Mestarifarmi Oy – 30 vuotta työtä suomalaisen kotieläintuotannon parhaaksi

Mestarifarmin pihatto. Mestarifarmilla on kolme päätuotetta: GEA:n valmistamat lypsylaitteet, konseptipihatot sekä maatalouden vakiobetonielementit.
Mestarifarmin pihatto. Mestarifarmilla on kolme päätuotetta: GEA:n valmistamat lypsylaitteet, konseptipihatot sekä maatalouden vakiobetonielementit.
12.10.2021 | Maa- ja metsätalous

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Mestarifarmi Oy aloitti toimintansa. Aluksi yli vuosikymmenen ajan päätuotteina olivat maatalouden betonielementit -laakasiilot, lietesäiliöt ja rakennuselementit. Vuodesta 2007 alkaen yritys on keskittynyt pelkän rakentamisen sijaan yhä enemmän maidon- ja lihantuotannon kokonaisratkaisujen kehittämiseen. Tänä-päivänä lypsyrobotit yhdessä konseptipihattojen kanssa ovat yrityksen kivijalka.

Mestarifarmi Oy:n toimitusjohtaja Janne Myöhänen sanoo, että yrityksen tuotteiden toimivuus on suunniteltu loppuun saakka.

- Tuotteiden innovatiiviset oivallukset helpottavat ja tehostavat karjanhoitotyötä huomattavasti. Vakioitu tuoteperhe, hyvä palveluverkosto sekä oma huoltokonsepti varmistavat keskeytymättömän tuotannon maitotiloilla, Myöhänen kertoo ja jatkaa:

- Mestarifarmin toimipaikat sijaitsevat Siilinjärvellä ja Seinäjoella, jonne maahantuontiyksikkömme muutti uusiin tiloihin elokuussa. Yrityksen kaikkien laitteiden varaosakeskus- ja osittainen projektitekniikka palvelee Seinäjoelta käsin kattavasti koko Suomea.

- Meillä on vakinaista henkilökuntaa 22 henkilöä. Lisäksi yritys työllistää projektikohtaisia työntekijöitä sekä alihankkijoita niin rakentamisessa kuin teknisissä asennuksissa. Yhteistyökumppaneina ovat johtavat koti- ja ulkomaiset laitevalmistajat sekä kotimaiset rakennusaine- ja elementtitehtaat, joiden kanssa tarjoamme kustannustehokkaat kokonaisratkaisut suomalaisille maidon- ja lihantuottajille.

- Huoltoverkostomme toimii koko Suomen alueella. Koulutetut huoltoyrittäjät vastaavat kaikkien laitteidemme asennuksista, huolloista ja ylläpidosta ja heiltä on myös saatavana laadukkaita alkuperäisiä varaosia ja tarvikkeita, Myöhänen selvittää.

Uusi näkökulma automaattilypsyyn ja maidontuotantoon

Mestarifarmi Oy toimii yhden maailman suurimman lypsy- ja ruokintalaitevalmistajan GEA:n maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa. Mestarifarmi ja GEA ovat yhdessä saavuttaneet merkittävän jalansijan Suomen lypsyrobottimarkkinoilla.

GEA tunnetaan korkealaatuisista ja luotettavista lypsylaitteistaan, joilla maidon tuottaminen on edullista ja kustannustehokasta.

Uudistunut lypsyrobotti GEA Dairy Robot R9500 Edition 2021 tarjoaa uusia ominaisuuksia ja ne voidaan päivittää myös tiloilla jo lypsäviin robotteihin.

Varmatoiminen tuotantotekniikka takaa karjan terveyden ja pitää sen tuottavana ja tuotannon kannattavana. GEA DairyRobot R9500 lypsyrobotilla tämä on mahdollista ja voit tuottaa ensiluokkaista maitoa. Eläin- ja käyttäjäystävällisyys ovat olleet alusta alkaen tärkeitä robotin ominaisuuksia. Sujuva eläinliikenne ja ergonominen työskentely-ympäristö parantavat työn tehokkuutta.

Myöhänen sanoo, että lypsyrobotti on erinomainen investointi, jolla saa maksimituoton minimi energiankulutuksella, resursseilla ja huoltokustannuksilla.

- Erittäin kompakti lypsyrobotti-järjestelmä voidaan suunnitella yksilöllisesti joko olemassa oleviin tai uusiin tuotantorakennuksiin. Yhdellä lypsypaikalla voidaan lypsää jopa 70 lehmää. Ensiluokkaisen maidon lisäksi lypsyrobotti hoitaa lypsinten puhdistuksen, hellävaraisen lypsytapahtuman sekä miellyttävän työympäristön, Janne Myöhänen määrittelee.

MaitoMestari pihattonavettamallistosta vaihtoehto jokaisen maatilan tarpeisiin

MaitoMestari -konseptipihatto on kokonaistaloudellinen vaihtoehto, sekä neliöhinnan, että käyttökustannuksien mukaan mitattuna. On tilalla tarve uuden pihaton rakentamiseen tai vanhan korjaukseen, löytyy meiltä kustannustehokkaat ratkaisut kaikkiin tarpeisiin. Myöhänen toteaa ja jatkaa:

Tuotantorakennuksen rakentamisen- ja tekniikan vaatimukset huomioidaan jo suunnittelu vaiheessa toimivaksi kokonaisuudeksi. Selkeä toimintamalli, nimetty vastuuhenkilö sekä kokemus ja ammattitaito takaavat, että projektin aikataulu on hallinnassa ja kustannukset ovat investoijalle etukäteen tiedossa, Myöhänen selvittää.

Kumppani karjatalouden kokonaisratkaisujen toteuttajana

Janne Myöhänen sanoo, että tuotantotilojen koon kasvamisen ja tuotantoteknologian lisääntymisen myötä maatilayrittäjien täytyy löytää entistä kustannustehokkaampia ja luotettavampia ratkaisuja niin tuotantorakentamisen eri vaiheissa kuin itse tuotannossakin. Toimiva ja viihtyisä tuotantoympäristö on tärkeää karjan hyvinvoinnin, terveyden ja tuottavuuden sekä myös lopputuotteen laadun kannalta.

- Tulevaisuudessa suurten karjojen määrä lisääntyy ja tullaan tekemään yhä isompia tuotantoyksiköitä ja tarve uusille tuotantotiloille tulee kasvamaan, Myöhänen arvioi.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä