissa kuin olemassa olevien ratkaisujen tehostamisessa.

Semkon konepajalla on paljon maatilakohteita, jonne valmistetaan erilaisia teräsrakenteita (täydentäviä osia). Esimerkkinä peruskiinnityslevyt siilojen ja kuivaamojen tarpeisiin.

Räätälöityjä ratkaisuja, jotka kestävät

Semko valmistaa Betonielementtien kiinnitystuotteita, jotka sijaitsevat juuri rakennusten kriittisissä kohdissa. Siksi vain paras laatu kelpaa.

- Tuotevalikoimamme koostuu asiakkaan suunnitelmien mukaan toteutetuista mittatilaustuotteista, itse suunnittelemistamme tuotteista ja betonielementtien kiinnitykseen suunnitelluista vakiotuotteista.

- Konepajamme erityisosaamista on ennen kaikkea mittatilauksesta, asiakkaan piirrosten pohjalta toteutettavat räätälöidyt ratkaisut. Tunnemme rakennusteollisuuden tarpeet ja aikataulut ja pystymme vastaamaan niihin ripeällä tuotantotavallamme niin vakio- kuin mittatilaustuotteissakin, toteaa Yliselä.

Kehittyvä tuotanto kaikkien etu

Semko on toimintatavaltaan hitsaava konepaja, jolla on käytössään neljä modernia robottihitsauslinjaa sekä erilaisia manuaalihitsaus- ja polttoleikkaus- ja levynkäsittelylaitteita sekä pintakäsittely-yksikkö.

- Uusinta laiteinvestointiamme edustaa muun muassa harjan katkonta- ja taivutusautomaatti, jolla pystymme valmistamaan muun muassa rakennustyömailla käytettäviä betoniraudoitteita. Uusi harjateräksen taivutus- ja katkaisupalvelumme tuottaa mittatarkat raudoitustuotteet tasaisella laadulla, asiakkaan haluamilla taivutusasteilla ja 3D-muotoilulla. Huippunopea harjateräksen taivutus- ja katkaisupalvelu on luotu vastaamaan tiukkoihin aikataulu- ja laatuvaatimuksiin sekä helpottamaan ja selkeyttämään työmaiden arkea, esittelee Yliselä.

Tyyppihyväksyttyjä, käyttöselosteellisia tuotteita

Semko toimii varsin tarkasti säädellyllä alalla eli se on Suomen rakentamis-määräyskokoelmien edellyttämä teräs- ja kiinnitysosien valmistaja. Yritys tekee tyyppihyväksyttyjä, käyttöselosteellisia tuotteita.

-Tartunta- ja kiinnitysosien valmistus on tarkkaan valvottua toimintaa. Testaamme tiettyjen normien mukaan jokaisen valmistamamme osan ja varmistamme, että ne voidaan myös jäljittää. Semkon tuotanto toimii EN 1090-1:2009 + A1:2011 mukaisesti ja jonka valmistusta ja tuotteita valvoo Inspecta Oy ja Nordcert AB. Laatujärjestelmämme pohjana on SFS-EN ISO 9001 standardin mukaiset vaatimukset, selvittää Yliselä.

Ideasta toteutukseen

- Me yhdistämme konepajan tuotteet, tekijät, betonin, teräksen ja ratkaisut hyvällä asenteella, rennolla otteella ja aina sovitulla tavalla. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää tuotteistamme.

www.semko.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia