Pyydä tarjous

HAVEL-telakiristimien tuotevalikoiman ominaisuudet ovat laajentuneet entisestään

Laadukas ja kestävä metsäkoneen telankiristin on urakoitsijan korvaamaton apuväline, ja siksi HAVEL-telankiristin onkin monen metsäkoneenkuljettajan luottotyökalu.
Laadukas ja kestävä metsäkoneen telankiristin on urakoitsijan korvaamaton apuväline, ja siksi HAVEL-telankiristin onkin monen metsäkoneenkuljettajan luottotyökalu.
05.05.2023 | Maa- ja metsätalous

Hassinen Veljekset Oy, HAVEL, on muovisuojaspiraaleihin sekä metsäkoneiden ja kaivinkoneiden työkaluihin erikoistunut perheyritys, jonka tehdas Pohjois-Karjalan Ilomantsissa on ollut toiminnassa jo vuodesta 1989 lähtien. Tuotemerkit Spiral HAVEL ja Mechanics HAVEL tunnetaan kotimaan markkinoiden lisäksi monissa Euroopan maissa. Tuotteiden korkea laatu ja luotettavuus sekä jatkuva kehitystyö ovat kasvuyrityksen kulmakiviä.

- Yli 30 vuoden ajan yrityksemme on kehittänyt ja valmistanut tuotteita eri teollisuuden alojen ja urakoitsijoiden vaativiin tarpeisiin. Päätuotteemme heti alusta lähtien ovat olleet omassa muovipajassa syntyvät Spiral-letkusuojat, joita käyttävät maailman johtavat kone- ja laitevalmistajat niin metsä-, maatalous- kuin kaivosteollisuudessa. Mechanics-tuotemerkin alta löytyvät koneurakoitsijoiden kovaa kulutusta kestävät työvälineet, jotka ovat oman metallipajamme laatutyötä, kertoo toimitusjohtaja Suvi Hassinen yrityksen toiminnasta ja jatkaa:

- Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että voimme olla ylpeitä tuotteistamme ja että ne palvelevat asiakkaidemme muuttuvia tarpeita. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta helpompaa.

Hydraulisia ja mekaanisia telankiristimiä

HAVEL tuo markkinoille erittäin kilpailukykyisiä ja asiakaslähtöisiä telankiristinratkaisuja, jotka ovat suunniteltu kovaan käyttöön. Niiden avulla metsäkoneen telat kiristyvät nopeasti kohdilleen. Helppokäyttöiset telankiristimet säästävät aikaa ja sopivat lähes kaikkiin telamalleihin. Mekaanisen telankiristimen rinnalla on myös hydraulinen vaihtoehto.

- Meidän telankiristimissämme on se vahva etu, että ne käyvät lähestulkoon kaikille metsäkoneiden telamalleille mitä markkinoilta löytyy. Silloin ei myöskään tarvitse olla mukana useaa eri työkalua. Kiristimiä on yksinkertaisen helppo hallita, käyttää ja kiristää.

- Valikoimissamme oleva hydraulinen malli on spesialiteetti, jonka tyyppistä ei löydy juurikaan markkinoilta. Kyseisessä mallissa on kaikki samassa. Hydraulinen telankiristin toimii täysin mekaanisen tavoin, kiristys vain tapahtuu tehokkaan hydraulipumpun voimalla. Metsäkoneen telat kiristyvät erittäin nopeasti ja vaivattomasti ilman tuntien taistelua. Telankiristimen mukana toimitettavien apulenkkien avulla telat saadaan vaivattomasti renkaiden päälle. Kokonaispaino on 35 kg ja vetotehoa 3000 kg. Telankiristimestä on saatavilla myös normaalia pidempi malli, sen aukeama on 150 mm suurempi kuin perusmallissa, selvittää Suvi Hassinen.

Tehokas hydraulipumppu mahdollistaa sen, että telat kiristyvät todella nopeasti ja vaivatta. Hydraulisessa telankiristimessä ei ole sitä vaaraa, että käyttäjä kiristäisi liikaa.

Ketjunkiristimiin uutta

HAVELin universaalilla ketjunkiristimellä saa järeätkin ketjut asennettua. Saksimallinen ketjunkiristäjä toimii kiristyksessä tehokkaana apuvälineenä ja onkin välttämätön apuväline ammattilaisten keskuudessa.

- Uudella HAVELin saksimallisella ketjunkiristimellä on nyt mahdollista kiristää ketjut näppärästi pulttipyssyllä. Irrotettavan kammen ansiosta kiristäminen on mahdollista perinteiseen tapaan manuaalisesti. Ketjunkiristin sieppaa ketjun kärjet yhteen ja kiristää ne haluttuun kireyteen nopeasti. Ketjunkiristimen avulla ketjut on myös helppo irrottaa tilanteen mukaan.

Lisätietoa tuotteista: www.havel.fi
Facebook
Instagram
YouTube

0400 294 901
[email protected]

Perheyrittäjyyttä sukupolvelta toiselle

Hassinen Veljekset Oy juuret ulottuvat yli 50 vuoden päähän metsäkoneurakointiin. Varsinainen yritystoiminta alkoi vuonna 1989 veljesten Seppo ja Timo Hassisen perustamana. Tuolloin vielä Hasvel-nimellä kulkeva yritys valmisti yksinomaan kotimaan markkinoille Ranturi-venetelineitä sekä muovisuojaspiraalia, joka edelleen on yrityksen päätuote. Viennin HAVEL aloitti 1990-luvun puolivälissä, ja tällä hetkellä yrityksen tuotteita viedäänkin noin 20 maahan, pääosin Keski-Eurooppaan. Matkan varrella HAVELin tuotevalikoima on laajentunut ja yrityksen toiminta on jakautunut kolmeen lohkoon: Spiral, Mechanics ja Ranturi.

Vuodesta 2014 lähtien jo tuolloin pitkään yritykselle työskennelleet Sepon jälkipolvi Mika ja Suvi tulivat mukaan perheyrityksen omistukseen. Aivan kuten jo yrityksen alkuhetkistä lähtien, HAVEL jatkaa Ilomantsin tehtaallaan tuotteidensa ja palveluidensa kehittämistä asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Yrityksen tärkeimpänä arvona ja kantavana ajatuksena on luotettavuus, joka näkyy sekä tuotteiden laadukkaana ominaisuutena että toimitusvarmuutena ja lupausten lunastuksena. Jokainen tuote valmistuu huolella vuosien kerryttämällä ammattitaidolla.