Pyydä tarjous

Tarkka, nopea ja tehokas ruokintarobotti OptiWagon

Digipalvelut
19.01.2023 | Maa- ja metsätalous

Ruokinta on monesti raskas, rutiininomainen ja aikaa vievä osa navettatöitä. Entä jos voisit ulkoistaa sen koneelle? DeLaval tuo markkinoille uuden ruokintaratkaisun.

Se on OptiWagon.

OptiWagon on uudentyyppinen, pyörillä kulkeva ruokintarobotti, joka liikkuu ruokintapöydällä nopeasti. Tämä mahdollistaa robotin suuren ruokintakapasiteetin. Yksi robotti voi ruokkia jopa yli 500 nautaa. Tämä robotti voi jakaa rehua usealle eri ruokintapöydälle. Koska se liikkuu pyörillä, ruokintapöydällä ei tarvita mitään kiskoja tai telineitä.

Käyttövoimansa se saa neljästä akusta. Robotti jakaa reseptinmukaista apetta oikean annoksen kullekin ryhmälle. Annostelu on tarkka, sillä rehun jako perustuu säiliössä olevaan vaakaan. Sinänsä tämän robotin toiminta on yksinkertainen, eikä se esim. sido käyttäjäänsä tiettyyn tuotannonohjausjärjestelmään.

Robotin reitti on ennalta suunniteltu, mikä tekee reitillä pysymisen varmaksi ja turvalliseksi. Rehun jakamisen lisäksi OptiWagon puskee edellisen rehun takaisin ruokintapöydän reunaan jokaisen kulkukerran yhteydessä, minkä ansiosta erillistä rehunpuskijaa ei tarvita.

Teknisiä tietoja​:

Säiliön koko: 2,5 m³​
Ajonopeus: 3,5 km/h​
Akut: 4 x 12 V 160 Ah
Kapasiteetti: 12 km/vrk. Ruokkii jopa yli 500 nautaa
Rehun annostelu: Punnitsee jaetun määrän vaa’alla

Muita uutisia