Maatalousrakentamisen suunnittelupalvelut RI Kivioja Oy:ltä

Facebook
19.06.2024 | Maa- ja metsätalous, Rakentaminen

RI Kivioja Oy on maatalousrakentamiseen erikoistunut suunnittelutoimisto, joka tarjoaa monipuolista konsultointi-, suunnittelu- ja valvontapalvelua maatiloille ja sidosryhmille.

– Pääasiassa työskentelen maatalouden parissa, sanoo Lasse Kivioja.

– Eniten teen navettojen suunnittelua, mutta kohde voi olla tilan tuotantosuunnasta riippuen mikä tahansa muukin rakennus, kuten konehalli, lietesäiliö, laakasiilo jne.

– Uudisrakentamisen ohella suunnittelen mielelläni myös korjausrakentamista, Kivioja mainitsee.

Insinööri ja agrologi

RI Kivioja Oy on yhden hengen asiantuntijayritys. Lasse Kivioja on koulutukseltaan paitsi rakennusinsinööri (AMK) myös agrologi (AMK).

– RI-tutkinnon suoritin ensin, mutta halusin sen rinnalle myös agrologin tutkinnon.

Lasse Kiviojalla on vuosien kokemus rakennusalalta niin suunnittelu- ja työnjohtotehtävistä kuin haalarihommistakin. Maatalousrakentamisessa hän on ollut mukana sadoissa hankkeissa eri rooleissa.

– Yksi valttikorteistani on se, että minulla on omakohtaista kokemusta sekä maatilan töistä että rakennushommista. Ruohonjuuritason tausta antaa erinomaisen ymmärryksen toimivan maatalousrakennuksen toteuttamiseen.

– Yhden hengen yrityksenä pystyn toimimaan vahvalla hinta-laatu-suhteella, Kivioja toteaa.

Rekisteröity Neuvo-asiantuntija

Lasse Kivioja on maatilojen Neuvo-rahoituksen rekisteriin hyväksytty asiantuntija.

EU:n maaseuturahaston tukema Neuvo-rahoitus tarjoaa maatalousyrittäjille mahdollisuuden tehdä kartoituksia, selvityksiä ja suunnitelmia, jotka auttavat kehittämään yritystoimintaa. Maatila voi saada neuvontaa 10 000 euron edestä meneillään olevan ohjelmakauden aikana (2023–27). Viljelijä maksaa neuvonnasta arvonlisäveron osuuden sekä mahdollisen 75 €/tunti ylittävän osuuden. Neuvonta on luottamuksellista.

– Kun rakennusprojektia ruvetaan suunnittelemaan, käyn yleensä asiakkaan tilalla kartoittamassa lähtötilanteen. Juuri tällaiseen selvitystyöhön Neuvo-rahoitus on tarkoitettu, Kivioja kertoo.

– Asiakas haluaa kuulla ammattilaisen kantoja siihen, mitä hän voisi tehdä ja mitä hänen kannattaisi tehdä. Rakennusprojektin kannalta on sitä parempi, mitä aikaisemmassa vaiheessa asiantuntijan osaaminen on käytettävissä. Näin vältytään virheiltä, joiden korjaaminen jälkikäteen voi olla kallista ja hankalaa.

Maatalousrakentamisen erityispiirteet

Maatalouden investointituissa, ympäristö- ja rakennusluvissa, paloturvallisuudessa ja monissa muissa osa-alueissa on kaikissa oma säädösmaailmansa.

– Lakeja ja asetuksia on paljon, joten suunnittelijan on oltava ajan tasalla ja osattava yhdistää laajoja kokonaisuuksia.

Nivalasta käsin toimiva RI Kivioja Oy palvelee asiakkaita kautta maan.

– Suomessa on jostakin syystä eri alueilla erilaiset tulkinnat voimassa olevista säädöksistä. Tähänkin asiaan tässä on jo harjaantunut, Kivioja huomauttaa.

Asiakkaan etu on ykkösasia

RI Kivioja Oy palvelee asiakkaita kokonaisvaltaisesti ja joustavasti. Asiakkaat arvostavat yrittäjän asiantuntemusta ja asiakaslähtöisyyttä. "Lasselta löytyy rohkeutta heittäytyä haastavampaankin projektiin mukaan. Vastaavanlaista vaikea löytää!", toteaa eräskin asiakas.

Lasse Kiviojan toimintamallina on suhteuttaa jokainen rakennushanke maatilan taloudelliseen tilanteeseen ja tehdä sellainen suunnitelma, joka on kestävällä pohjalla.

– Suomalainen maatalous on ikävä kyllä nykyään ajettu kovin ahtaalle. Pitää muodostaa realistinen kuva siitä, millainen rakennus on asiakkaan resursseilla mahdollista tehdä ja aikanaan maksaa pois.

– Kun asiakas kertoo, että rakennushankkeesta kärsii tulla lisää velkaa X euroa, osaan kokemukseni pohjalta hahmottaa, millainen vaihtoehto olisi järkevin. Kustannuksiin vaikuttavat mm. rakennesuunnittelun ratkaisut. Minulla on sellainen periaate, että yksinkertainen on kaunista ja useimmiten myös kustannustehokasta.

rikivioja.fi

041 311 0389 | [email protected]

RI Kivioja Oy:n palvelut

  • Rakennussuunnittelu
  • Rakennesuunnittelu
  • Pääsuunnittelu
  • Vastaava työnjohto
  • Kustannusarviot
  • Konsultointi ja maatalouden kehittäminen

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä