Pyydä tarjous

KoneAgriasta tulossa historiansa kattavin näyttely

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Maatalousalan ammattilaisten KoneAgria on vahva ja arvostettu maatalouskoneiden, teknologian, tiedon ja vuorovaikutuksen näyttely. Se järjestetään kotimaisen viljelijän etujen ja tarpeiden mukaisesti. KoneAgria 2021 tuo esille parhaita käytäntöjä maatalouden kannattavuuden parantamiseen ja kurkistaa tulevaisuuteen. KoneAgria kokoaa alan ammattilaiset yhteen ja sisältää runsaasti alaan liittyvää ammattitietoa erilaisina ohjelmina.

KoneAgria pidetään vuonna 2021 entistä kattavampana 14.-16.10.2021 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Aikaisempi kokemus konenäyttelystä Tampereelta on erittäin hyvä ja keskeinen sijainti Suomessa painoi päätöksessä.

- Messut halutaan järjestää keskellä vilja- ja karjasuomea. Riittävät tilat, erinomaiset yhteydet ja runsas hotellitarjonta mahdollistavat onnistuneen messukokemuksen kävijöille ja näytteilleasettajille, Leo Potkonen Suomen Messuilta kertoo ja jatkaa:

- KoneAgria vahvistuu nyt entisestään, kun isoa konetapahtumaa ei ole voitu järjestää koronatilanteen vuoksi tänä vuonna. Mukaan on myös lähtenyt ennätysmäärä alan toimijoita ja järjestöjä. KoneAgria esittelee kattavasti koko konemarkkinan Suomesta. Kaikki MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneina toimivat isot koneliikkeet ovat jo sitoutuneet KoneAgriaan vähintään info-osastolla, Potkonen toteaa.

Metsätalous vahvistuu KoneAgriassa

Metsämme-messut sulautuu KoneAgriaan ja lisää metsätalouden tuotteiden ja palveluiden osuutta KoneAgriassa.Potkonen kertoo, että uuden yhteistyön kautta KoneAgrian metsiin liittyvä sisältö on entistä kattavampaa.

- Metsänhoitopalvelut sekä erityisesti isäntälinjan metsänhoidon koneet ja -laitteet ovat olleet KoneAgriassa ennenkin mukana, mutta nyt tarjonta muuttuu aiempaa kattavammaksi ja mukana ovat myös entistä vahvemmin muun muassa metsänhoitoyhdistykset ja Suomen Metsäkeskus.

Metsämme-messut on aikaisemmin järjestetty vuosittain Jyväskylässä. Tapahtuma on tarjonnut metsästä tai metsän omistamisesta kiinnostuneille tietoa metsän hoidosta, puukaupasta, verotuksesta ja metsätilojen kaupasta. Tapahtuman on järjestänyt ProAgria Tapahtumat Oy.

- Metsämme-messut sulautuu KoneAgriaan ja löytyy tulevaisuudessa metsän hoidon teemakokonaisuudesta. Kohdennamme markkinointia metsän hoitoon liittyvissä asioissa nyt maatalouden ammattilaisten lisäksi myös muillekin metsänomistajille, Leo Potkonen linjaa.

Tapahtuma tarjoaa verkkosisältöä

- Uskomme maatalousyrittäjien pitävän järjestelyä onnistuneena laadukkaiden kotimaisten ammattinäyttelyiden ansiosta, ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala toteaa ja jatkaa:

- ProAgria ja Suomen Messut toteuttavat yhteistyössä vuorovuosin KoneAgrian ja MaatalousKonemessut, näin molempien organisaatioiden osaaminen saadaan hyödynnettyä kummassakin tapahtumassa.

Viljelijöiden ja näytteilleasettajien toiveet ja tarpeet otettu huomioon

- Kävijöille ja näytteilleasettajille keväällä tehdyn laajan tutkimuksen mukaan toiveena on kattava ja monipuolinen näyttely, jossa on mukana kasvinviljelyn, karjatalouden ja metsänhoidon koko tarjonta urakointia unohtamatta. Kävijät odottavat koneita, laitteita, tietoa, varusteita ja palveluja, Potkonen toteaa ja jatkaa:

- Tapahtuman kävijöitä ovat maa- ja metsätilojensa liiketoimintaa aktiivisesti kehittävät ja niihin investoivat alan ammattilaiset kaikkialta Suomesta ja lähialueilta. Kävijöinä myös ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin tekijät ja tarjoajat.

Laaja yhteistyöverkosto kokoaa ohjelman

KoneAgriaan on luvassa myös laaja ohjelmakattaus. Ohjelma rakennetaan alan yhteisenä ponnistuksena, hyvällä yhteistyöllä ja Suomeen sovellettuna. Koko ohjelma julkaistaan elo-syyskuussa.

- KoneAgrian ohjelma on huikean hieno ja sisältää paljon. Yhdessä on tehty ohjelma, joka tuo selkeästi lisäarvoa alan ammattilaisille. KoneAgrian ohjelmasisällöstä vastaa ja sen kokoaa ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Tapahtuman ohjelmaa rakentaa monipuolisesti maa- ja metsätalousalaa edustava asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat Biocode, Bisnes+, BSAG, Faba, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutuverkosto, Maitoyrittäjät, Mela, Messukeskus, Mtech, Luke, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, TTS, Sikayrittäjät, Vaasan Oy, Vihreä kasvu –työryhmä ja VLP-Palvelut, Potkonen selvittää.

- KoneAgrian päivät on teemoitettu ja jokaisena päivänä on teemaan liittyvä keskustelu. Ajankohtaiset aiheet nousevat ohjelmassa päivittäin. Ohjelma on rakennettu niin, että viljelijät löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta.

Palkintoja, tietoiskuja ja jatkoaika

Yrityksille on varattu tietoiskuaikoja jokaiselle päivälle. Metsämme-messut on nyt osa KoneAgriaa ja sen ohjelmaa on päivittäin Metsälehti-lavalla. Ohjelman tuottavat muun muassa Metsäyhdistykset, Suomen metsäkeskus, MTK metsälinja ja Metsälehti.Messujen yhteydessä jaetaan useita palkintoja muun muassa Suomen Messusäätiön AgriInno, Vuoden sikateko, Vuoden nurmipalkinto ja Vuoden Maajussi.KoneAgriassa verkostoituminen on mahdollista erityisesti jatkoajalla torstaina 14.10. klo 17 - 19. Tuolloin osastot ovat avoinna ja tarjoavat erityisohjelmaa.

Lisätietoja:

Suomen Messut -osuuskunta, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puhelin 045 665 8577, [email protected]

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maatalouden ja maaseudun ammattilaisten, maatalouskoneiden, tarvikkeiden ja palvelujen erikoisnäyttely. KoneAgria on tunnettu, arvostettu ja vahva konenäyttely, joka kokoaa alan ammattilaiset ja sisältää runsaasti myös alaan liittyvää ammattitietoa erilaisina ohjelmina. Tapahtuman historia juontaa juurensa 1980-luvulle saakka ja järjestetään nyt kuudettatoista kertaa. Edellisen kerran KoneAgria järjestettiin vuonna 2019 Jyväskylässä ja siellä vieraili yli 12 000 henkilöä.

Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestään parittomina vuosina. Parillisina vuosina on vuorossa Helsingin MaatalousKonemessut, joka järjestetään 13. - 15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

koneagria.fi

Muita uutisia