Pyydä tarjous

Salaojitusyhtiö Päiviö Oy toteuttaa peltojen nykyaikaisen ja laadukkaan salaojitustyön

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Salaojitusyhtiö Päiviö Oy on perinteikäs salaojitusten ja ojien huuhteluihin erikoistunut yritys, joka on toiminut jo yli 50 vuoden ajan. Yritys myy myös salaojatarvikkeita. Yrityksen toimialue kattaa tällä hetkellä Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueen mutta tarvittaessa pystytään laajentamaan myös muualle Suomeen.

- Salaojia on huollettava ja ojitusta on tarvittaessa myös täydennettävä. Toteutamme nykyaikaisen ja laadukkaan salaojitustyön pelloille asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Peltosalaojien kaivuu yksikköömme kuuluu laserohjattu salaojakone, kaksi kaivinkonetta, kaksi sorastusyksikköä ja viisi miestä. Tarvittaessa tuomme työmaalle lisää toisen salaojakoneen ja yhdestä kahteen sorastusyksikköä. Annamme kaikille salaojitustöillemme täyden takuun. Ryhmämme työntekijät ovat kokeneita alan ammattilaisia, jotka vastaavat kohteidemme vastuullisesta ja laadukkaasta toteutuksesta, kertoo yrittäjä Topi Päiviö.

Salaojien huuhtelulla myös suuri merkitys tehokkaaseen viljelyyn

Salaojitusyhtiö Päiviö on vuosikymmenien aikana tehnyt lukuisia salaojitus urakoita, mutta myös niiden suunnittelua ja neuvontaa. Suurimpana asiakasryhmänä ovat olleet yksittäiset maanviljelijät. Salaojien huuhtelut ovat myös työllistäneet paljon yritystä. Huuhtelulaite on traktorin perävaunussa ja siinä on oma 4m3 vesisäiliö.

- Jotta salaojat toimisivat ja pelto kuivuisi toivotusti, pitää ojia välillä huuhdella. Teemme salaojien huuhtelua Sieger-salaojien huuhtelulaitteella. Siihen on tehty oma 4000 litran vesitankki, joten huuhtelu onnistuu ilman, että vettä olisi lähettyvillä. Huuhdellessa käytetään noin 40 barin painetta, jolloin kovemminkin kiinni oleva aine putkessa lähtee irti. Huuhtelu onnistuu kaikkiin muihin putkiin paitsi 40 mm tiiliputkeen. Silloin kun tilannetta ei ole päästetty liian hankalaksi, huuhtelu palauttaa tukkeutuneen salaojan uudenveroiseksi, sanoo Päiviö.

Hän muistuttaa myös, että olipa kyseessä millainen salaojitustyö tahansa, yritys voi asiakkaan halutessa tehdä avaimet käteen urakan, jolloin tilaaja selviää koko salaojitusurakasta soittamalla vain yhteen numeroon. Salaojitukselle ja säätösalaojitukselle voi myös hakea investointitukea salaojituksen perustamista varten tai olemassa olevien salaojien täydennys- ja korjaustoimia varten.

Yhteystiedot:

www.salaojituspaivio.fi

Salaojitukset, puh. 050 383 2595, 0400 320 678

Suunnittelu, puh. 044 330 0627

Muita uutisia