Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin Äänekoskella

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine leikkaavat nauhan ja avaavat symbolisesti koelaitoksen toimintaan.
Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine leikkaavat nauhan ja avaavat symbolisesti koelaitoksen toimintaan.
24.08.2022 | Maa- ja metsätalous, Teollisuus

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella maanantaina 22.8.2022. Koetehtaan vihkivät tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ja Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Koetehtaalla valmistetaan uutta Muoto®-tuotetta, joka on merkittävä uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Uusiutuvasta ja vastuullisesti kasvatetusta puuraaka-aineesta tehty Muoto on erinomainen vaihtoehto muoville monissa loppukäytöissä, esimerkiksi erikokoisissa ja -muotoisissa ruokapakkauksissa.

– On tärkeää, että suomalaisesta sellusta kehitetään uudenlaisia, korkeamman jalostusasteen lisäarvotuotteita, joista Muoto on hieno esimerkki. Se on fossiilittomista raaka-aineista valmistettu pakkausmateriaali ihmisten jokapäiväiseen arkeen. Jatkamme kehitystyötä kohti laajempaa liiketoimintaa, sanoo Ilkka Hämälä.

– Valmet haluaa kehittää jatkuvasti uusia innovaatioita vihreän siirtymän nopeuttamiseksi. 3D-kuitutuotteessa olemme yhdessä Metsä Groupin kanssa yhdistäneet osaamisemme saumattomasti, ja on ilo jatkaa tätä merkittävää kehitystyötä yhdessä eteenpäin nyt vihittävässä koelaitoksessa, toteaa Pasi Laine.

Muoto-tuotteen noin 20 miljoonan euron koetehtaan rakentaminen alkoi Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle loppuvuonna 2020 ja se käynnistettiin toukokuussa 2022.

Muoto-tuotteen ominaisuuksia ja valmistusmenetelmää kehitetään koetehtaassa ja tuotteen potentiaalia testataan markkinoilla. Jos markkinoiden kiinnostus ja tuotteen toimivuus pystytään laajassa mittakaavassa osoittamaan, Metsä Group harkitsee suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

Teksti- ja kuvalähde: Metsä Group

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia