Raskaskonekorjaamo J & H Konetiimi pitää asiakkaidensa ajoneuvot liikkeellä

Facebook
19.01.2024 | Maa- ja metsätalous

Raskaskonekorjaamo J & H Konetiimi hoitaa kuntoon kuorma-autot, kaivinkoneet, metsäkoneet sekä traktorit ja maatalouden työkoneet. Samalla yritys tarjoaa koneiden hydrauliikkatyöt Hydroscand-jälleenmyyjänä.

J & H Konetiimi tekee tilauksesta myös ajoneuvojen metallirakenteita sekä muita konekaluston muutostöitä. Yrityksen kotipesä on Sievin kunnan Kukonkylässä.

Erityistä Scania-osaamista

Yrittäjä Jouni Karjalaisen mukaan viimeisimpien parin vuoden aikana kysynnässä ovat painottuneet kuorma-autokaluston huolto- ja korjauspalvelut kaikenlaiselle kumipyörärahdille.

– Ne muodostavat tällä hetkellä toimintamme peruskiven.

– Olemme monimerkkikorjaamo, mutta olemme erikoistuneet Scanian moottori- ja voimansiirtoremontteihin. Tällä sektorilla tekijöitä ei ole kovin monia, vaikka korjaus- ja huoltotarve on lisääntynyt mm. päästöjärjestelmiin liittyen.

– Maatalouskaluston korjaaminen on sesonkipainotteista. Rehunteko- ja puintiaikoina on vilskettä, Karjalainen sanoo.

Hydrauliikan ratkaisuja ja huoltoauton apua 24/7

J & H Konetiimin hydrauliikkapäivystys toimii kellon ympäri.

– Hydrauliikkatarvikevarastomme on niin iso, että yleensä voimme tarjota avun nopeasti. Letkuja löytyy, Jouni Karjalainen kertoo.

Huoltoauto palvelee ongelmatilanteissa saapumalla hätiin paikan päälle noin sadan kilometrin säteellä Sievistä.

– Huoltoauto on periaatteessa aina lähtövalmiudessa. Meidät tavoittaa myös virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin.

Luotettava sopimuskumppani

J & H Konetiimin palveluille on kysyntää. Asiakkaita on pohjoisen Rovaniemi-Kemi-Ii-linjalta etelän Turku-Tampere-akselille.

– Teemme ajoneuvokaluston sopimushuoltoja ja -korjauksia merkittäville kuljetusyrityksille. He ilmoittavat meille hyvissä ajoin etukäteen, kun huoltoa tarvitseva kuorma-auto on tulossa näille seuduille, jolloin voimme valmistautua huoltotyöhön ja tehdä huollon sitten kun auto tänne saapuu.

– Tällaiset sopimuskumppanuudet ovat meille tervetulleita. Ne luovat toimintaamme vakautta, jonka turvin voimme palvella kaikkia asiakkaitamme tasokkaasti.

Nopeaa ja osaavaa palvelua

J & H Konetiimi tunnetaan ripeästä ja ammattitaitoisesta palvelustaan. Korjaamotilat, nosturikalusto, diagnostiikkalaitteet ja muu välineistö ovat nykyaikaisia.

– Yksi valttikorttimme on vahva osaaminen voimansiirtoremonteissa, Jouni Karjalainen toteaa.

– Lisäksi meillä on erinomaiset kontaktit varaosatoimittajiin. Perusvaraosia on hyvin hyllyssä, ja kiireellisissä tapauksissa voimme saada osia jo samalle päivälle.

– Meille pääsee yleensä samana päivänä tai viimeistään seuraavana. Vähintäänkin koetamme järjestää ns. hätäensiavun, jotta asiakkaalla pyörät pysyvät pyörimässä sen aikaa, että kunnollinen korjaus saadaan tehtyä.

– Esimerkiksi kumppaniyrityksemme saa vikatilanteissa meiltä nopeasti tiedon siitä, mikä ajoneuvoa vaivaa ja voiko sillä jatkaa töitä. Samalla me saamme käsityksen siitä, mitä varaosia meidän pitää ajoneuvoon hankkia korjausta varten, Karjalainen kuvailee.

Koneurakointitausta on etu korjaamotoiminnassa

J & H Konetiimissä työskentelee yrittäjän itsensä lisäksi tällä hetkellä yksi henkilö.

– Minulla on vankka yrittäjätausta metsäkone- ja kaivinkoneurakoinnista, Jouni Karjalainen kertoo.

– J & H Konetiimi on perustettu vuonna 2011. Huolto- ja korjaamotoiminta käynnistyi seitsemän vuotta sitten. Tarkoitus oli täydentää suhdanneherkkää koneurakointia.

– Korjaamo on mennyt hyvin eteenpäin, vaikka korona-aika oli meillekin hankalaa. Siitä olemme onneksi päässeet yli.

Etualalla yrittäjä Jouni Karjalainen.

Jatkuvaa kehittämistyötä

Jouni Karjalainen kertoo, että kuorma-autot ja työkoneet kehittyvät jatkuvasti, mikä aiheuttaa korjaamoyrittäjälle päänvaivaa osaamisen ja diagnostiikan suhteen.

– Haluamme pysyä ajan tasalla. Kouluttaudumme tiuhaan mm. Scanian järjestämillä kursseilla. Meillä on hyvät yhteydet myös ammatillisen koulutuksen järjestäjiin, eteviä työharjoittelijoita olemme työllistäneetkin.

– Lisäksi huolehdimme siitä, että testerit ovat päivitettyjä. Ilman moderneja testerivälineitä nykypäivän autolle ei voi tehdä paljoakaan. Tietotekniikka pitää olla hyvin hallussa.

– Toisaalta meillä käy iäkkäämpiäkin kuorma-autoja, joiden kanssa tarvitaan perinteistä mekaniikkaosaamista.

Melkoset Oy on J & H Konetiimin pitkäaikainen sopimusasiakas.

Ydinosaamiseen keskittyminen on järkevää

J & H Konetiimi on kokoonsa nähden tehokkaasti toimiva yritys, joka tekee sujuvaa yhteistyötä asiakkaidensa kanssa.

– Esimerkiksi kuljetus- ja kiertotalousyritys Melkoset Oy Haapajärveltä on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme.

– Kovasti kasvavana yrityksenä he miettivät hetken omien korjaamotilojen rakentamista, mutta päätyivät lopulta siihen, että heidän ei kannata investoida omaan korjaamoon, vaan järkevämpää on ulkoistaa huolto- ja korjaustyöt alan ammattilaisille, eli meille.

– Yrityksen on viisasta keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa, Karjalainen kiteyttää.

raskaskonekorjaamo.fi

facebook.com/JHKonetiimi/

044 253 0129

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia